Skip to content

Hunajaiset korvapuustit

Tykkää

Postaus toteutettu yhteistyössä Luomu Herkkupuodin kanssa

Perinneherkuilla jatketaan! viime viikolla karjalanpaistia, tällä viikolla korvapuusteja. En ole muistaakseni leiponut korvapuusteja kotioloissa kertaakaan aikuisiällä, vaan edellisen kerran taisin tehdä näitä kotitaloudentunnilla koulussa, luulisin. Näitä on kyllä vuosien varrella tullut silti jokunen syötyä, vaikka viime kerrasta on kyllä jo aikaa.

Minulla oli eilen vapaapäivä. Nautiskelin siitä käymällä aamulla joogassa ja siivoamalla. Kyllä, rentoudun siivoamalla. Lisäksi minuun iski pieni leipomiskärpänen ja pohdin että leivonko elämäni ensimmäisen raakakakun vai jotain muuta. Jostain tietokoneeni ruudulle ilmestyi kuva korvapuusteista ja päätös oli nopeasti tehty, raakakakku saa siis vielä odottaa ensi esiintymistään meidän keittiössämme.

Poikkesin hieman perinteistä näitä leipoessani, eli muokkailin perusreseptiä hieman. Hyviä olivat silti!

hunajaiset korvapuustit

HUNAJAISET KORVAPUUSTIT

1 pss kuivahiivaa
2,5 dl Nordic kaurajuomaa (tai tavallista maitoa)
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl luomu ohrahiutaleita
1/2 dl muscovadosokeria
1/2 dl hunajaa
ripaus suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 kananmuna
100 gr voita sulatettuna

täyte

50-100g pehmeää voita
4 rkl kanelia
3 rkl hunajaa
1,5 rkl muscovadosokeria
3 rkl mantelirouhetta

voiteluun

1 kananmuna

TEE NÄIN:

1. lämmitä kaurajuoma (maito tai vesi) kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen.
2. lisää joukkoon kananmuna, mausteet ja n. puolet jauhoista ja ohrahiutaleet.
3. lisää sulatettu voi ja lisää loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta (omassa tapauksessa Kitchen Aid hoiti hienosti vaivauksen).
4. kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, pienellä käsipyyhkeellä suojattuna. Itse lasken yleensä kuumaa vettä lavuaariin, nostan kulhon lavuaariin ja kohotan taikinat käsipyyhkeen alla.
5. ota taikinasta puolet ja levitä se esim. leivinpaperille tai muulle leivonta-alustalle. Kauli taikinasta neliö tai suorakulmio.
6. sekoita täytteen ainekset ja levitä siitä puolet ensimmäiselle taikinalle, jonka olet juuri kaulinut. Kieritä taikinasta rulla ja leikkaa pieniksi paloiksi. Voitele munalla. Käsittele toinen taikina samalla tavalla.
7. paista korvapuusteja 200 asteessa n. 8-9 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Vahdi puusteja, etteivät ne vahingossa tummu liikaa tai kuivu.
8. tarjoile lämpiminä.

Minulla on ihanille lukijoilleni myös tarjolla kiva etu! Nyt sinulla on mahdollisuus ostaa Luomu Herkkupuodin tuotteita alekoodilla! käy puodissa shoppailemassa ja syötä alekoodikenttään deli52, niin saat -10% alennusta normaalihintaisista tuotteista.

sponssi_musta_pieni


2 Comments

  1. Kuullostaapa jännältä… Leipominen on nykyisin tuskaisaa, kun joutuisin syömään kaiken yksin, kun mies on lopettanut melkein kokonaan sokerin syönnin. Ainoastaan silloin, kun tulee vieraita. Pitää varmaa odottaa seuraava vieraslössiä, että pääsee kokeilemaan näitä.

    • annemi

      JonnaH., ymmärrän kyllä että ei tule tehtyä vaan itselle läjää puusteja 😀

Kommentointi on suljettu.