Skip to content

Perjantai-illan huumaa: tomaatti-feta minitoastit

Tykkää

Vapaapäivän iltana oli todellista perjantai-illan huumaa istua kotisohvalla villasukat jalassa ja herkkutarjotin edessä. Kyllä kelpasi! ilta oli pimennyt jo ikkunoiden takana, TV:stä tuli muutama ihan kiva ohjelma ja koko viikonloppu oli vielä edessä. Taivaallista. Koko syksy on niin täynnä kaikenlaisia juhlia ja menoja, että on mukavaa ehtiä vaan olemaan kotosallakin välillä.

Tein tarjottimelle supistetun tapaslajitelman, koska olinkin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen yksin syömässä herkkuja. Sain juuri ja juuri pidettyä tarjoilut maltillisinä, nälkäisenä ja ahneena on joskus vaikeaa mitoittaa annoskokoja yhdelle..

Yksi tarjottimelle päätynyt herkku oli annos, jota olin jo pitkään halunnut kokeillä. Löysin ihanan Love and Lemons-blogin jonkin suomalaisen blogin kautta, en vaan enää muista mistä. Kiitos kuitenkin vinkistä! mielettömiä herkkuja ja kauniita kuvia, kannattaa käydä kurkkaamassa.

tomaatti-feta minitoastittomaatti-feta minitoastit

TOMAATTI-FETA MINITOASTIT

4 minitoastia

1/3 vaalea leipä, esim. ciabatta tai patonki
muutama tomaatti
1/3 fetaa
tuoretta basilikaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 rkl sitruunamehua

TEE NÄIN:

Leikkaa leivästä sopivan kokoisia paloja ja paahda ne uunissa esimerkiksi grillivastuksen alla. Kun leivät ovat paahtuneet tarpeeksi, ripottele niiden päälle oliiviöljyä. Lisää siivu tomaattia, murusta päälle fetaa ja koristele tuoreella basilikalla. Mausta annos hunajalla, sitruunamehulla, mustapippurilla ja kaada päälle vielä vähän oliiviöljyä.

Nauti lämpimänä.


4 Comments

 1. Tomaatti- ja feta toimii aina!

  • annemi

   JonnaH., kyllä 🙂

 2. Ihana blogi, kiitos vinkistä!

  • annemi

   Minna, eipä kestä 🙂 kivoja blogivinkkejä on kiva jakaa.

Kommentointi on suljettu.