Skip to content

Tillitsatsiki

Tykkää

Viime vuonna kun saavutin tämän nykyisen, kypsän ja hauskan, kolmenkymmenenvuoden iän sain paljon kivoja lahjoja. Yksi lahjoista oli Siikaa, seljankukkaa, sitruunankuorta-keittokirja jonka sain äidiltäni. Erityisen keittokirjasta tekee se, että siellä vilahtelevat lapsuudenmaisemat Fiskarista, apukokin perheen mökin maisemat Bromarvissa. Kirjassa on valtavasti kauniita kuvia ja ihania tarinoita. Resepteistä puhumattakaan! suosittelen siis hakemaan kirjan lähimmästä kirjakaupasta ja sukeltamaan sen maailmaan.

Selailin kirjaa pitkästä aikaa ja tuumailin mitä reseptiä lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan. Aloitin aika helposta, myönnän, mutta tsatsiki on niin hyvää! ikävä kyllä apukokki ei välitä tillistä, mutta jäipä minulle siis enemmän syötävää.

Vaikka viime aikoina ei olekaan aurinko juuri paistanut, on tämä vuodenaika siitä ihana että tarjolla on mitä ihanampia, tuoreita herkkuja. Kesällä yksinkertainen ruoka maistuu, kuten tämä tillitsatsiki. Nopea, helppo mutta maukas lisuke kesäruoille.

IMAG1610

Tillitsatsiki

Alkuperäinen resepti Siikaa, seljankukkaa, sitruunankuorta-kirjasta

Alla oma versioni pienin muutoksin:

muutama desi turkkilaista jogurttia
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1/2-1 sitruunan mehu (voit myös halutessasi raastaa mukaan sitruunankuorta)
1/2 kurkku
1/2 yksikyntinen valkosipuli raastettuna tai pieneksi silputtuna.
suolaa ja pippuria

Raasta ensin kurkku ja valuta. Silppua tilli ja valkosipuli.

Sekoita turkkilaiseen jogurttiin tilli, suola, pippuri ja sitruunamehu sekä valkosipuli.

Lisää viimeiseksi kurkku.

Anna maustua jääkaapissa jokunen hetki ennen tarjoilua, maista vielä ennen kuin tarjoilet tsatsikin.

Tarjoile tsatsiki uusien perunoiden, kalan (esim. graavilohen ja savusiian kanssa kuten me teimme). Tsatsiki maistuu seuraavana päivänä tuplasti enemmän valkosipulille, joten suosittelen ottamaan lounasevääksi. Todella hyvää.


4 Comments

 1. Uusia perunoita, voi itku! Niitä, jos mitä, on kyllä ikävä…tillitsatsiki on kyllä herkkua, ja reippaasti valkosipulia, nam!

  • annemi

   Terhi, uskon kyllä että uusia perunoita tulee ikävä, ne ovat kyllä yksi kesän kohokohdista 🙂 onneksi siellä puolella maailmaa on vaikka mitä muita ihania makuelämyksiä nautittavana sitä odotellessa että pääset taas käsiksi uusiin perunoihin.

 2. Ihanan kesäinen satsi. Sinua on hemmoteltu kauniilla lapsuuden maisemilla.

  • annemi

   Jonna, kiitos, Fiskarsissa kelpasi kyllä viilettää lapsuuden kesät 🙂

Kommentointi on suljettu.