Skip to content

Raparperipaistos mansikoilla ja inkiväärillä

Tykkää

Vatsasekaisin Kilinkolin-blogin Riikka tarinoi blogissaan tällä viikolla ihanan näköisestä raparperipaistoksesta, joka onnistuisi vaikka silmät ummessa. Koska elämäntilanteemme ovat hyvinkin samanlaiset Riikan kanssa, innostuin tästä helposta raparperiherkusta kovasti. Innostun kyllä lähes aina jos joku kehaisee leivonnaisen / jälkiruoan olevan helppo, kovin mutkikkaita systeemejä en lähde kovin usein toteuttamaan. Voisin sanoa syyksi minikokin, mutta myönnän että kyseessä on puhdas laiskuus. Jos helposti ja nopeasti saa hyvää, miksi tehdä asiat vaikeimman kautta.

raparperipaistos (1 of 5)

Hain meidän jättiläismäisestä raparperipuskasta neljä sorjaa vartta, nappasin jääkaapista desin mansikoita ja silppusin mukaan vielä inkivääriä. Apukokki teki minulle jokunen vuosi sitten aivan ihanaa raparperi-mansikka-inkiväärijäätelöä ja siitä tiesin, että tämä yhdistelmä on pettämätön. Ja niin se todella olikin, inkivääri tuo ihanan maun paistokseen. raparperipaistos (2 of 5)

Korvasin apukokin vatsaa ajatellen kaurahiutaleet gluteenittomilla hiutaleilla sekä vaihdoin vehnäjauhot Urtekramin kaurajauhoihin. Hyvin onnistui!raparperipaistos (3 of 5)

Mikään terveysjälkkärihän tämä ei varsinaisesti ole muutenkaan, mutta kerrottakoon että kokeilin seuraavaa: jätin valkoisen sokerin pois ja korvasin sen kokonaisuudessaan kookossokerilla. Kookossokeri on ihanaa, pehmeän ja paahteisen makuista. Se sopi itsekseen oikein hyvin paistokseen. Voit korvata kookossokerin tavallisella sokerilla tai muulla ruskealla sokerilla, jos kaapista ei löydy kookosversiota. raparperipaistos (4 of 5)

Niin ja päälle reilusti vaniljakastiketta. Ja eikun santsaamaan!raparperipaistos (5 of 5)

RAPARPERIPAISTOS MANSIKOILLA JA INKIVÄÄRILLÄ

4 vartta raparperiä
1 dl mansikoita
2 cm pala tuoretta inkivääriä silputtuna
1 dl kookossokeria

murutaikina

1 dl kookossokeria
100 gr voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnä- tai kaurajauhoja

TEE NÄIN:

1. kuori ja silpuua raparperit, siisti ja silppua mansikat, kuori ja silppua inkivääri
2. laita uunivuokaan raparperi ja kookossokeri
3. paahda uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia, varo ettei sokeri pala
4. valmista murutaikina kuutioimalla voi ja sekoittamalla se nyppien kuiviin aineisiin
5. ota raparperi-sokeriseos uunista ja lisää mansikat sekä inkivääri
6. lisää päällimmäiseksi murutaikina
7. paahda uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes murutaikina on saanut väriä
8. tarjoile vaniljakastikkeen- tai jäätelön kanssa


2 Comments

  1. Nopeat ja helpot jälkkärit on kyllä tosi kivoja, varsinkin sellaisina hetkinä kun on pakko saada lähestulkoon heti syödä sitä.
    Voin vain kuvitella miten hyvin inkivääri sopii tähän paistokseen! 🙂 Pitääpä kokeilla enskerralla omaan raparperipaistokseen laittaa pikkuisen sitä.

    • Anne

      Juuri näin, ei herkkunälässä oikein malta odotella seuraavaan päivään että pääsee syömään 😉

Kommentointi on suljettu.