Skip to content

Savustetut katkaravut

Tykkää

Olen halunnut savustaa katkarapuja jo STREAT Helsinki ruokafestareista lähtien. Söin siellä festareiden parhaan annoksen erään kala-auton tiskiltä. Olihan se hieman haastavaa kuoria rapuja kylmässä, maaliskuisessa viimassa, mutta ravut olivat niin hurjan hyviä että oli pakko ja kannatti uhrata sormet.

Siitä maaliskuisesta päivästä onkin jo aikaa. Sen jälkeen on syntynyt minikokki, on syöty paljon grilliruokaa, liian vähän äyriäisiä ja savustettukin jo pari kertaa. Ensimmäisen kerran savustimme viime kesänä ostetulla sähkösavustimella ribsejä, ei mikään menestys, joten ei siitä sen enempää. Toisella kerralla savustettiin näitä rapuja. Suuri menestys, joten jaan tätä ilosanomaa teillekin.

savustetut katkaravut (2 of 9)

Kävimme minikokin kanssa viime viikolla eräänä päivänä Hakaniemen hallissa sillä aikaa kun apukokki oli omilla asioillaan. Minua ei totta tosiaan kannattaisi päästää kauppahalliin, olin vartissa shoppaillut pyörremyrskyn lailla vähän kaikkea. Toki ruoka on yksi parhaista asioista mihin rahansa laittaa ja hyvästä ruoasta tulee niin hurjan hyvä mieli. Seisoskelin tovin erään kalatiskin äärellä ja näin kokonaisia katkarapuja. Niitä oli saatava, koska halusin ehdottomasti kokeilla niiden savustamista. Sain myös maistaa savustettua lohenevää, aika erikoista, mutta todella maukasta ja erityisesti rasvaista.

savustetut katkaravut (3 of 9)

Pakenin kalaostoksien jälkeen hallista vaunuttelemaan ulos ja pian apukokki tulikin noutamaan tuhlaajavaimonsa ja lapsensa. Suunnistimme kotiin ja ryhdyimme hiljalleen valmistelemaan lounasta. Tein savustettujen katkarapujen lisäksi vihreää salaattia ja katoin pöytään muitakin hallista löydettyjä herkkuja, kuten babypinaattia, vihreää salaattia, yrttioliiveja, yrttifetaa, tomaatteja ja paahdoin vielä leipää.
savustetut katkaravut (5 of 9) savustetut katkaravut (6 of 9)

Ravuissa ainoa ”haaste” on niiden jokseenkin hidas syöntitahti. Voit valita itsellesi parhaan taktiikan: apukokin ”kuorin kaikki kerralla”-taktiikka tai minun ”kuorin yhden kerrallaan”- taktiikan. Ravuille tein ranskankermasta ja sitruunasta raikkaan dippikastikkeen, joka sopii myös salaattikastikkeeksi. Tuhtia se toki on, mutta niin ne parhaat asiat elämässä taitavat olla.
savustetut katkaravut (7 of 9)

Aika ihana lounas, vai mitä sanotte? eikä ollut vaikea valmistaa tai kestänyt kauan saada kasaan. Kertokaahan, mikä on parasta mitä olette itse savustaneet?savustetut katkaravut (9 of 9)

SAVUSTETUT KATKARAVUT & SITRUUNAINEN DIPPI

2 hengelle

300 gr kokonaisia katkarapuja
1 foliovuoka

dippi

2 rkl ranskankermaa
3 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä

lisäksi

vihreää salaattia
paahtoleipää

TEE NÄIN:

1. sulata ravut, jos ostat ne pakasteena
2. kaada ravut foliovuokaan ja savusta niitä savustimessa 5-7 minuuttia, älä pidä rapuja savustimessa liian pitkään, jotta ne eivät sitkisty
3. valmista dippi sekoittamalla ranskankerma, sitruuna ja mausteet
4. tarjoile ravut vihreän salaatin ja paahtoleivän kanssa


2 Comments

  1. Olispa oma savustin,Takuulla hyviä nuo katkaravut savustettuina.Minulla on savuaromia kaapissa,silläkin varmaan saa kivasti savun makua .

    • Anne

      Oma savustin on kyllä näppärä, vaikka onkin käytössä vain muutaman kuukauden vuodessa 😉

Kommentointi on suljettu.