Skip to content

Vihdoinkin!

Tykkää

Sieltä pilkistää keittiöliinan alla kohoava sämpylänalku!

Tänä viikonloppuna on saavutettu jotain, missä en uskonut onnistuvani. Mainitsin joskus täälläkin, että sämpylät eivät vain koskaan onnistu minulta, mutta 1,5 vuoden sämpylänleipomislakon jälkeen päätin että kokeilen sisukkaasti niiden leipomista uudelleen.

Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät välttämättä ymmärrä mikä niissä sämpylöissä on niin kauhean haasteellista, mutta yleensä omistani tulee vain kovia ja pääasiassa syömäkelvottomia. Kerran jopa mies totesi sämpylöitä maistettuaan, että ”ehkä sun ei kannata leipoa enää sämpylöitä” – eli tilanne on ollut hyvin vakava!

Tilanne on muuttunut! olen varma, että uudella keittiöllä ja superuunilla on jotain tekemistä asian kanssa 😉

Reseptin löysin täältä. Otsikossa mainittu ”pomminvarma” vakuutti minut siitä että juuri tällä reseptillä minäkin voin onnistua 😉

Täydelliset sämpylät

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
1,5 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja (sekoitin vehnäjauhoja ja erikoisvehnäjauhoja)

heitin sekaan vielä myös 1-2 dl jotain siemeniä purkista

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia leivinliinan alla. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistamista maidolla. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10 – 15 min. Meillä on niin tehokas uuni että pistin vähän pienemmät tehot kuin alkup. reseptissä.

Onni on lämmin sämpylä.


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.