Skip to content

Toimistolounas

Tykkää

Minulla on mahtava työsuhde-etu. Meillä on toimistolla suuri, hyvinvarusteltu keittiö jossa voi loihtia oman lounaan arkisin. En aina työkiireiden tai menojen takia ehdi kokkaamaan, mutta pyrin siihen että 3/5 lounasta viikossa olisivat itsetehtyjä.

Koska rakastan ruoanlaittoa, on ollut ihanaa päästä rentoutumaan myös työpäivän välissä kokkauspuuhissa. Yritän pitää arkilounaat nopeina ja simppeleinä, jotta aikaa ei mene liikaa valmistukseen ja ehdin istahtamaan ruoan äärelle rauhassa.

Viime viikkoina olen suosinut uunikasviksia; paahdettuja punajuuria vuohenjuustolla, uunissa rapeaksi paistettua parsakaalia ja fetaa. Lisukkeeksi vihreää salaattia, tummaa leipää.. eli ruokia, jotka voin jättää uuniin ja palata keittiöön kun ne ovat valmiita.

Viime viikolla ystäväni Veera sanoi jo hetken päässäni pyörineet ajatukset julki: miksi en kirjoittaisi teille mitä kaikkea helppoa ja kivaa voi tehdä toimistolounaaksi, jos työpaikalta löytyy keittiö tai valmistella nopeasti etukäteen kotona edellisenä iltana? olin juuri kertonut hänelle kuinka kivaa on kokata töissä ja kuinka reseptitkin tulee suunniteltua mahdollisimman vaivattomiksi kun aikaa keittiössä ei ole tunteja kuten kotona.

Päätin siis aloittaa toimistolounas– juttusarjan jossa esittelen teille reseptit ja kuvat ruoista mitä loihdin työpaikkakeittiössä. Yritän saada teille yhden lounaan joka viikko esittelyyn, jos on leppoisa työviikko, niitä saattaa ilmestyä tänne enemmänkin.

Tässä siis ensimmäinen osa toimistolounas-juttusarjaan!

Kuvien laatu ei ole kovin hyvä, pahoittelen. Ensi kerralla maltan mennä ikkunan ääreen kuvaamaan 😉

Tonnikala-pinaattipasta

1 pkt täysjyväpastaa
1 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 pss pakastepinaattia
1/2 prk ruokakermaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli (voi jättää pois jos hajuhaitat työaikaan pelottavat)
1 sitruunan mehu
parmesanjuustoa
suolaa ja pippuria

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta kypsäksi.

Kuullota öljyssä pannulla silputtu sipuli ja valkosipuli. Kun ne ovat paahtuneet läpikuultaviksi lisää joukkoon pakastepinaatti ja sekoittele kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon valutettu tonnikala ja sitruunan mehu. Lisää viimeiseksi kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keittele n. 10-15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.

Tarjoile parmesanjuuston kanssa.


9 Comments

 1. Ilona

  Miten sun työkaverit kestää kun kokkailet jotain megaherkkuja siellä melkein joka päivä?! 😛 Slurps, täytyypä kokeilla tätä(kin).. Mieheni voisi elää tonnikalalla, joten suosio on taattu!

  • annemi

   Ilona, näkisitpä mitä herkkuja mun työkaverit kokkaa 😉 siellä on aika monta innokasta kokkia keittiössä joka päivä ja aika usein jää mun luomukset kakkoseksi 😀

 2. Meilläkin on täyskeittiö työpaikalla ja aika hyvä varustelu siellä. Olemme myöskin tehneet ruokaa yhdessä, minä myös leivon silloin tällöin. Sämpylöitä, muffinseja tai jotain piirakkaa luppohetkenä. Jokunen viikko sitten tein ison kattillallisen kasvissosekeittoa ja sämpylöitä, kukin maksoi possuun pienen summan siitä lounaastaan. Keräämme rahaa grilliä varten, sillä työpaikalla on iso parveke, jossa voisi hyvin kesällä ainakin makkaraa grillata, ellei jotain vaativampaakin.

  • annemi

   Campa, oma grilli työpaikalla ei kuulosta yhtään hullummalta 😉

 3. Saakos udella, missä olet töissä? Kokkailumahdollisuus on plussaa, mutta ihanista maanantaiaamiaisistanne olen suorastaan kade 😉 Tarjoaako talo teille siis ihanan brunssin aina viikon alkajaiseksi? Ihanaa 🙂

  • annemi

   Portobello, olen IT-alan firmassa 😉 ja juu, talo tarjoaa aina maanantaisin aamiaisen.

 4. Nyt olen kyllä jo kateellinen sun työpaikasta!

 5. Aaa, mahtavaa. Itsekkin edellisessä paikassa kokkasin lähes päivittäin lounaan, usein toki salaattivoittoisen. Helppoa, hyvää, nopeaa ja halpaa. Pitäisi ottaa tavaksi uudessa paikassakin, nim. lounaaksi ylihintaista ja ylikypsää kukkakaalia ja mössööntynyttä riisiä. Tuli ihan paha mieli.

  • annemi

   Inari, tiedän tunteen. Meilläki on toimistorakennuksessa työpaikkaruokala ja siellä ei kovin usein saa vastinetta rahoilleen, harmi kyllä.

Kommentointi on suljettu.