Skip to content

Mango-kaalisalaatti

Tykkää

Reissut on reissattu ja arkeen on palattu. Hieman veti hiljaiseksi nähdä lentokoneesta lumiset maisemat, olin toivonut salaa että täällä olisi kevät täydessä vauhdissa kun palaamme kotiin 😉

Takana on rentouttava viikko palmujen alla. Nukuin ensimmäiset 4 päivää niin pitkiä unia että jotain pientä univelkaa oli tainnut kertyä. Koko loma myös syötiin hyvin, tietenkin. Luin myös pitkästä aikaa yötä päivää ja neljä mukaan varattua kirjaa loppuivat vähän kesken lauantaina, oli kyllä mahtavaa kun ehti lukemaan ajan kanssa. Sain kahlattua läpi Sofi Oksasen Puhdistuksen englanninkielisenä käännöksenä sekä Life of Pi-kirjan, jonka olen halunnut lukea siitä saakka kun näin ko. elokuvan trailerin.

Mutta palataanpa keittiöön.. oli kiva päästä taas omien patojen ja kattiloiden ääreen eilen iltapäivällä. Sain juuri sopivasti paketin Finefoodsilta ennen lähtöä reissuun ja pääsin kokeilemaan uusia makuja.

Avasin ensimmäisenä Spice Up! tulisen mangochutney-purkin ja lusikoin chutneytä suuhun lusikalla. Nam! Halusin käyttää sitä ruoanlaitossa, joten sekoitin tein mango-kaalisalaatin. Pitkästä aikaa a) kaalisalaattia b) jotain muuta kastiketta salaatissa kuin balsamicoa.

mango-kaalisalaatti

MANGO-KAALISALAATTI

valkokaalia silputtuna
1/3 retikka silputtuna
1 punainen chili silputtuna
4 rkl Spice Up! tulista mangochutneytä
2-3 dl turkkilaista jogurttia
suolaa ja pippuria

TEE NÄIN:

1. silppua kaali ja retikka sekä tuore chili.
2. sekoita mangochutney turkkilaiseen jogurttiin, mausta suolalla ja pippurilla.
3. anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.


4 Comments

 1. Enpä ole ajatellut, että kaalin kanssa voisi laittaa mangoa, vaikka tulistakin, mutta tietenkin voi, jos sen kanssa voi laittaa ananasta. Valitettavasti nämä kaaliherkut on meidän perheessä täysin mun juttu. Miehen maha ei kestä yhtään, ei raakana, eikä keitettynä. 🙁

  • annemi

   Enpä ollut itsekään miettinyt että kaalin ja mangon voisi yhdistää, mutta kaali tuntuu sopivan useammankin hedelmän kanssa yhteen 🙂

 2. Tuo tulinen mangoschutney on ihana;olen käyttänyt sitä monessa salaatissa:)Tosin en Spice Upin mutta intialaisista kaupoista ostettua.. Pitää joskus kokeilla tätä sinun salaattiasi.

  Voi että,vieläkö talvisen näköistä,toivottavasti lumet pian sulavat pois….Missä päin olitte matkalla?

  • annemi

   Juu, harmaa taivas ja lunta maassa. Ei ihan sitä mitä toivoisi huhtikuussa 😉 olimme viikon verran Turkissa etsimässä aurinkoa ja lämpöä. Sitä löytyi onneksi sieltä!

Kommentointi on suljettu.