Skip to content

Uunijäätelö

Tykkää

Törmäsin tällä viikolla jossain internetin syövereissä kuvaan uunijäätelöstä. Tajusin kuvaa katsoessani että enpä ollut syönyt sitä aikoihin tai edes koskaan tehnyt sitä kotona. Asia täytyi siis heti korjata.

Koska törmäsin teknisiin ongelmiin torttupohjan kanssa, jäivät nämä annokset ilman sitä. Ei haitannut yhtään! uunijäätelö on myös siitä kiva jälkiruoka että se on todella helppo tehdä, sitä voi varioida mielensä mukaan lähes loputtomiin (mmm… Nutella sopisi tuonne sekaan tosi hyvin!) ja se maistuu varmasti lähes kaikille.

Minusta oli kiva käyttää suosikkiastioitani hyödyksi hieman eri tavalla tässä jälkiruoassa, Arabian Paratiisi-sarjan kupit ovat sen verran reilun kokoisia että niihin saa mahtumaan sopivan kokoisen jälkiruoan.

Uunijäätelö

Uunijäätelö

UUNIJÄÄTELÖ

2 hengelle

3 kananmunan valkuaista
2-3 rkl sokeria

marjoja ja hedelmiä, esim. mansikoita, mustikoita, banaania, ananasta..

loraus sitruunamehua

vaniljajäätelöä

TEE NÄIN:

1. vatkaa tarkasti erotellut valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi.
2. nosta uuninkestävän tarjoiluastian pohjalle marjat ja hedelmät.
3. lisää niiden päälle n. 2 kauhallista jäätelöä ja lisää viimeisenä kova valkuaisvaahto.
4. levitä valkuaisvaahto tarjoiluastian reunoja myöten siten että että pintaan ei jää aukkoja.
5. paista uunissa muutama minuutti kunnes valkuaisvaahto on saanut hieman väriä, tarjoa heti.


6 Comments

 1. Ja kaikkea muuta

  Menit sitten tuollaista näyttämään… minun alkaa AINA ihan kamalasti tekemään mieli, kun puhutaan uunijäätelöstä. Siinä kuuman marengin ja kylmä jäätelön yhdistelmässä vaan on sitä jotain. Sitä paitsi, onhan se ihan trendijälkkäri, kun nyt niin retroillaan.

 2. Mä olen syönyt viimeksi uunijäätelöä yläasteen kokkitunnilla, kun tehtiin sitä. Pitäisiköhän korjata tilanne?

  • annemi

   Ehdottomasti! oli tosi hyvää ja tuli heti mieleen kaikkia kivoja uusia variaatioita 🙂

 3. Pupupidu

  Uunijäätelö nousi ihan uusiin sfääreihin, kun vatkasin marengin vesihauteessa. Normaalisti marenki jää raa’aksi, koska uuniaika on niin lyhyt, mutta vesihaudemarenki on notkean sitkeää ja kiiltävää sekä rapeutuu lyhyessäkin uuniajassa pinnalta. Pohjana olen käyttänyt juustokakusta tuttua keksi-voisula -pohjaa. Mums!

  • annemi

   Vau! täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla tuota sinun luksusversiotasi 😉

Kommentointi on suljettu.