Skip to content

Sarita Koivukoski Ceramics (+ARVONTA!)

Tykkää

Postaus on toteutettu yhteistyössä Sarita Koivukoski Ceramicsin kanssa

Kuten jo aiemmin täällä blogissa kerroin, sain kunnian tutustua Sarita Koivukosken työhuoneeseen toukokuussa ja valita sieltä muutaman kauniin astian itselleni. Kävin toukokuussa moikkaamassa Saritaa taidekäsityökauppa OKRAssa , jossa ihastelin jälleen Saritan astioita.

photo by Maria Baranova

Saritan astiat ovat käyttö – ja uniikkikeramiikkaa, joihin hän saa inspiraation luonnosta ja luonnonmuodoista. Töiden tekniikka vaihtelee käsinrakennuksesta valuun, dreijaukseen ja levytekniikkaan. Saritan tuotteet syntyvät vähitellen kokeilemalla, mutta ideoita pulppuaa mieleen koko ajan. Hän haluaa pitää esineiden perusmuodon yksinkertaisena, jotta voi kokeilla uusia yhdistelmiä lasitteilla. Hän tutkii, suunnittelee ja valmistaa lasitteensa itse. Lasitetutkimus on yksi tärkeimpiä osia Saritan työssä. Raaka-poltettu esine on kuin tyhjä taulu, johon hän ”maalaa” esineen. Kun idea, muoto ja lasite kohtaavat sopivalla tavalla on tuote syntynyt.

photo by Sarita Koivukoski Ceramics

Ensimmäinen esine, jonka Sarita teki syntyi mökkijärven sinisavisesta pohjasta josta hän teki kuppeja ja myi niitä kukkien kanssa tien varressa. Ensimmäisen poltetun astiansa Sarita teki keramiikkakurssilla noin kaksitoistavuotiaana. Esine oli makkaratekniikalla tehty punasavikulho. Sarita päätyi nykyiseen ammattiinsa jo aika nuorena, keramiikkakurssin jälkeen. Hän aloitti harrastajana ja suuntasi siitä vähitellen kohti ammattia.

photo by Sarita Koivukoski Ceramics

photo by Sarita Koivukoski Ceramics

Sarita kertoi että haastavinta hänen työssään ja uusien esineiden luomisessa on ajan riittäminen kaikkeen, miltein aina on jokin asia odottamassa tekemistä. Utelin Saritalta mikä on hänen oma lempiastiansa tällä hetkellä ja Sarita kertoi sen olevan läpivärjätty mustavalkoien Trima-vati, jota voi käyttää esim. naposteluastiana. Sarita käyttää omaa tuotantoaan muutenkin jatkuvasti, hän tykkää astioistaan ja niiden testaus kuuluu toimenkuvaan.

photo by Sarita Koivukoski Design

Itse ihastuin Saritan astioiden monipuolisuuteen ja kauniisiin väreihin ja muotoihin. Saamani astiat ovat olleet ahkerassa käytössä etenkin viikonloppuaamuisin. Käytän niitä todella mielelläni munakuppien sijaan 🙂

Saritan astioiden jälleenmyyjätSuomessa: Artebia, Artisaani, Cafe Latte Spirit, Design Forum Shop, Design Shop Outlet, Galleria Karaija, Kauppa & Galleria Talli, Kopper (Fiskars käsityöpaja), Lukuisa (Orivesi), Sinebrychoffin taidemuseo, Rataliina Taito Shop, Paloni, Taidekäsityökauppa OKRA, Sininen silta, Täky-Gallerian myymälä, Miltton (liikelahjat), Bravoo.

Lisätietoja Sarita Koivukoski Ceramicsin internet-sivuilta tai Facebook-sivulta.

Ilokseni sain yhden kauniin astian arvottavaksi ihanille lukijoilleni! arvon alla olevan astian Saritan kanssa yhteistyössä. Arvonta on käynnissä sunnuntaihin 14.7.2013 klo 12.00 saakka. Arvontaan voit osallistua jättämällä tähän postaukseen kommentin, kerro esimerkiksi ovatko Saritan astiat sinulle entuudestaan tuttuja 🙂

EDIT: Arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti


32 Comments

 1. Ei taida ihan tuttuja olla,mutta muistaakseni oot ennenkin näistä postaillu? Vai oonko iha väärässä 😀 komeita on ja ruokataide kaikissa sen muodoissa on hienoa! Kivoja astioita!

 2. Tosi kauniita astioita! Persoonallisia! Saritan astiat eivät ole entuudestaan tuttuja, mutta nyt täytyy käydä kurkkaamassa lähemmin. 🙂

  hakusanarakkaus@gmail.com

 3. Maiqqu

  Tosi ihania astioita, nyt ekaa kertaa näin/kuulin ko tuotteista

 4. Xeve

  Eivät ole tuttuja, mutta ihastuin heti noiden kuvien perusteella! 🙂

 5. anna s.

  Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta ovat kyllä kauniita 🙂

 6. Teija Lento

  Sarita Koivukosken keramiikka oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta ihanilta näyttävät. Jotain 60-lukulaista sekä pinnoissa että muotokielessä….

 7. Tuttuja ovat ja ihania. Jos nyt muistan oikein niin Rullassa näitä lautasia käytetään tarjoiluastioina.

  • annemi

   Juu! Rullassa ja Spisissä on Saritan astiat tarjoiluastioina 🙂

 8. teija

  Sarita Koivukosken keramiikka oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta ihanilta näyttävät. Jotain 60-lukulaista sekä pinnoissa että muotokielessä….

 9. Riitta

  Upeita, ainutlaatuisia taideteoksia! Toimivat omassa arjessa hienosti muiden selkeiden astiastojen kanssa 🙂

 10. Papu

  En ole näihin ennen törmännyt. Kivoja ja kauniita, voin kuvitella että sopivat just vaikka susheille tai muulle aasialaistyypiselle ruoalle.

 11. Amoretto

  Ihania uusia tuttavuuksia! Näiden muotokieli on kaunis ja värit harmoniset, ihania siis!

 12. Voi miten kauniita ja jotenkin herkän harmonisia astioita! Erityisesti nämä sinisävyiset miellyttävät kovasti omaa silmää. Muistan nähneeni jossain, ainakin sun aikaisemmissä postauksissa 🙂

 13. Tavattoman kauniita ja herkkiä astioita, noita voisi pitää esillä ihan vaan koristeina.

 14. kaijas

  Netissä olen tutustunut näihin tuotteisiin, kauniita ovat!

 15. Orvokki Ketola

  Tosi kauniita astioita!

 16. marika.t

  Eivät ole entuudestaan tuttuja. Kauniita näyttävät olevan, arvonnassa mukana.

  marikax@gmail.com

 17. Kirsti Välimäki

  Mielenkiintoisia En ole ennen nähnyt näitä.

 18. Sen verran ovat Saritan astiat tuttuja, mitä sinun blogissasi on näkynyt. Mielenkiintoista designia 🙂

 19. SariAnnika

  Todella kauniita astioita, kuin karamelleja! Eivät ole tuttuja entuudestaan, mutta nyt laitan ehdottomasti nimen muistiin.

 20. Sanna Leväniemi

  Ei ollut tuttu entuudestaan. Mutta mitä miellyttävin tuttavuus. Hänellä on silmää kauneudelle. Noin kauniita astioita aion ostaa lahjaksi ystäville, jotka asuvat ulkomailla. Pala kaunista Suomea. 🙂

 21. SusB

  Eivät ole entuudestaan tuttuja. Kauniita ovat! 🙂

 22. Pipa

  Todella kauniita astioita, blogista näitä aiemmin jo bongannut 🙂

 23. Kati Partanen

  Ihania, tykkään etenkin noista hiekan ja violetin värisistä. En ollut ennen Saritasta kuullut!

 24. Salla Martikainen

  No tähän on pakko osallistua! Saritan astiat ovat tuttuja, omistan niitä muutamia ja ne ovat ihan huippuja! Jo vuosia ovat olleet ahkerassa käytössä ja astianpesukoneessa olen pessyt ja ovat edelleen aivan kuin uusia. Ja todella kauniita ja persoonallisia astioita. Tykkään!

 25. anna s.

  Eivät ole ennestään tuttuja 🙂 ovat kyllä kauniita 🙂

 26. Jenni

  Eivät ole tuttuja, mutta tykästyin väreihin.

 27. MieVaan

  Kauniita, eivät ole ennestään tuttuja. Mielelläni olen mukana arvoonnassa.

Kommentointi on suljettu.