Skip to content

Ekat treffit ravintola Saagassa

Tykkää

Kävin ensitreffeillä tämän viikon torstaina. Treffit sovittiin lappiravintola Saagaan Bulevardille. Treffeille suunnatessa ei tällä kertaa jännittänyt yhtään, tuntui kun olisi vanhaa ystävää menossa tapaamaan.

Ei, en ole vaihtanut apukokkia vaan tapasin ihanan Onnenpäivä-blogin Annen ensimmäistä kertaa.

Hassua näissä ekoissa treffeissä toisen bloggaajan kanssa on usein se, että tuntuu kuin tunsisi sen toisen ihmisen jo eikä tapaisi häntä ensimmäistä kertaa. Olen lukenut Annen blogia oman ensimmäisen blogini alkumetreiltä saakka, eli n. 1,5 vuotta.

Meitä nauratti kun tarjoilija ohjasi minua pöytäämme ja sanoi että ”siellä odottaakin sinua tutut kasvot”, niin.. jos lasketaan että on nähnyt monta kuvaa blogissa niin tutut olivat juu!

Olimme luultavasti tarjoilijamme painajainen, hän kävi kolme kertaa kyselemässä olemmeko päättäneet ruoat, mutta kun emme millään ehtineet avaamaan menuja ja tutkimaan mitä olisi tarjolla, koska oli niin hurjasti juteltavaa. Kaksi Annea samassa pöydässä voisi olla heikkohermoisille liikaa 😀

Saimme kuitenkin vihdoin tilattua ja viihdyimme Saagassa pitkään ja hartaasti. 4 tunnin aterioinnin ja rönsyilevien keskustelujen jälkeen suuntasimme molemmat kotiin sulattelemaan herkkuja. Oli todella kiva ilta.

Ravintola Saaga

Leipäkori

Valitsimme alkuruoaksi lajitelman kahdelle hengelle. Erittäin onnistunut valinta, saimme maistella monia eri makuja ja tämä oli hieno tapa aloittaa ateria.

KELOHONGAN SALAISUUS: sienisalaattia, rautua, muikkuja, siiänmätimoussea, puikulaperunoita, kuivattua poroa, kylmäsavuporoa, porosalamia, vihreää salaattia ja marinoitua punasipulia
Ihana sienisalaatti

Alkupalalajitelman suosikkejani olivat muikut, sienisalaatti ja porosalami. Ei sillä, että mikään ruoka-annoksista olisi ollut sellaista mistä en olisi pitänyt. Kaikki syötiin pois, viimeistä murua myöten.

Pääruoka olikin hieman vaikeampi valita, mutta koska olimme jo maistaneet alkupalalajitelmassa poroa, päädyimme rautuun ja kasvispääruokaan, jotka jaoimme.

LOIMUTETTUA RAUTUA LANKULTA,
raakapaistettuja puikulapottuja, Lapin lisä ja väinönputki-voikastiketta

Rautu ilmestyi pöytään todella hienossa asetelmassa, en vain ehtinyt ihastelultani kuvaamaan sitä.

PUNAJUURIKAMPSU
keitettyä puikulaperunaa, mustajuuripaistosta ja
paahdetulla valkosipulilla maustettua hunaja-kermakastiketta

Punajuuriannos oli kaunis ja maukas.

Kalan kanssa lisukkeeksi saimme puikulaperunoita sekä ”Lapin lisää” eli punajuuria.

Jälkiruokaakin piti pohtia jonkin aikaa, mihin kaikkeen vatsalaukku venyisi vielä? päädyimme jakamaan piimäletut ja päätös oli oikea. Olisin toki saanut koko annoksen syötyä yksin, mutta se olisi ollut aivan liikaa.

LIEKITETYT ÄKÄSET
Piimälettuja, kuusenkerkkäjäätelöä ja hillottuja marjoja

Bloggaajan kanssa treffeiilä 😉

Ravintola Saagassa panostettiin todella palveluun sekä annosten esillepanoon, eräät porovartaat jotka hujahtivat pöytämme ohi jäivät vaivaamaan mieltä sen verran, että taidan viedän apukokin seuraavaksi treffeille ravintola Saagaan.

Ravintola Saaga

Bulevardi 34, 00120 Helsinki


14 Comments

 1. Mä olen näiden noin 5 blogivuoden aikana tavannut aika monta kanssabloggaajaa,molempien blogieni kautta,ja aina on heti tultu juttuun,aivan kuin olisi tunnettu ennestäänin;D

  • annemi

   Jale, onpa kiva kuulla! itse en ole kovin montaa kanssabloggaajaa vielä tavannut mutta niiden muutamien kanssa jotka olen, on juttu luistanut heti 😀

 2. Hyviltä ensimmäisiltä treffeiltä kuulostaa! 🙂

  • annemi

   Amoretto, juu! oikein onnistuneet ensitreffit 🙂

 3. Minna Vuo-Cho

  Kuulostipa mukavalta illallta ! Bloggareita on aina mukava tavata 🙂

 4. Pipa

  Kelohongan salaisuus kuullostaa taivaalliselta. Kaikki lempparit samassa, poroa, mätiä ja sienisalaattia, voisin elää pelkästään niillä 🙂 Pakko päästä testamaan joskus.

  • annemi

   Pipa, uskon 😀 oli kyllä harvinaisen hyvä alkupalalajitelma!

 5. Heidi

  Siis yksi elämäni parhaista ruokailukokemuksista oli nimenomaan juuri Saagassa! Jos jonkinmoista on tullut nähtyä, tehtyä ja syötyä, ja sanottava on, että tuolla ei kirpaissut yhtään maksaa tuosta ruoasta! Paikka ihana, esillepanot, kaikki, koko käynti oli elämys! Okei, kyllähän tuo konsepti iskee tällaiseen pohjoiset sukujuuret omaavaan, mutta ihanaa oli!

  • annemi

   Heidi, olen samaa mieltä että paikan tunnelma, ruokien esillepano ja koko kokonaisuus toimii kyllä Saagassa erinomaisesti 🙂

 6. Emmi Nuorgam

  Suhtaudun näihin lappiravintoloihin aina enemmän kuin epäilevästi, mutta tämähän vaikuttaa ihan hyvällä maulla toteutetulta. Alkoi jopa vähän kiinnostaa.. Mitä tarjoilijoilla oli päällä? 😀

 7. Annakaisa Turunen

  Suosittelen 🙂

 8. Laiskana lilyläisenä eksyn tänne ihan liian harvoin, mutta ihan mahtavan näköistä, pitää itsekin käydä kokeilemassa Saaga joskus!

  • annemi

   Moikka Heta, kiva kun eksyit ja tervetuloa eksymään uudelleen 🙂 hauskaa, että lilyläisetkin käyvät kurkkaamassa entisen lilyläisen menoa täällä.

   Suosittelen lämpimästi Saagaa, siellä on hieno tunnelma ja hyvää ruokaa.

 9. […] Perjantai-ilta vierähtikin mukavasti syödessä, viihdyimme ravintolassa yli kolme tuntia. Alkuun meille tarjottiin keittiön tervehdys, olisiko ollut pororulla? tilasimme kaikille neljälle jaettavaksi Kelohongan salaisuus-nimisen alkupalakattauksen, jonka tilasin myös viimeksi Saagassa käydessäni. […]

Kommentointi on suljettu.