Skip to content

Toimistolounas: paahdetut paprikat

Tykkää

Viime aikoina olen ehtinyt kokkaamaan enemmänkin toimistolla. Olin jälleen kasvisruoan kimpussa ja jatkan samaa linjaa edelleen toimistolounaiden suhteen, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Olen varmaan aiemminkin maininnut, että suosin kasvisruokaa lounailla, koska siitä ei tule niin hurja ähky (paitsi jos käy ravintola Halikarnaksessa 😀 ) ja on virkeämpi fiilis iltapäivän ajan. Itseänikin tosi vähän ihmetyttää että miten tässä ateriassa ei ole lainkaan juustoa?

Pari viikkoa sitten vilautin Facebookin ja Instagramin puolella tätä paprikaherkkua ja jaan nyt vihdoin superhelpon reseptin, jolla joku siellä ruudun toisellakin puolella voi kokkailla tätä helppoa kasvisruokaa.

paahdetut paprikat

PAAHDETUT PAPRIKAT

1-2 eriväristä paprikaa
1 punasipuli
oreganoa, suolaa, pippuria
oliiviöljyä
sitruunamehua
1 dl bulguria (itse käytin GoGreenin bulguria)
2 dl vettä

(tähän ruokaan voi lisätä kasviksia ihan oman maun mukaan, juuri huomasin kuvaa katsoessa että pala kukkakaaliakin oli livahtanut annokseen jostain 😀 ).

TEE NÄIN:

1. pilko paprikat ja punasipuli sopiviksi suupaloiksi.
2. siirrä kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja mausteet.
3. kaada maustetut kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kasviksia uunissa, 200 asteessa n. 15 minuuttia.
4. valmista bulgur keittämällä 2 dl vettä ja lisäämällä siihen 1 dl bulguria. Keitä n. 8 minuuttia.
5. kun kasvikset ja bulgur ovat valmiita, sekoita ne keskenään, mausta vielä jos tarpeen.

Helppoa! tämän lounaan valmistus vei minulta n. 20 minuuttia ja aktiivista kokkausaikaa meni n. 10 minuuttia. Tämän ehtii tekemään vaikka olisi vähän kiireisempi päivä töissä.


2 Comments

  1. Meanwhile in Longfield

    Nostan kyllä hattua, että jaksat väsätä ruokaa myös töissä – siis kunnon ruokaa! Meillä on yyber-hyvä työpaikkaruokala, jossa syön vain verotusarvolla, ja jo nyt vähän pelottaa miten mun käy kun nykyisestä työpaikasta lähden jonnekin muualle. Onkohan ruoka tarpeeksi hyvä syy pysyä samassa firmassa eläkkeelle asti? 😉

Kommentointi on suljettu.