Skip to content

Arki-illan ilo: kaunis kasviskeitto

Tykkää

Olen ehkä siitä erikoinen tapaus, että tykkään syksystä ja arjesta. Kun loman jälkeen pääsee taas arkitunnelmiin, tykkään rutiineista ja pienistä väripilkuista arjessa, kuten after work drinksut työpäivän jälkeen pimenevässä illassa, kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa, itsetehty, herkullinen ruoka päivän päätteeksi. Sons of Anarchyn katsominen apukokin kainalossa, viikonloput jolloin tehdään jotain hauskaa (siis syödään) ystävien kanssa. Etenkin tänä syksynä on useita hauskoja juhlia tulossa, jotka piristävät pimeneviä iltoja mukavasti.

Itselle se ruoka on kuitenkin arjessa se yksi tärkeimmistä asioista. Ilman hyvää ruokaa ei arki kulje, siksi yritän miettiä kivoja ruokia arjen kiireiden keskelle. Tiedättehän tunteen, kun joskus tuntuu siltä että ei aina ehtisi kaikkea ja ruoanlaittokin tuntuu välillä syksyn pimeimpinä iltoina työläältä? näiden tunteiden parissa joutuu ruokabloggaajakin painimaan 😉

Olemme myös yrittäneet olla vähän suunnitelmallisempia ruoanlaitossa ja etenkin ruokaostoksissamme. Suunnittelen, mahdollisuuksien ja viikosta riippuen, sunnuntaisin seuraavan viikon ruoat arki-illoille ja käymme sitten kerralla kunnolla kaupassa. Näin kun toimii säästyy aikaa, apukokin hermot (itsehän tykkään käydä ruokakaupassa…) ja tulee syötyä vähän terveellisemmin.

Olinkin viime viikolla suunnitellut että teen pitkästä aikaa bataattikeittoa, se sopii kirpeisiin syysiltoihin mainiosti ja täyttää vatsan kunhan sitä tekee tarpeeksi. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun kurkistin jääkaappiin ja sieltä vilkutteli useampi kasvis joka veteli aivan viimeisiä hengenvetojaan. Niin syntyi sekametelikasviskeitto. Ehkä paras kasviskeitto mitä olen koskaan itse tehnyt, enkä edes liioittele 😉

kaunis kasviskeitto

Suolaa ja hunajaa-blogin Jonna oli vinkannut blogissaan jo aikoja sitten, että kun paahtaa kasvikset keittoa varten, syvenee niiden maku ja keitosta tulee maukkaampaa. Totta joka sana, olen nimittäin jo yhden paahdetun paprikakeiton tehnyt ja maku oli erinomainen.

Tässä tämän syksyn kasvissosekeittojen kunkku:

KAUNIS KASVISKEITTO

2 hengelle iltaruoaksi

2 porkkanaa
1/3 kukkakaali
1 punainen paprika
1/2 bataatti
5 dl kasvislientä
1/2 pkt Koskenlaskija-juustoa
rypsiöljyä

suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, kuivattua timjamia

lisukkeeksi

rapeaksi paistettuja pekonipaloja, auringonkukansiemeniä, tuoretta rakuunaa.

TEE NÄIN:

1. kuori porkkanat sekä bataatti ja pilko ne n. 2cm paksuisiksi paloiksi. Leikkaa kukkakaali pieniin paloihin sekä leikkaa paprika neljään osaan
2. aseta kasvikset uunipellille, mausta ne suolalla, pippurilla, chilijauheella ja kuivatulla timjamilla.
3. lisää rypsiöljy ja paista uunissa kypsiksi, n. 200 asteessa 20 minuuttia (riippuen uunin tehosta).
4. kiehauta kasvisliemi kattilassa.
5. ota blenderi ja lisää kypsät kasvikset.
6. lisää 1/2 kasvisliemestä sekä paloiteltu Koskenlaskijajuusto.
7. sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä keitto kattilaan, jossa on loppu kasvisliemestä ja sekoita hyvin. A
8. anna kuplia hetken liedellä ja lisää mausteita maun mukaan.
9. paista pekoni rapeaksi ja pilko se pieniksi paloiksi.
10. koristele keitto pekonilla, siemenillä ja aavistuksella tuoretta rakuunaa.
11. nauti höyryävän kuumana.


4 Comments

 1. Kaunis tuo onkin ja varmaan oli tosi hyvää:)

  • annemi

   Niin hyvää että tätä tehtiin tällä viikolla iso satsi uudelleen 🙂

 2. oooh, mä suorastaan rrrrrrrakastan sosekeittoja, ihan mitä tahansa sosekeittoja. ja nyt kun sain vielä niitä bataattejakin, niin taidan ilahduttaa itseäni tällä kauniilla keitolla viikonloppuna. Vaikkei se syksy (vieläkää) oo tullut. Mutta voihan loppukesästäkin jo syödä keittoja, voihan?

  • annemi

   Saa toki 😉 en oikein itsekään tiedä onko syksy vai loppukesä, kun aamulla on kylmä ja iltapäivällä hiki valuu.

Kommentointi on suljettu.