Skip to content

Raikas tomaatti-papusalaatti

Tykkää

Löysin arkistoista tämän kesällä tekemäni herkullisen papusalaatin reseptin. Vaikka postaus on jo vanha, niin lisään sen silti tänne blogiin. Tämä sopii nimittäin lisukkeeksi ympäri vuoden! jos haluat syksyisemmän salaatin, paahda pavut pannulla ja tomaatit uunissa, näin saat syksyisemmän version tästä raikkaasta salaatista. Minttu taitaa olla tämän salaatin raikkauden salaisuus kirpeiden (kesä)tomaattien ja sitruunamehun kanssa. Tännekin voisi heittää sekaan vielä esimerkiksi punasipulia tai valkosipulia tuomaan vaihtelua. Vain mielikuvitus on rajana!

tomaatti-papusalaatti

TOMAATTI-PAPUSALAATTI

1 prk kirsikkatomaatteja tai muutama iso tomaatti pieneksi kuutioituna
1 prk vihreitä papuja tölkissä tai tuoreita papuja
2 tuoretta, punaista chiliä
sitruunamehua
kuivattua minttua
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

TEE NÄIN:

1. pilko tomaatit pieniksi paloiksi, mausta ne suolalla ja pippurilla. Lisää valutetut pavut tölkistä, lisää sitruunamehu ja tuoreet, pieneksi silputut chilit. Lisää kuivattua minttua ja mausta lisää jo tarvetta. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua, jotta salaatin maut tulevat esille.
2. tarjoile esimerksiksi lihan, kalan tai kanan lisukkeena, tortilloissa / tacoissa tai syö pelkästään. Tämähän voisi toimia jopa toimistolounaana hyvän leivän kanssa? yön yli marinoituessaan tämä vain paranee.


4 Comments

 1. kuullostaa herkulliselta ja helpolta!

  • annemi

   JonnaH., helppo ja herkullinen on minun mottoni tällä hetkellä kun arki on niin kovin kiireistä aikaa. Tähän vielä ruisleipää kylkeen niin nam, ei jää nälkä!

 2. Tää vaikuttaa kivalta! Ja itsellekin tuli mieleen heti, että tortillojen täytteenä toimisi varmaan tosi hyvin (sattuneesta syystä vaihtoehtoiset tortillatäytteet koko ajan mielessä, kun taannoin tarttui kauppareissulta mukaan varmaan 2 kg:n paketti venhätortilloja :D)

  • annemi

   Terhi, no siinä on jo sen verran tortilloja että pääsee käyttämään mielikuvitustaan täytteiden kanssa 😉

Kommentointi on suljettu.