Skip to content

Keisareiden riisi

Tykkää

Kukkuu, täällä taas ja vielä reseptin kera! pahoittelut etten ole tänne useaan päivään mitään reseptiä postannut, viime aikoina on ollut niin kovin vähän aikaa kokata. Onneksi nyt viikonloppuna ehdin taas touhuamaan keittiössä, ensi viikolla on luvassa mm. nyhtöpossua uudella ilmeellä ja eräs ihana kasvispiirakan ohje.

Palaan ruotuun tällä hauskalla raaka-aineella, johon ihastuin palavasti sitä ensi kertaa maistettuani.

Kuten Facebookissa ja Instagramissa kerroin, kävin perjantaina piipahtamassa ihanassa, uudessa herkkukaupassa nimeltä Hella & Herkku. Kaupan omistaja ja perustaja on Soul Kitchen-blogista tuttu Anna. Olin pääasiassa hakemassa isälle isänpäivälahjaa, mutta tokihan mukaan tarttui itsellekin jotain. Annan kanssa olisi viihtynyt rupattelemassa pidempäänkin ja kauppaan jäi vaikka mitä ihanaa vielä, mutta keittiö kutsui minua kiireellisesti. Minulla oli perjantaina valmisteltavana pöydällinen ruokaa seuraavana päivänä kylään tuleville perheelle ja sukulaisille.

Huomioni kiinnittyi Hellassa & Herkussa hauskaan putkilomaiseen riisipurkkiin, jossa oli mustaa riisiä. Musta riisi oli minulle ennen perjantaita täysin tuntematon raaka-aine ja innostuin kovasti kauniista paketista, Annan hehkutuksista sekä riisipurkin kyljessä olevasta tekstistä, jossa kerrottiin musta riisin historiasta sekä sen mahtavista ominaisuuksista.

Musta riisi on alunperin Japanista, mutta sitä viljeltiin myös perinteisesti Kiinassa ainoastaan keisariperheen käyttöön ja se tunnettiin tämän vuoksi myös nimellä ”kielletty riisi”. Musta riisi sisältää runsaasti kuitua, natriumia, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, B-vitamiinia ja rautaa, se on siis aikamoista superruokaa!

Anna kehui riisin makua ja minun on pakko yhtyä ylistyslauluun. Aivan mielettömän maukas riisi! tarjoilin sen hyvin yksinkertaisella tavalla nyt ensimmäisellä kokeilulla: salaattina. Minulla hulahti 20 hengen juhliin koko purkki tyhjäksi, joten sitä on haettava ensi tilassa lisää.

keisareiden riisi

KEISAREIDEN RIISI + SALAATTI

Sivaris black- mustaa riisiä
keltaista ja punaista paprikaa
kurkkua
punasipulia
1 pss jääsalaattia

öljykastike

oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
valkoviinietikkaa
suolaa ja reilusti mustapippuria

TEE NÄIN:

1. keitä riisiä runsaassa vedessä 30 minuuttia.
2. pilko kasvikset ja revi salaatti.
3. jäädytä riisi ja sekoita se kasviksiin.
4. tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja sekoita se vähitellen salaattiin. Anna maustua, esim. jääkaapissa, n. 30 minuuttia- tunti ennen tarjoilua.


6 Comments

 1. Hellaan ja Herkkuun aion minäkin sitten mennä taas Suomessa,kunhan se vaan on silloin auki,tulen nimittäin juhannuksen aikoihin,
  Mustaa riisiä on tullut täälläkin käytettyä salaateissa,sitä saan täällä yhdessä luomumarketissa irtopainossa.

  • annemi

   Jael, kannattaa kyllä ehdottomasti käydä. Itse aion palata Hellaan ja Herkkuun vielä joululahjaostoksille, niin.. ja hakemaan sitä riisiä!

 2. Mustariisi on kyllä hyvää. Kesällä maistui ihanalta fetan, uuden sipuloin ja vesimelonin kera.

  • annemi

   Minna, oli heti pakko kokeilla fetaa salaatin sekaan ja olipa hyvää! kiitos vinkistä 🙂

 3. Mustariisi on itseltäni ihan täysin testaamatta. Pitääkin kokeilla ohjetta joskus. 🙂

  • annemi

   JonnaH., suosittelen lämpimästi. Todella maukas riisi 🙂

Kommentointi on suljettu.