Skip to content

Nyhtöpossua salaatilla

Tykkää

Postaus toteutettu yhteistyössä FineFoodsin kanssa

Meidän perheessä ei saada millään tarpeekseen nyhtöpossusta. Olen tehnyt sitä lyhyen ajan sisällä useampaan kertaan, viime viikonloppuna pienellä uudella twistillä. Olen myös huomannut, että blogiin hakusanalla saapuneiden suosituin hakusana on viime kuukausina ollut.. mikäs muukaan kuin nyhtöpossu!

nyhtöpossua salaatilla

Noudatin hyvin pitkälti hyväksi todettua possureseptiä, alla kuitenkin koko resepti valmistusohjeineen ja uusi tarjoilutapa, pientä vaihtelua tuttuun suosikkiruokaan. Tarjoilin nyhtöpossua tällä kertaa alkupalaksi eräillä syntymäpäivillä. Sitä on myös hauska napostella käsin salaatinlehdeltä, suosittelen kokeilemaan!

NYHTÖPOSSUA SALAATILLA

20 hengelle

1,4 kg porsaan lihaa (itse olen käyttänyt vaihdellen lapaa ja kassleria)

lisukkeet

romainesalaattia
tuoretta mangoa
bbq-kastiketta

pintamauste lihalle

paprikajauhetta
chilijauhetta
Santa Maria Lime Pepper-mausteseosta
Merisuolaa myllystä

liemi

1 prk SpiceUp! Rendang currytahnaa
10 kokonaista rosepippuria
2 tähtianista
kuumaa vettä

TEE NÄIN:

1. jos ehdit ja muistat, voi pintamausteen hieroa lihan pintaan jo edellispäivänä. Itse jouduin aikataulusyistä tekemään pintamausteen saman päivän aamuna. Sekoita pintamausteen ainekset ja hiero mausteseos käsin lihan pintaan.
2. leikkaa lihapala pienemmiksi paloiksi ja paista nopeasti pannulla öljyssä, kunnes liha on saanut kauniin värin.
3. siirrä liha uunipataan. Lisää mausteet ja kuuma vesi. Riittää kun vesi yltää lihojen puoliväliin.
4. paista uunissa n. 200 asteessa 45 minuuttia ilman kantta. Tämän jälkeen peitä pata kannella ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Anna lihojen muhia uunissa vähintään 3 tuntia, itse olen antanut viime aikoina lihan olla uunissa lähes 6 tuntia.
5. nosta valmis uunipata uunista, nosta seuraavaksi lihapalat laakealla lautaselle ja ryhdy riipimään lihasta suikaleita. Kaada päälle lientä ja tarjoile salaatinlehdellä tuoreen mangon ja bbq-kastikkeen kanssa.

sponssi_musta_pieni

Osallistun tällä reseptillä Grillataan ja chillataan-blogin marraskuun ruokahaasteeseen.


4 Comments

 1. Hei kiitos tästä reseptistä! Meillä ei ole kuin sellainen pikkuinen pöytäuuni, ja sitä ei voi pitää tuntikaupalla (tyyliin 8-12 tuntia) päällä yhtä mittaa, mutta mies on kaivannut hyvää nyhtöpossureseptiä jo pitkään. Kokeilimme yhtä, mutta se ei tuottanut tulosta. Nyt menee tämä resepti kokeiluun, toivottavasti onnistuu! Tuo 3-6 tuntia uunissa kuulostaa kuitenkin kohtuulliselta ja siltä, että jopa meidän uunimme saattaisi sen kestää 🙂

  • annemi

   Toivottavasti resepti toimii sielläkin päin maailmaa, kerro ihmeessä miltä maistui 🙂

 2. Hei, vihdoin hoksasin, miten tänne saa laitettua kommentin!:) Olen luullut, että se onnistuu vain noilla tietyillä kirjautumisilla, joita minulla ei ole.

  Hyvän kuuloinen nyhtöpossuresepti. Täytyisi taas possua tehdäkin. Ei siihen tunnu kyllästyvän ja on ihan mahdottoman hyvää. Tähän vuodenaikaan onkin jo kivampi tehdä näitä useamman tunnin uuniruokia kuin kesähelteillä.:)

  • annemi

   Kiva kun kommentoit 🙂 ja uuniruoat ovat parasta tähän aikaan vuodesta, ei oikein kesähelteillä jaksa haudutella ruokia kun grillin saa niin nopeasti lämpimäksi.

Kommentointi on suljettu.