Skip to content

Kasvisjoulumenu: kukkakaalia ja granaattiomenaa

Tykkää

Söimme toiseksi alkupalaksi lämpimän alkupalan, joka on helppo loihtia muutamassa minuutissa nälkäisille vieraille. Annoksen kauniit värit toivat mieleen joulun ja voissa paahdettu kukkakaali suli suussa.

Syödessämme Think&Style-blogin ihanien naisten kanssa tätä alkupalaa keskustelimme mm. siitä miten monikäyttöinen granaattiomena onkaan ja miten harmillisen vähän sitä on tullut käytettyä ruoanlaitossa tai syötyä ylipäätään. Taidanpa muuttaa tapojani ja ostaa tästä lähtien useammin granaattiomenoita, esim. salaatteihin, aamujogurttiin, jälkiruokiin… onko siellä ruudun takana granaattiomenafaneja? reseptivinkit kehiin kommenttiboksissa, jos sellaisia on!

kukkakaalia ja granaattiomenaakukkakaalia ja granaattiomenaa

Paahdettua kukkakaalia ja granaattiomenaa

4 hengelle

1/2 kukkakaali
1 granaattiomena
1 pkt rucolaa
voita paistamiseen

jogurttikastike

1/3 yksikyntinen valkosipuli
2-3 dl turkkilaista jogurttia
3-4 rkl hunaja-dijonsinappia
1/2 sitruunan mehu
1 rkl chilijauhetta
suolaa, mustapippuria

TEE NÄIN:

1. tee ensin jogurttikastike. Sekoita turkkilainen jogurtti, lisää silputtu valkosipuli, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua. Lisää sinappia jos haluat.
2. pese rucola ja asettele se laakeaan tarjoiluastiaan. Pilko kukkakaali isoiksi suupaloiksi ja paahda palaset pannulla runsaassa voissa ja asettele ne rucolapedille. Lisää granaattiomenan siemenet ja tarjoile jogurttikastikkeen kanssa lämpimänä alkupalana.

Inspiraation tähän alkupalaan sain Love and Lemon-blogista.

*

Joulukattauksen ja Anna-Marin suklaapalleroiden reseptit täältä.

Alkudrinkki joulupöytään nähtiin blogissa eilen, suosittelen kokeilemaan jouluista Bloody Maryä!

Joulupöydän alkupalaidea, joka esiintyi blogissa eilen, löytyy täältä.


6 Comments

 1. Melkoinen hittiruoka tämä granaattiomena, kun jopa meidän pienen ja ankean lähikaupan hedelmätiskille oli nyt syksyllä niitä ilmestynyt, vaikka normaalisti siellä ei ole muuta kuin omenoita ja banaania, avokadotkin pitää ostaa raakana. 😀 Sorruin minäkin tietenkin ostamaan, yritin katsoa mahdollisimman tumman värisiä, niin silti siemenet oli sisällä melkein värittömiä. Äsh, inhoan tällaisia yllärihedelmiä, kun ei tiedä mitä saa. 😀 Mut maku on hyvä!

  • annemi

   JonnaH., sanopa muuta! itsellä kävi huikea tuuri oman omenan kanssa viime viikonloppuna mutta en kyllä itsekään pidä yllärihedelmistä, minusta on kiva tietää mitä ostaa 🙂

 2. Granaattiomena tosiaankin sopii niin moneen.Täälläpäin,jossa sitä kasvaa ja jossa se kuuluu täkäläiseen uuteen vuoteen,sitä käytetään ahkerasti eri ruuissa,suolaisissa ja makeissa:)

 3. Esim, paahdetun munakoison päällä,vuohenjugurtilla tai tahinilla ja sitten granaattiomenaa päälle.Kanan,lihapullien kanssa…(kypsennetään siis yhdessä) Ja tuo kukkakaaliohjeesikin hieman muistuttaa Ottolenghin ohjetta,on vaan simppelimpi:)

  • annemi

   Jael, kiitos ihanista granaattiomenavinkeistä 🙂

 4. Meanwhile in Longfield

  Nam! Kuulostaa tosi herkulliselta.

Kommentointi on suljettu.