Skip to content

Fiskars Kitchen Garden

Tykkää

Postaus toteutettu yhteistyössä Fiskarsin kanssa

Sain jokin aika sitten Fiskarsilta testiin Kitchen Garden pöytäpuutarhan. Olin todella innoissani yhteistyöstä, koska olen jo pitkään pohtinut pöytäpuutarhan hankintaa.

Fiskars Kitchen GardenFiskars Kitchen Garden

Olimme molemmat apukokin kanssa innostuneita Kitchen Gardenin testauksesta ja apukokki pistikin pöytäpuutarhan kasaan ja toimintakuntoon. Saimme käyttöön Premium-mallin, jossa on mahdollisuus säätää yrttien saaman valon värisävyä ja värin voimakkuutta yksinkertaisen ohjauksen avulla. Eli saimme laitteeseen siis kaukosäätimen!

Iskimme pöytäpuutarhaan yrttejä ja tarkkailin niiden vointia päivittäin. Olen tässä reilun kuukauden testauksen jälkeen huomannut, että pöytäpuutarhassa viihtyvät parhaiten persilja, korianteri ja ruohosipuli. Basilikan kanssa minulla on ollut haasteita.

Aluksi käytimme pöytäpuutarhassa olevaa kasvukierto-ominaisuutta, jolloin puutarha on pimeänä kahdeksan (8) tuntia ja valot päällä 16 tuntia. Tämä kierto takaa kasveiulle parhaat mahdolliset kasvu- ja valaistusolosuhteet. Ainoa ongelma oli se, että basilika ei tästä kasvukierrosta pitänyt ja se vaatii valon jatkuvaa päällä pitämistä. Se ei kyllä meitä haittaa ja on myös pieni vaiva ottaen huomioon että basilika säilyy huomattavasti pidempään hengissä pöytäpuutarhassa kuin muuten kotioloissa.

Fiskars Kitchen GardenFiskars Kitchen GardenFiskars Kitchen Garden

Laite oli todella helppo ottaa käyttöön ja myös helppo ylläpitää. Odotan myös innolla kevättä, kun pääsen idättämään yrttejä ja muita kasveja takapihan kasvimaalle. Tänä vuonna idätys oli todella haastavaa, koska meille ei sisään paista aurinko kunnolla, joten jouduin siirtelemään idätysruukkua jatkuvasti pitkin ruokapöytää. Uskon että Kitchen Gardenilla idätys onnistuu helpomalla.

Hyvinä puolina listaisin helppokäyttöisyyden, koon sen perusteella että pöytäpuutarhaan mahtuu monta yrttirukkua kerrallaan. Miinuksena iso koko ja ongelmat basilikan kanssa, jotka tosin voivat johtua myös käyttäjästä 😉

Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on pöytäpuutarhoista? löytyykö niiden omistajia myös ruudun toiselta puolelta?

sponssi_musta


3 Comments

  1. Mielenkiintoinen laite. Kaikki tuollaiset kiinnostaa, koska meillä on sisällä ihan liian pimeää kasvatukselle ilman lisälaitteita. Enpä olisi uskonut, että tuollaisenkin mukana tulee kaukosäädin. Sitä voi sitten vain löhötä sohvalla ja sieltä käsin säädellä olosuhteita.:) Basilikat tuntuvat olevan aina kovin vaativia. Kasvattaa niitä sitten sisällä, kasvihuoneessa tai yrttimaalla. Kanelibasilikan olen kuitenkin saanut paljon paremmin kasvamaan kuin tavallisen vihreän.

    • annemi

      Kiitos vinkistä, voisin kokeilla selviäisikö kanelibasilika pömpelissä paremmin. Persilja ja lehtipersilja ovat nyt nautiskelleet oikein urakalla, kasvavat kohta ulos laitteesta 😀

  2. Lucien Den Arend

    Kummallista, että tätä tietoa ei löydy tuotteen omilta sivuilta. Outoa on myös, että sivuilla ei kerrota, miten Bacis ja Premium eroavat toisistaan muuten kuin hinta on eri. Pitääkö asiakkaan ostaa ’sika säkissä’?

Kommentointi on suljettu.