Skip to content

New York osa I

Tykkää

New York. Mistähän sitä aloittaisi matkakertomuksen? viikossa ehdimme nähdä ja tehdä sekä SYÖDÄ niin paljon että en oikein tiedä mistä aloittaisin.

Voin sen verran kuitenkin kertoa heti alkuun että New York on IHANA ja matkamme oli täydellinen, joka ilta nukkumaan mennessä mietimme kaikkea mitä olimme sinä päivänä tehneet ja totesimme että olipa jälleen hieno päivä. Se varmaankin kertoo miten onnistunut matkamme oli.

Ehkä kerron teille ensin missä majoituimme matkalla ja sen lähiympäristöstä.

Vuokrasimme asunnon Air B’n’B-palvelun kautta Bushwickistä, Brooklynistä. En tiedä miksi, mutta halusin heti alusta alkaen majoittua Brooklynin puolelle ja näin teimmekin.

Näkymä asunnon ikkunasta Manhattanille
Näkymä asunnon ikkunasta Manhattanille
Kotimme Brooklynissä
Kotimme Brooklynissä

Olimme heti alusta alkaen todella tyytyväisiä asuntoon sekä sen sijaintiin, vaikka kotikatumme ei ollutkaan kauneimmasta päästä 😉 Manhattanille pääsi hujauksessa ja suoraan L-linjan metrolla ja Bushwickissä oli paljon kivoja ravintoloita (mm. Northeast Kingdom, jossa söimme reissun parhaat hampurilaiset heti ensimmäisenä iltana jetlagin kourissa!), kahviloita ja kauppoja. Alue muistutti minua kovasti Berliinistä, joten ei varmaankaan ihme että viihdyin siellä niin hyvin. Kaduilla kulkiessa törmäsi myös hienoihin taideteoksiin ja hämmentäviin näkyihin. Asuntomme alakerrassa oli myös deli, josta söimme eräänä aamuna herkulliset leivät.

2013-12-26 09.08.022013-12-26 09.08.20

2013-12-27 09.45.44-12013-12-27 09.52.53-12013-12-27 09.53.25-1 (1)2013-12-27 09.53.542013-12-27 09.53.59-1

Toisella puolella katua kodistamme oli tunnelmallinen olutbaari, jossa oli aikamoinen valikoima olutta. Onneksi listalta löytyi myös yksi siideri niin en jäänyt janoiseksi..

IMAG4207_1IMAG4208_1

Asunnon vuokraamisessa oli myös se hyvä puoli, että saimme tilata take awaytä muutamina päivinä, olipa helppoa, edullista ja nopeaa. Kyllä olisi kiva jos Suomessakin olisi moinen valikoima kotiinkuljettavia ravintoloita! testasimme kuuluisan Roberta’sin pizzerian, jota oli kovasti kehuttu paikallisten ja esim. Lonely Planetin puolesta, mutta ainakin kotiin toimitetut pizzat olivat hieman pettymys..

Kävimme pari kertaa aamiaisella korttelin päässä olevassa kahvila Ghiassa, jossa söimme reissun parhaat aamiaiset.

2013-12-27 10.01.34-12013-12-27 10.18.352013-12-30 10.29.03

Ghiassa oli myös tujut bloody maryt, bloggaajaa nauratti aamiaisen jälkeen ja apukokkia myös kun huomasi miten aamudrinkki suhahti bloggaajan päähän! Ghiassa join myös elämäni parhaimman kahvin, jos oikein muistan siinä oli hunajaa ja maku oli taivaallinen.

2013-12-27 10.10.47 (1)

Pienen kävelymatkan päässä oli myös toinen suosikkiaamiaispaikkamme, Barcey’s Coffee.

En yleensä ole makean aamiaisen ystävä, mutta nämä täysvehnävohvelit veivät sydämeni ja aion tehdä niitä kotona mahdollisimman pian!

2013-12-28 09.38.10-12013-12-28 09.38.35-12013-12-28 09.53.20-12013-12-28 10.14.02-1

Barcey’sin kasvisleipä oli myös erinomainen, hummusta, paahdettua paprikaa, avokadoa, salaattia, kurkkua.. ah, tässähän tulee nälkä kun muistelee ihania aamiaisherkkuja.

Vietimme muutaman kokonaisen päivän Brooklynissä tutkimassa aluetta. Löysin myös ilokseni muutaman kirpputorin, jotka ylittivät kaikki odotukseni sekä matkasimme apukokin (!) ehdotuksesta maistamaan maan parasta paahtopaistileipää, jonka näimme Man vs Food – ohjelmassa. Voin kertoa että ruoan perässä matkustaminen kannatti, vaikka jalat olivatkin aika väsyneet päivän päätteeksi. Tuona päivänä kävelimme askelmittarin mukaan 20 kilometriä ja siihen päälle vielä metromatkat! mutta me molemmat nautimme valtavasti Brooklynin tutkimisesta ja tykästyimme paikkaan.

Brennan & Carr sijaitsee aivan toisella puolella Brooklyniä, etelässä ja ilmeisesti myös lähellä venäjänkielistä aluetta, koska iso osa lähialueen kauppojen kylteistä oli venäjäksi.

IMAG4276_1IMAG4277_1IMAG4279

Rakkaat lihansyöjät siellä ruudun toisella puolella, menkää Brennan & Carriin syömään jos eksytte Brooklyniin tai New Yorkiin! ruoka on yksinkertaista, edullista ja maistuvaa.

Brooklynin kirpputoreista sen verran, että suurena second hand-kauppojen ja kirppareiden ystävänä yksi matkan kohokohista oli matka Williamsburgiin ja kahden eri kirpputorin / vintagetorin metsästys ja löytäminen!

Pääsimme kotoa hyvin nopeasti Williamsburgiin, L-junan pysäkki Bedford Avenuellä oli muutaman pysäkin päässä ja kun nouset metrotunnelista ylös olet yhdessä Brooklynin ihanimmista alueista. Minä ainakin tykkäsin.

2013-12-28 10.40.32-12013-12-28 11.06.48-12013-12-28 11.10.10-12013-12-28 11.22.15-1

Williamsburg Artists & Fleas, pieni markkinapaikka käsityöläisille, second hand-vaatteita ja asusteita. Ostin sieltä kambozalaisesta sementtisäkistä tehdyn olkalaukun eräältä mieheltä, joka oli vaimoineen ollut Aasiassa ja saanut idean tehdä roskista laukkuja, pussukoita yms.

Brooklyn Flea, Williamsburg Flea oli puolestaan jättiläismäinen halli jossa oli ruokaa, vaatteita, huonekaluja, koruja, esineitä, kippoja ja kuppeja. Siis kaikkea! olin aivan pyörällä päästäni siellä 😀 mukaan tarttui ihana käsityönä tehty hiuspanta sekä Susannah Thompsonin laukku.

Lisäksi seikkailimme Brooklynin puolella etsimässä apukokille täydellistä paikkaa kuvata Brooklyn Bridge.. hieman sitä jouduttiin etsimään, mutta oli kyllä sen arvoista. Aurinko paistoi ja maisema oli mieletön!

2013-12-28 14.38.05-12013-12-28 14.41.35

Onko siellä ruudun toisella puolella muita jotka ovat mennettäneet sydämensä Brooklynille?

Seuraavassa osassa lisää seikkailujamme New Yorkissa, mm. helikopteriajelu, Anthony Bourdainin Les Halles-ravintola.. ja vaikka mitä muuta hauskaa!


13 Comments

 1. Tepa Terhi Helena Ruuskanen

  Ah, aivan mieletön matka ollut teillä! Tulipa hinku taas Nykiin! =)

 2. Tepa Terhi Helena Ruuskanen

  Ah, aivan mieletön matka ollut teillä! Tulipa hinku taas Nykiin! =)

 3. Kuulostaa huikealta reissulta! Nyt tuli matkakuume…

  • annemi

   Terhi, oli kyllä upea reissu ja kauhea hinku päästä takaisin 🙂

 4. Oi, miten mahtavalta reissulta kuulostaa, oli varmasti ikimuistoinen joulu! Noi aamupalat näyttää ihan huippuhyviltä!! 😛

  • annemi

   Mona, aamiaiset olivat kyllä reissun kohokohtia! etenkin kun kotona tulee arkisin syötyä lähinnä puuroa tai jogurttia, niin oli virkistävää syödä joka aamu jotain erilaista 🙂

 5. New York on ollut iänkaiken matkalistalla, sinne täytyy kyllä päästä pian! Kaikki, mitä olen kaupungista kuullut ja lukenut, on silkkaa ylistystä.

  • annemi

   Hannele, suosittelen lämpimästi. New York on siitä ihana ja varmasti siksi myös niin hehkutettu, että siellä on kaikille jotain 🙂

 6. Edellisessä postauksessa jo hieman kerroin,että olen juuriltani osittain brooklyniläinen ja myös asunut siellä.Se oli ehdottomasti se paikka ,missä halusimme asua Nykissä ja silloin 8 vuotta sitten vielä suht koht edullinenkin:) Ja foodielle mahtava paikka! P.S.paketti on vihdoinkin luonani,kiitos:)

  • annemi

   Jael, olet onnentyttö kun olet saanut asua Brooklynissä! katselimme sivusilmällä kiinteistövälitysfirmojen ilmoituksia ja edullista ei siellä kyllä enää ole, yksiö Williamsburgista oli 5000 USD /kk!

 7. Voi vitsi miten mielettömältä kuulostaa! Toivon mukaan pääsen jonakin päivänä vinkkejäsi testaamaan… 🙂 Minkä hintainen muuten tuo vuokra-asunto oli verrattuna hotelleihin? Kauhea matkakuume!

  • annemi

   Asunto maksoi 89€ /yö 🙂

Kommentointi on suljettu.