Skip to content

MAKARONILAATIKON UUSI ELÄMÄ

Tykkää

Uskoisin että suurin osa siellä ruudun toisella puolella on syönyt makaronilaatikkoa tai ainakin kuullut siitä? makaronilaatikko kuuluu omiin arjen suosikkiruokiin, mutta se munamaidollinen versio ei oikein iske, en tiedä miksi. Jokunen laatikko on tässä kypsässä iässä jo tullut pyöräytettyä mutta nyt tämä arkiruoka sai uuden elämän!

Googlettelin ideoita makaronilaatikon tuunaukseen (Koskenlaskija-temppu on jo kokeiltu) ja löysin Safkaa-blogista todella mielenkiintoisen reseptin. Tässä versiossa ei makaroneja keitetä lainkaan, siihen tulee viiniä JA pekonia. Eli pakko kokeilla!

Olen tehnyt tätä versiota nyt muutaman kerran omilla pienen pienillä omilla tuunauksilla enkä taida enää palata entiseen, tämä uusi versio on mielestäni niin herkullinen.

IMG_4081_rev

Makaronilaatikko

1 pss täysjyvämakaroneja
1 pkt pekonia
1 pkt jauhelihaa
1 iso sipuli
3-4 tomaattia kaltattuna (olen myös käyttänyt kuorittuja purkkitomaatteja)
1/3 puskaa tuoretta salviaa
pari lasia viiniä (punaista tai valkoista, molemmat toimii)
50 gr parmesanjuustoa
mustapippuria ja suolaa

Aloita silppuamalla pekoni ja lämmittämällä paistinpannu. Lisää pekonit lämpimälle pannulle ja paista kypsäksi, sillä välin kun pekoni kypsyy silppua sipuli.

Siirrä kypsä pekoni erilliselle lautaselle.

Paista sipuli pekonista jääneessä rasvassa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää pekoni, lasi viiniä, mustapippuri ja suolaa. Lisää tomaatit ja kiehauta. Maista onko seos tarpeeksi suolaista, suolaisesta pekonista huolimatta kannattaa lisätä suolaa ennakkoluulottomasti ettei laatikosta tule suolaton. Makaronit imevät uunissa oman osuutensa suolasta joka tapauksessa.

Voitele vuoka ja lisää raa’at makaronit seokseen, sekoita hyvin. Lisää tuoreet salvianlehdet.

Kaada seos voideltuun vuokaan ja raasta päälle parmesanjuusto.

Paista uunin keskitasossa n. 25-30 minuuttia (uunin tehosta riippuen) ja kurki välillä että laatikko ei kuivu tai käristy pinnalta. Voit peittää laatikon foliolla, jos kärähtämisen vaara on. Jos laatikko näyttää kuivalta, lisää lasi viiniä.

Anna makaronilaatikon vetäytyä ja tarjoile vihreän salaatin kanssa. Ihme ja kumma kyllä, tämän laatikon kanssa en tarvinnut ketsuppia lainkaan!

Mikä on sinun lempiversiosi makaronilaatikosta?


11 Comments

 1. Jaakko Vikman

  Mä tein just makaronilaatikkoa ja curry ja 5 vuotta kypsytetty parmesan sekoitettuna seokseen teki siitä aivan saaaaaakelin hyvää. Mut tää pitää kyl testaa! Kuulostaa vaan tosi vähäiseltä toi viinin/kostukkeen määrä, ku tollaseen määrään yleensä menee se 7dl maitoa ja 3 munaa ja makaronit on jo keitetty (eli sisältää myös nestettä) .. ?

 2. No niin, nyt tätä on ihan pakko kokeilla!

  • annemi

   Hihi, hauskaa kun vaihdellaan näitä makaronilaatikkoreseptejä 🙂

 3. Voi ei, mun ex-mies oli sitten 10 vuotta sitten aikaansa edellä. Oli laittanut meidän makaronilaatikkoon punaviiniä ja minä ihmettelin, miten se on niin kumman makuista ja jätin syömättä. Hyi minua! 😀 Pitää varmaan ottaa uusinta ja todistaa, että vika oli mun päässä. 😉

  Itsekin olen tehnyt näitä versioita, että makaroonit raakana mukaan, toimii yllättävän hyvin ja vie yhden vaiheen valmistuksesta pois. Meidänkin lemppari makaroonilaatikkoon tulee tomaattia, niin silloin ei tosiaan ketsuppia kaipaa. Ei edes mies, joka ei suostu syömään mitään perinteisiä ruokia ilman ketsuppia.

  • annemi

   Hhi, nyt sitten kokeilemaan uudelleen jospa vaikka mieli olisi myös 10 vuodessa muuttunut 😉

 4. Yhdessä ravintolassa jossa olin harjoittelussa joskus, neuvottiin näin tekemään,siis että makaroneja ei keitetä. Oli hyvää mutta kotona ei ole tullut tehtyä kuin kerran. Kiva että palautit tän muistiin ja tuo pekoni kuulostaa hyvältä,pitää seuraavaks tehdä tällä ohjeella 🙂

  eikös sulla ollu juuret saksassa? Vai muistanko väärin? Tuli mieleen eilen Saksalaista safkaa tehdessä. Siis resepti oli saksasta 😉

  • annemi

   Juuu! olen puoliksi saksalainen 🙂 tuleekohan se saksalainen ruoka jota teit lähiaikoina blogiin?

 5. Yhdysvalloissa asuessa ihastuin siellä usein tarjottuun makaroonilaatikkoon,baked zitiin,jota sitten tein itsekin usein,tosin vaihdoin lihan joko soijaproteiiniin tai munakoisoon. Laitan tähän linkin yhteen ohjeeseen,sillä kokeilemisen arvoinen makaroonilaatikko tämäkin;D

  http://www.simplyrecipes.com/recipes/baked_ziti/

  • annemi

   Kiitos Jael! kyllä makaronilaatikosta on moneksi 😉

 6. Makaronilaatikko on ollut mun lempiruoka lapsesta asti! Tosin kun rupesin 13-vuotiaana kasvissyöjäksi, niin jauheliha vaihtui soijarouheeseen. Edelleen teen makaronilaatikon aina soijarouheeseen, vaikka nykyisin syönkin jonkin verran lihaa. Mutta tuohon sun reseptiin – mulla on ollut sellainen ongelma, että poikaystävä ei tykkää mistään ”perinnekotiruuista”, ei myöskään makaronilaatikosta, eli olen kokkaillut makaronilaatikkoa vain silloin, kun hän ei ole ollut kotona. Oon aika satavarma, että tuo sinun versio kelpaisi poikaystävällenikin!! 😀 Eli täytynee kokeilla, kiitos reseptistä!

  • annemi

   Kerro Tuuli ihmeessä maistuiko tämä versio poikaystävälle? 🙂 meillä tuntuu kelpaavan lähes ruoka kuin ruoka jos jemmaa sinne sekaan pekonia.

Kommentointi on suljettu.