Skip to content

Toimistolounas: vihreät leivät

Tykkää

Toimistolounas-sarja tekee comebackin! woohoo! en tiedä onko tämän sarjan paluuta odottanut kukaan muu innolla, mutta itse ainakin virkistyin heti kun ehdin tehdä lounasleivät toimistolla ja palata jälleen omin käsin tehtyjen lounaiden pariin. En toki valita että ulkona syödyt lounaat tai eväät olisivat huonoja vaihtoehtoja, mutta pieni keittiössä näpertely piristää työpäivää.

Kuten ehkä muistatte, toimistolounaiden idea on olla nopea, kevyt mutta täyttävä, yleensä kasvisruoka jonka pystyn toteuttamaan toimistolla. Meillä kyllä on aika huikea keittiö työpaikalla, joten vähän mutkikkaampiakin projekteja siellä voisi toki toteuttaa, mutta yleensä aikataulu estää hitaamman hifistelyn. Meillä kyllä toimistolla kokkaillaan paljon ja pidemmänkin kaavan mukaan, olen nähnyt joulukinkun paistumassa uunissa viime vuonna, hernesoppaa tehdään alusta asti itse tuoreista herneistä, on mereneläviä ja tuttua sekä turvallista lasagnea.. lista on lähes loputon. Joka päivä joku kuitenkin touhuaa keittiössä ja näin toimistolla on kovin kodinomainen tunnelma, mistä tykkään hirmuisesti.

Mutta se mikä on parasta tässä toimistolounaassa on se, että vuoden 2014 ensimmäisen toimistolounaan voi toteuttaa myös ilman keittiötä tai mitään sen kummempia ruoanvalmistusvälineitä.

20140117_130032

Vihreät lounasleivät a’la Anne

1 kypsä avokado
1/2 pkt laadukasta fetaa
1/2 sitruunan mehu
runsaasti mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
REAL-leipää tai muuta tummaa leipää maun mukaan
ituja
1/2 vihreä paprika

jos haluat vähän sähäkkyyttä lempeisiin leipiin, lisää joko avokado-fetamössön sekaan chiliä tai kruunaa leivät viimeiseksi srirachalla.

Aloita kuorimalla avokado ja leikkaa se pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää feta ja muussaa haarukalla mössöksi. Mausta sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja runsaalla mustapippurilla.

Paahda leivät, pese idut ja paprika.

Levitä avokado-fetamössö leivälle, lisää päälle ituja ja paprikasiivu.

Nauti.