Skip to content

Aamiaistreffit

Tykkää

Yleensä käyn aamiaisella kodin ulkopuolella vain satunnaisesti viikonloppuisin, esim. brunssilla keskustassa mutta pääsääntöisesti ulkona syödyt aamiaiset liittyvät vahvasti matkoihin. Yleensä jätän ostamatta hotelliaamiaisen, jos se on mahdollista, koska minusta on ihanaa herkutella aamiaisella tai brunssilla uudessa kaupungissa hotellin ulkopuolella.

Olemme erään ystäväni kanssa molemmat Helsingin keskustassa töissä ja meille on muodostunut ihana perinne viimeisen vuoden (?) aikana. Käymme siis arkisin, ennen työpäivän aloitusta, yhdessä aamiaisella ja aloitamme päivän leppoisasti kuulumisia vaihtaen ja herkutellen. Voin sanoa, että nämä aamiaistreffit ovat mahtava tapa aloittaa päivä ja ystäväkin saa välillä minusta ne parhaimmat puolet kun emme tapaa töiden jälkeen työpäivän uuvuttamina.

Yleensä menemme aina uuteen paikkaan, olemmehan uteliaita ja tykkäämme testata uusia kahviloita sekä ravintoloita ja heidän aamiaisiaan. Yhteen kahvilaan olemme kuitenkin palanneet uudelleen..

IMAG4840

Kuppiin ja Muffiniin (Kalevankatu 17) palaa niin mielellään yhä uudelleen!

IMAG4842IMAG4844IMAG4845IMAG4848

Kuppi & Muffini houkuttelee pimeältä aamuiselta kadulta sisälle syömään ison kulhollisen ihanaa puuroa lisukkeineen. Itse nautin puuroni mieluiten voisilmällä, mutta tänään lisäsin sekaan myös puolukkaa. Aamiaissettiin kuuluu puuro, kahvi/tee ja tuorepuristettu mehu. Lisäksi olen joka kerta ostanut myös suloisen minikuppikakun, luksusta aamuun ja sitä rataa.

IMAG4857IMAG4861

Kahvilaan voi poiketa myös lounaalle, tänään huomioin että viereisen pöydän leidi tilasi lounaansa mukaan. Miten näppärää!

Suosittelen lämpimästi pimeän talven keskelle aamiaistreffejä ystävän kanssa.. ja Kuppia & Muffinia.


11 Comments

 1. Oi voi, voisko mulle postittaa pikana puolikkaan kakun tuota Key Lime Pieta? :p

  • annemi

   JonnaH., joku kerta on kyllä pakko testailla myös noita ihania kakkuja!

  • annemi

   Anna-Mari, niin on! ihana palvelu, miljöö ja herkulliset ruoat 🙂

 2. Ihana uusi perinne teillä. Juuri näinä hetkinä toivoisin olevani töissä keskustassa. Vaikka olen ihan lähellä, juuri koskaan en ehdi aamiaiselle.

  Kuppi & muffiniin on pitänyt mennä jo hetki. Jospas pian ehtisi.

  • annemi

   Jonna, keskustassa olevassa toimistossa on kyllä puolensa vaikka joskus toivoisinkin vähän lyhyempää työmatkaa täältä Vantaalta 🙂 mutta tämmöiset perinteet piristävät kyllä kovasti arkiaamuja ja aamu alkaa hurjan paljon rauhallisemmin kuin normaalisti, kun on varannut aikaa aamiaiselle.

 3. HerkkuHovi

  Arjen luksusta tuollaiset aamiaiset! Siinä tulee jo nautittuakin syömisestään, toisin kuin ehkä kotona kiireessä hutaistu aamupala. 🙂

  • annemi

   HerkkuHovi, kyllä, edes silloin tällöin on kivaa saada nauttia myös arkiaamiaisesta ajan kanssa. Yleensä tulee hotkittua puuro tai jogurttiannos vauhdilla aamuisin 🙂

 4. Aamiaistreffit on parhaita! Mä olen käynyt silloin tällöin siskon tai ystävän kanssa Fazerin aamiaisella, se on ihan huippu jos on mahdollisuus arkena viettää vähän enemmän aikaa aamupäivällä herkkujen äärellä (opiskelijan joustavat aikataulut ja näin pois päin 😉 ). Tuo Kuppi & Muffini on kyllä ihan uusi tuttavuus minulle, täytyy käydä testaamassa!

  • annemi

   Tuuli, oooooo! Fazerilla on varmasti myös huikean hyvä aamiainen 🙂

Kommentointi on suljettu.