Skip to content

Kipakka punakaalisalaatti

Tykkää

Meillä syötiin tämän viikon maanantaina värikäs illallinen. Pöytään kannettiin pinkkiä kastiketta (aka siskonmakkara-punajuurikastike) ja violettia punakaalisalaattia.

Apukokin huikeiden mandoliininkäyttötaitojen kunniaksi hän sai raastaa kaikki tarvittavat kasvikset, sipulin kohdalla hän tuli katumapäälle.

Viikko alkoi erinomaisesti kun saimme ystäväperheen lapsineen meille arki-illan aterialle. Söimme ja höpötimme, naureskelimme kolmevuotiaan päähänpistoille ja loputtomalle energialle ja ihastelimme illan nuorinta vierasta, joka on vasta reilu 4 kuukautta vanha. Joskus viikko on hyvä aloittaa hieman normaalista poikkeavasti ja kutsua esimerkiksi vieraita tai lähteä itse kyläilemään arkiviikon ensimmäisenä päivänä. Virkistävää ja tuo aivan oman sutinansa yleensä (ehkä) hieman tahmeaan maanantaihin.

Pääosassa ruokapöydässä oli jo kerran testattu ja tännekin postattu siskonmakkara-punajuurikastike, mutta tämä kaalisalaatti toimiikin parhaiten lisukkeena tai iltapalana esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa. Kunnon kerros voita leivälle ja kaalisalaatti kylkeen.. toimii! voisin myös kuvitella että tämä sopisi lisukkeeksi hampurilaisille tai grillipihville, salaatissa on coleslaw’n piirteitä paljonkin.

IMG_4254-001

Kipakka punakaalisalaatti

puolikas punakaalikerä
1 prk kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
pari lusikallista ranskankermaa
1/2 rkl dijonsinappia
1/2 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1/2 valkopippuria
runsaasti mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Raasta punakaali esim. mandoliinilla. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kaaliraasteeseen. Sekoita hyvin, maista ja laita maustumaan jääkaappiin n. puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarkista vielä maku ennen kuin tarjoilet salaatin ja lisää tarvittaessa mausteita tai laimenna tulisuutta kermaviilillä tai jogurtilla.

Tarjoile jääkaappikylmänä.