Skip to content

Vauvasta vaariin: ravintola Pompier

Tykkää

Kävin tällä viikolla testaamassa viime aikoina monen huulilla olleen ja Nyt.fi:stä bongaamani ravintola Pompierin.

Pompier tarkoittaa ranskaksi palomiestä ja ravintola sijaitseekin nimensä mukaisesti legendaarisessa Helsingin VPK:n talossa. Ravintola on uusi, se avasi ovensa lounasruokailijoille ensimmäisen kerran tammikuun alussa, heti loppiaisen jälkeen.

Pompier lupaa ruokaa josta saa energiaa sammuttaa arjen tulipalot ja sieltä saa sitä mitä luvataan. Voit valita oman kaistasi eli syötkö salaattikaistalta tai vaikka ympäri pöytää maistellen kaikkia lounasruokia kuten minä. Lounaan hinta vaihtelee alle kympistä reiluun kymppiin.

Ravintola sijaitsee rauhallisella sisäpihalla ja jos en olisi tiennyt että se siellä on, olisin varmaankin kulkenut ohi kadulla sijaitsevasta kyltistä huolimatta. Kun ravintolaan astuu sisälle, tuntuu kuin olisi aikamatkalla. Ravintolasta huokuu entisaikojen tunnelma ja henki, hetken voisi jopa kuvitella olevansa 1950-luvun Helsingissä. Helsingin VPK täyttääkin tänä vuonna 150 vuotta pitkä historia on, kuten ravintolan nettisivuillakin kirjoitetaan, vahvasti läsnä ravintolan sisustuksessa.

Sen lisäksi että miljöö on kiehtova, rakastuin palavasti upeisiin turkooseihin tuoleihin, jotka olivat todella mukavat ja ilo silmille. Kiinnitin myös huomioni pieniin yksityiskohtiin kuten kauniisiin ruokalautasiin, upean värisiin vesilaseihin sekä kahvimukeihin, joista puhkui entisajan henki.

IMAG5099IMAG5102

Syödessäni huomioin että ravintolassa oli jatkuvasti täyttä (olimme paikalla klo 12-13) ja ovella oli myös lähes päättymätön jono ihmisiä. Pompier siis kiinnostaa ja uskoisin että moni oli käynyt ravintolassa jo useamminkin. Asiakkaiden ikähaitari oli kirjaimellisesti vauvasta vaariin, oli harmaahapsisia mummoja ja vaareja sekä liuta äitejä lapsineen sekä sitten meitä kolmekymppisiä konttorirottia.

Pompier tarjoaa helppoa arkiruokaa, se on konstailematonta ja hyvää. Minulle lounaan kohokohta oli possu sekä herkullinen, voinen perunamuusi joista tuli mummola mieleen, eikä leipä jäänyt kauaksi ykkössijasta. Jos syödessä tulee mummo mieleen, ruoka on todellista lohturuokaa. Olin suurena salaattien rouskuttajana hieman pettynyt salaattipöydän tarjontaan, mutta santsasin silti 1,5 kertaa salaattikaistalla.

IMAG5093

Ravintolassa oli jatkuvasti kiva kuhina päällä, mistä tykkään. Pöydät olivat suuremmille seurueille enkä mielestäni nähnyt kahden hengen pöytäryhmiä lainkaan ja kuten tarjoilijammee Marco sanoi, he puskevat suomalaisia kohtaamaan toisensa lounaspöydässä. Eli useampi seurue samaan pöytään ja totuttelemaan siihen että ravintolassa voi jakaa pöydän myös tuiki tuntemattomien ihmisten kanssa, se on ihan okei!

Pompierin lounaslistat löydät mm. ravintolan Facebook-sivuilta.

Ravintola Pompier, Alebertinkatu 29. Avoinna lounasaikaan klo 11-14 sekä muina aikoina sopimuksen mukaan.


3 Comments

  1. Munkin täytyy ehdottomasti käydä testaamassa Pompier, se kuulostaa todella lupaavalta sekä Nyt-liitteen että sinun postauksesi perusteella! 🙂

    • annemi

      Tuuli, kannattaa käydä, Pompier on kyllä jo miljöönkin puolesta elämys 🙂

Kommentointi on suljettu.