Skip to content

Toimistolounas: Kreikkalainen salaatti

Tykkää

En ehkä voi sanoa, että ehdin tänään erityisemmin kokkaamaan lounasta toimistolla, koska ruoka vaati ainoastaan kasvisten ja juuston pilkkomista, mutta oli mukava hieman puuhastella keittiössä työpäivän lomassa. Todellista kokaamista olisi ollut, jos olisin tehnyt salaatin kaverina syödyn sämpylän itse alusta asti!

Viime aikoina olen elellyt lähinnä eväillä tai käynyt ulkona syömässä lounasaikaan, minulla onkin ollut monet herkulliset lounastreffit viime aikoina. Olen päässyt testaamaan uusia ravintoloita, mm. Pompierin, Jamaican Mama’sin. Todo-listalla korkealla keikkuu vielä Kaartin Hodari & Hummeri, sinne siis pikapuoliin!

Eväät ovat kiirepäivän pelastus, mutta ei tämän salaatin tekoonkaan kauaa mene. Kasvikset pilkotaan rouheiksi, isoiksi suupaloiksi, samoin feta. Kastike on yksinkertainen ja maukas (muista käyttää hyvää oliiviöljyä!), lähes yhtä nopeaa kuin eväiden lämmitys mikrossa tai uunissa. Salaattiin kuuluu normaalisti myös oliivit, mutta ne unohtuivat tällä kertaa kaupan hyllylle.

Perinteinen kreikkalainen salaatti on yksi suosikeistani. Tätä on syöty vähän joka välissä, erityisesti kesällä. Olen myös tyytyväinen itseeni, koska olen oppinut syömään tomaattia ja se on äärimmäisen tärkeä lisä tässä salaatissa. Voitte kuvitella kun tomaattikammoisena tilasin Ateenassa kreikkalaisen salaatin ilman tomaattia. Tarjoilija ei, ymmärrettävistä syistä, oikein ymmärtänyt mitä halusin. Enkä minäkään enää, en voi sanoa että rakastaisin tomaattia, mutta siitä on tullut tärkeä osa ruokavaliota yli 15 vuoden jälkeen. En malttaisi odottaa että pääsen syömään tätä salaattia kesällä kun aurinko on kypsyttänyt tomaatit mehukkaiksi…

Salaatti maustetaan myös perinteisesti suolalla ja kuivatulla oreganolla, jota en myöskään toimiston keittiöstä tähän hätään löytänyt. Rouhaisin siis mustapippuria päälle.

IMAG5287

Perinteinen kreikkalainen salaatti

1 paketti laadukasta fetaa
1/2 punasipuli
1 vihreä paprika
1/2 sitruunan mehu
1/2 kurkku (kuorittuna)
muutama tomaatti / kourallinen kirsikkatomaatteja
laadukasta oliiviöljyä
(balsamicoa)
suolaa, oreganoa (tai mustapippuria)

leipää

Aloita salaatin valmistaminen kuorimalla kurkku (en yleensä kuori kurkkua, mutta tässä salaatissa se kuuluu mielestäni asiaan). Pilko kurkku ja muut kasvikset isoiksi, rouheiksi suupaloiksi. Pilko feta joko tangoiksi tai pienemmiksi paloiksi, asettele feta päällimmäiseksi salaattiin. Mausta oliiviöljyllä, (viinietikalla), kuivatulla oreganolla ja sitruunamehulla.

Nauti.

*

Muut toimistolounaat voit kurkata täältä.

ps. muista osallistua Poppamiehen chilikastikearvontaan!


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.