Skip to content

Herkuttelijan Dublin

Tykkää

Voi ihana Dublin! ystävien lisäksi sinne jäi pala tämän herkuttelijan sydäntä. Kiitos ihanille ystäville upeasta tyttöjen viikonlopusta, josta ei naurua ja höpinää puuttunut, kiitos paikallisoppaille ravintolavalinnoista ja elämyksistä, joita olitte meille suunnitelleet. Nyt tuntuu, että olen aivan uusi ihminen. Välillä pieni, muutaman päivän pituinen, maisemanvaihto tekee terää ja antaa uutta energiaa arkeen. Tyttöenergiaa pitää ehdottomasti käydä lataamassa ystävien kanssa tasaisin väliajoin.

Kävimme Dublinissa eräässä ravintolassa, joka ansaitsisi oman postauksensa. Hukuttaisin postauksen ylistäviin adjektiiveihin ja suitsutukseen. Tasapuolisuuden nimissä mahdutan kaikki herkut nyt tähän samaan postaukseen.

Lensimme kolmen naisen voimin Helsingistä Dubliniin epäinhimillisellä aamulennolla, mutta lentokentällä juotu aamuskumppa, hyvä seura ja torkut koneessa kannattelivat Dubliniin saakka, jossa oli Suomen talven sijaan kaunis, aurinkoinen kevätpäivä. Nappasimme kentältä taksin ja ajelimme Rathminesiin, jossa ystävämme ja majapaikkamme sijaitsi. Jaoimme tuliaiset, vaihdoimme hieman vaatetta ja lähdimme hakemaan toista ystävää ja kävelemään hiljalleen kohti ensimmäistä ateriapaikkaa.

Upea kevätpäivä Dublinissa
Upea kevätpäivä Dublinissa
Kaupan sisältä, takahuoneesta löytyi salainen elokuvateatteri
Kaupan sisältä, takahuoneesta löytyi salainen elokuvateatteri
Suloinen vintage kauppa
Suloinen vintage kauppa
Kuuluisa Temple Bar
Kuuluisa Temple Bar

Olin toivonut että ehtisimme piipahtamaan second hand- ja vintageliikkeissä viikonloppuna ja sellainen osuikin heti kohdalle. Kauppa oli ihana! siellä oli myös takahuoneessa ihana yllätys: mustavalkoelokuvateatteri! kaupan yläkerrasta löytyi myös pieni kahvila / baari.

*The Ferocious Mingle Marcade

Kuljeskelimme Temple Barin kulmilla ja ihmettelimme meininkiä eräällä markkinapaikalla, josta tein laukkulöydön. Kävimme ruokamarkkinoilla, jossa maistelin oliiveja ja erilaisia salsoja. Markkinoilta sai myös tuorepuristettuja mehuja, ostereita, leipiä, juustoja.. kaikkea! onneksi olimme menossa sieltä brunssille, muuten olisin syönyt kaikki kojut läpi.

Bloody Mary - suosikkidrinkkini
Bloody Mary – suosikkidrinkkini
Huevos rancheros
Huevos rancheros
Steak sandwich
Steak sandwich

Vaikka olimme syöneet Helsingistä matkaavien kanssa jo kaksi pientä aamupalaa, niin klo 13.30 oli taas jo kova nälkä. Joukkoomme liittyi ravintola Odessassa Kööpenhaminasta saapuva ystävä ja näin ryhmämme olikin kasassa.

Itse tilasin, tietenkin, bloody maryn ja miehekkäästi steak sandwichin. Muut leidit nauttivat mimosat sekä mm. huevos rancheros- annokset, josta olin hieman annoskateellinen.

*Ravintola Odessa

Brunssin jälkeen siirryimme takaisin Rathminesiin ja suuntana oli pubi, jossa oli tarkoitus katsoa Ranska-Irlanti rugbypeli. En ole koskaan rugbyä katsonut enkä siitä mitään ymmärrä, minusta oli lähinnä viihdyttävää katsoa yleisön intohimoisia reaktioita kun peli eteni (ilmeisesti oli tiukka peli) ja kun Irlanti voitti oli pubissa tunnelma katossa.

IMG_4793-001IMG_4794-001

Viihdyimme pubissa pitkään, pubin takaosassa oli terassi, jossa lämmittimet ja tiivis tunnelma pitivät meidät lämpiminä kunnes meille tuli, taas, nälkä.

Olin kuullut jo varmasti vuosia Dublinissa asuvien ystävieni kertomuksia Eddie Rocket’s- ravintolasta ja heidän valkosipuliranskalaisistaan. Vaadin siis että tällä reissulle meidätkin vietäisiin sinne. Päädyimme Eddie Rocketsiin lopulta kaksi kertaa iltapalalle. Hups.

Ei nähty nälkää, ei..
Ei nähty nälkää, ei..
Suloinen minijukebox
Suloinen minijukebox
IMG_4800-001IMG_4803-001IMG_4804-001

Eddie Rockets on ravintolaketju ja siellä on meininki aivan kuin amerikkalaisessa dinerissä. Aivan ihania yksityiskohtia ravintola täynnä ja (ei kovin terveellistä) hyvää ruokaa.

Suosittelen niitä ranskalaisia valkosipulikastikkeella ja maukkaita pirtelöitä.

*Eddie Rockets

IMG_4809-001IMG_4812-001

Minuun on iskenyt chilihulluus
Minuun on iskenyt chilihulluus

Ensimmäisenä iltana uni tuli kaikille jo aika aikaisin, joten sunnuntaina heräsimme uuteen päivään täynnä uutta energiaa. Sää ei harmi kyllä enää suosinut, aurinko oli kadonnut ja sataa tihutti. Se ei kyllä meidän menoamme haitannut, vaan suuntasimme brunssille keskustaan.

IMG_4828-001

Passionhedelmä- avokadosmoothie
Passionhedelmä- avokadosmoothie
Friteerattua mustekalaa
Friteerattua mustekalaa
Vuohenjuusto-punajuurisalaatti rucolapedillä
Vuohenjuusto-punajuurisalaatti rucolapedillä
Sliders!
Sliders!

Menulla oli todellakin kaikille kaikkea ja aloitimme brunssin päivän smoothiella. Oli kyllä ehdottomasti paras smoothie mitä olen koskaan maistanut. Minulla oli suuria vaikeuksia päättää mitä tilaisin ja olinkin hieman kateellinen ystävien sliderseille ja köyhille ritareille. Onneksi tilaamani salaatti oli erinomainen vaikka mustekala-annokseen olinkin hieman pettynyt.

Ravintolan sisustus on huikea, suosittelen käymään ja ihmettelemään. Vaadi myös, että saat maistaa juomaamme herkkusmoothieta!

*37 Dawson Street

Siirryimme brunssin jälkeen shoppailemaan keskustaan ja ihmettelemään ihmismassoja, joista suurin osa oli asustanut itsensä vihreillä asusteilla St Patrick’s Dayn kunniaksi. Parin tunnin tehoshoppauksen (ja yhden vihreän kuppikakun) jälkeen suuntasimme valmistautumaan illalliseen The Rustic Stone-ravintolassa ja illan keikkaan Button Factoryssä.

The Rustic Stone on Irlannin Masterchef-tuomari Dylan McGrathin ravintola ja ilmeisen suosittu. En ihmettele lainkaan. Rakastuin paikkaan ja ruokaan palavasti. Söin ravintolassa yhden elämäni herkullisimmista aterioista. Olin vaikuttunut kaikista pienistä yksityiskohdista joita ruoissa ja niiden esillepanossa oli, palvelu oli hyvää ja sisustus tyylikäs. Cocktail-lista oli sopivan pitkä ja ruokalista laaja.

Aperitiivinä basilika-mango cocktail
Aperitiivinä basilika-mango cocktail
Leipälautanen yhdelle (!) lisukkeena hummusta ja baba ganoushia
Leipälautanen yhdelle (!) lisukkeena hummusta ja baba ganoushia
Pieni ruokahalunherättäjä: oliiveja ja greippiä
Pieni ruokahalunherättäjä: oliiveja ja greippiä
IMG_4856-001
Punajuurialkupala
Punajuurialkupala
Linguinia, kapriskastiketta ja kesäkurpitsaa
Linguinia, kapriskastiketta ja kesäkurpitsaa
Appelsiinisalaatti
Appelsiinisalaatti
Passionhedelmä cocktail
Passionhedelmä cocktail
Rustiikkinen cocktail kanelitangolla
Rustiikkinen cocktail kanelitangolla
Catalan mousse
Catalan mousse
Suklaakeittoa
Suklaakeittoa
Vegaaninen jälkkäri
Vegaaninen jälkkäri

Huhheijaa. Mistäköhän sitä aloittaisi suitsuttamisen? ensinnäkin iso plussa siitä, että annokset sai tilattua puolikkaina! tällä tavalla sain tilattua enemmän maisteltavaa. Söin lopulta kolme ruoka-annosta. Aloitin aterian ihanan raikkaalla makupalalla jossa oli oliivejä ja greippiä. Sen jälkeen maistelin ystävän leipälautaselta taivaallisia leipiä sekä tahnoja, siis taivaallisia! tilaamani kaprispasta-annos oli suussasulavaa (haaveilen siitä vieläkin!) ja salaattini raikas. Puolikas salaattiannos oli kyllä sitä kokoluokkaa että leukaperät olivat hellinä rouskuttamisen jälkeen. Annoksessa olisi voinut olla enemmän pähkinöitä ja muita pieni osumia ison salaattikasan sijaan, mutta ilokseni salaatissa oli kaikenlaisia salaatteja ja kastike oli hyvä.

Itse jätin ähkyssä jälkiruoan väliin, mutta maistoin ystävältä vegaanista suklaajälkiruokaa joka oli todella hyvää. Päädyin tilaamaan aperitiiviksi sekä jälkiruoaksi cocktailin mielenkiintoiselta listalta ja olin tyytyväinen valintaani.

Lukijat, jos menette Dubliniin, menkää The Rustic Stoneen, menkää!

*The Rustic Stone

Illallisen jälkeen kulutimme tanssilattiaa Button Factoryssä, jossa tanssimme jalat kipeiksi coverbändi Spring Breakin tahdissa, joka soitti 80-luvun parhaita hittejä, huikea keikka. Itseä hieman harmitti etten ollut krepannut tukkaa ja ottanut säärystimiä mukaan. Ensi kerralla sitten!

The Button Factory

Upea viikonloppu kaikenkaikkiaan.


2 Comments

  1. Vitsit mitä herkkuja! Dublin on kaupunki johon olen aina halunnut päästä, toistaiseksi tuloksetta. 😀

    • annemi

      JonnaH., suosittelen kyllä Dublinia lämpimästi, todella kiva kaupunki 🙂

Kommentointi on suljettu.