Skip to content

Streat Helsinki (+Parties)

Tykkää

Huhuhuhu, nyt on syöty napa paukkuen taas!

Aloitimme herkuttelun perjantaina 21.3. Kellohallissa, jossa järjestettiin Streat Helsinki Parties. Ruokaa, juomaa, musiikkia. Me menimme lähinnä syömään, koska piti olla tänä aamuna virkkuna Streat Helsinki ruokakojuilla sekä illalla 4 tähden illallisilla. Saunomaankin olisi päässyt, Kellohallin ovensuussa oli myös terassisauna!

Hauskinta koko illassa oli käydä DIY drinkkibaarissa baarimikon opissa. Koska olimme ruoan perässä liikenteessä, olimme hieman pettyneitä suppeaan menuun, mutta lipukkeella saatu tostadas oli kyllä tooooodella hyvää. Poroburgerikin maistui ja tykkäsin myös Jädelinon jäätelöstä, apukokille se ei oikein maistunut. Minulle tuli katajajäätelöstä mieleen japanilaisissa ravintoloissa tarjottava vihreä tee jäätelö.

IMAG5614

Ruokaliput
Ruokaliput
IMAG5619
Poroburgeri
Poroburgeri
Toastadas lohella, kurkku guacamolella ja kaalisalaatilla.
Toastadas lohella, kurkku guacamolella ja kaalisalaatilla.

Heiluimme muutaman tunnin Kellohallissa ja suuntasimme lataamaan akkuja tämän päivän herkuttelukierrokselle Streat Helsinki Eats-tapahtumaan. Herättyämme ihanan aurinkoiseen aamuun, söimme pikaisesti puurot ja suunnistimme keskustaan. Saimme auton parkkiin lähelle Senaatintoria, josta kävelimme kohti ilmassa leijailevia ruoan tuoksuja. Saavuimme juuri ennen klo 11, jolloin oli vielä tilaa kulkea rauhassa ja jonot olivat vielä kohtuulliset.

Aloitimme syömisen Twisted Street Kitchenistä, jossa maistelimme kaikki neljä samaa annosta. Annoksesta tuli mieleen kotonakin usein tekemämme basilikakana. Annos oli oikein sopivan tulinen ja mausteinen alku päivälle.

Twisted Street Kitchen
Twisted Street Kitchen
. Pydähdyimme myös syömään Ewäs-kojulta speltti-vuohenjuustowräpin, tämä nousi yhdeksi suosikikseni!Iso plussa todella näppärästä ja tyylikkäästä annospaketista, jossa oli wrap, juoma ja juuressipsit.

Ewäs
Ewäs
IMG_4896 IMAG5641_rev

Siitä jatkoimme kohti Havis Amandan patsasta, jossa jakauduimme tehokkuuden vuoksi kahteen eri jonoon. Minä jonotin Sookin falafelejä ja isäni curbsidestockholmin burgereita. Valinnanvaraa olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta esim. Patronan food truck ei ollut vielä auki kun heidän herkkujaan olisimme halunneet syödä.

Sook
Sook

Falafelit olivat hyviä, mutta voiton vei curbsideSTHML:n burger from hell, tulinen burgeri. Hampurilainen tuoksu aivan ihanasti savulta, sämpylä oli tehnyt perunasta ja majoneesi.. se majoneesi! burgeri oli jokaisen syödän suosikki.

Hampurilaistene ja falafelin jälkeenjaksoimme vielä jonottaa yhden kojun verran, joka olikin pisin jonotus koko päivänä ja suunnistimme Mauliton autolle hakemaan currywursteja. Onneksi aurinko paistoi ja musiikki soi, se antoi virtaa yli puolen tunnin jonotusaikaan.

IMG_4911IMAG5660IMAG5661

Viimeisen annoksen jälkeen olimme niin täynnä ja väsyneitä jonottamiseen, että emme enää jaksaneet jälkiruokaa vaan suunnistimme kotiin valmistautumaan illallisiin. Jälkiruoka jäi minua vähän vaivaamaan, mutta ensi kerralla sitten.

Olen niin onnellinen että Helsingissä järjestettiin tämmöinen tapahtuma ja toivottavasti food truckit ja muut katuruokakojut valtaavat Helsingin kadut useamminkin ja niistä tulisi osa kaupunkimme katukuvaa. Vaikka esim. Sofiankadulla en nähnyt mitä kojuissa myytiin tungoksen takia, oli tapahtuma kovasti mieleeni ja jos jonot ruokakojuille olisivat olleet himpun verran lyhyemmät, olisimme varmasti jaksaneet olla pidempäänkin. Sää helli myös oikein kunnolla, Bassoradio soitti musiikkia ja fiilis oli kaikenkaikkiaan todella hyvä. Hurjan iso kiitos järjestäjille.. ja lisää tätä Helsinkiin!


9 Comments

 1. Kyllä on kiva juttu että Helsingissä on nykyään tuollaisia tapahtumia,muutenkin kaupunki on kehittynyt niin hyvään suuntaan niiden 11 vuoden aikana ,jolloin en ole siellä asunut (no talven ja kevään 2007 kyllä asuin…)

  • annemi

   Jael, totta! olen itskein aika innoissani siitä mitä kaikkea on tapahtunut viimeisen vuoden- parin aikana Helsingissä 🙂

 2. Missattiin tuo Ewäs, mahtavan näköistä pakkausmuotoilua. 🙂

  • annemi

   Ewäs oli kyllä keksinyt loistavan pakkauksen 🙂

 3. Nea Paananen

  Aivan täydellinen blogi 🙂 ! Mä oon just alottanu uuden blogini joka kaipaisi lukijoita, käy kurkkaamassa ja liity jos kolahtaa 🙂
  neahenriikka.blogspot.fi

 4. Harmittaa niin vietävästi, etten päässy paikalle, näyttää ja kuulostaa aivan loistavalta! Toivottavasti tosiaan katuruokakojut on tulleet jäädäkseen ja niitä löytyy tulevaisuudessa yhä enemmän Hgin kaduilta.

  • annemi

   Mona, olisi kyllä tosi kivaa jos nämä food truckit ja muut tulisivat Helsinkiin jäädäkseen 🙂

 5. Näyttää herkuilta, olipa kivan kuuloinen tapahtuma! Tosin vihreä tee -jäätelöstä kun mainitsit, niin ainakin täällä meillä päin se on ihan kamalaa. Ekaa kertaa oli pakko heittää jäätelö roskiin! 🙁

  • annemi

   Terhi, hups! ei siis kovin onnistunutta jäätelöä? olen saanut Helsingissä hyvää vihreä tee- jäätelöä, mutta ei tosiaan kaikissa japanilaisravintoloissa joissa sitä tarjoillaan.

Kommentointi on suljettu.