Skip to content

Italialainen lounas: Presto

Tykkää

Pitkästä aikaa taas lounasjuttuja. Tällä viikolla kun työpäivät venyvät ja on vähän aivot olleet narikassa, oli onneksi sovittuna ystävän kanssa lounastreffit. Halusimme mennä heti toisena päivänä testaamaan Brondan lounaan, olimme uteliaita uuden ravintolan suhteen. Yllätys olikin ikävä kun ovella meille todettiin, että täyttä on eikä enempää lounasasiakkaita sille päivälle enää oteta. Olisipa se ollut aprillipila!

Hieman harmissamme seisoskelimme sitten kadulla ja ystäväni ehdotti että menisimme vähän aikaan sitten avattuun ravintola Prestoon, joka sijaitsee muutama askel merta kohti Brondasta.

Olinkin ehtinyt jo lukemaan Prestosta muutamasta eri blogista ja italialaisen ruoan ystävänä olinkin lisännyt kyseisen ravintolan testilistalle.

Presto kyllä lunasti omat odotukseni ja saimme luksusta tiistaipäivään.

Hyllyt notkuivat ihania herkkuja
Hyllyt notkuivat ihania herkkuja
Sitruunalimpparia eli lempparia
Sitruunalimpparia eli lempparia

Preston ensivaikutelma oli siisti, tyylikäs ja mielenkiintoinen. Ihastuin lattiasta kattoon oleviin hyllyihin, jotka pursuivat pastoja, kastikkeita, tahnoja ja.. lemppariani sitruunalimonadia. Sitä oli ehdottomasti tilattava ja hyvää oli.

Kippis, kuplajuomaa arkipäivään!

Päädyimme tosiaan istumaan Preston ala carte-puolelle (buffetit lounasaikaan ovat ihan liian vaarallisia!) ja valitsimme kahden ruokalajin menun. Menun hinta oli 20 € joten hintaa lounaalle tulee toki enemmän kuin normaalisti, mutta tällä kertaa tuli kyllä olo että sain rahoilleni vastinetta.

Tilasimme molemmat oliiviöljyssä kypsennettyä lohta, parmesaanirisottoa (aah!), annoksen kruunasi sitruuna-voikastike. Hups vaan katosi annos parempiin suihin! en myöskään saanut pidettyä näppejäni erossa pöytään tuodusta focacciasta.

Lohta ja risottoa
Lohta ja risottoa
Focacciaa
Focacciaa

Ihastelin myös viereisen tiskin astioita ja muiden ruokalijoiden annoksia, utelias mikä utelias.. ihastuin erityisesti jäätelön kauniiseen väriin ja ihanaan astiaan, josta se tarjoiltiin.

Jälkiruokajäätelö (ei meidän)
Jälkiruokajäätelö (ei meidän)
Muiden ruokia
Muiden ruokia

Ainoa miinus oli, että minulle ei ainakaan kukaan kertonut eikä menullakaan lukenut mitä me söimme jälkiruoaksi. Saimme jonkinlaisen kakkupalasen, joka oli sitruunaista ja päällä oli paahdettua sokeria, mutta minulle jäi vähän epäselväksi että mitä söimme.

Prestossa palvelu oli hyvää ja saimme rauhassa höpötellä omiamme ystävän kanssa, mutta emme silti joutuneet odottamaan ruokaa liian pitkään vaikka ravintolassa olikin aika täyttä lounasaikaan.

Jos siis haluat ripauksen luksusta arkilounaaseen, suuntaa Prestoon!

Ravintola Presto, Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki


5 Comments

 1. Kivalta vaikuttava lounaspaikka;kiitos esittelystä!

  • annemi

   Jael, oli kiva saada hyvää ruokaa ja vähän luksusta arkeen normaalien lounasruokien sijaan 🙂

 2. Delicious Life Of Mine - Turning 30

  Lohi näyttää todella hyvin valmistetulta! Nam 🙂

 3. Hienoa, että teillä oli hyvä kokemus. Meillä on ollut kaksi aika mitäänsanomatonta vierailukertaa, toinen oikeastaan aika huono. Ei oikein tee mieli antaa kolmatta mahdollisuutta. Kahdesta Etelä-Espan uutuudesta Bronda vetää minusta helposti pidemmän korren.

  • annemi

   Jonna, voi kun oltaisiin mahduttu sinne Brondaan! ainakin lounas toimi Prestossa ja olin tyytyäinen ruokaani, ehkä sitä joskus uskaltaa sinne myös ilta-aikaan 🙂

Kommentointi on suljettu.