Skip to content

Kvinoa-katkarapusalaatti

Tykkää

Taas tulee resepti siitä iki-ihanasta Chrissy Freerin Superviljat-kirjasta, en mahda sille mitään. Päivät pitkät tekisi vain mieli popsia herkkuja sen kirjan kansien välistä. Nyt jätin kirjan vähäksi aikaa lainaan, joten palaan muistelemaan viime viikon herkkuja. Minulla Superviljat-kirjasta myös yksi jälkiruokapostaus tulossa, johon tulee mm. marjoja ja viskiä, pysykää siis kuulolla!

kvinoa-katkarapusalaatti

Alkuperäisessä reseptissä tässä käytettiin hirssiä, mutta koska nappasin kaupasta mukaan ainoastaan kvinoaa ja hirssijauhoja tein tämän tällä kertaa kvinoasta. Hirssi on itselle aika tuntematon vilja, joten täytyy kyllä käydä nuuskimassa lähikaupan hyllyt vielä uusiksi jospa siellä olisi hirssiä.

Salaatissa yhdistyy moni minulle rakas vihreä ruoka; vihreä parsa, avokado, korianteri, vihreä chili..vielä kun lisää tymäkästi raikasta limeä ja hyvää oliivöljyä on sellainen herkku lautasella että tähän jää koukkuun. Mutta ei haittaa, terveellistähän tämä on!

KVINOA – KATKARAPUSALAATTI

4 dl valmista kvinoaa (käytin GoGreenin kvinoaa)
(1/2 tl kasvisliemijauhetta)
2-3 dl katkarapuja
3-4 vihreää parsaa
1 kypsä avokado
1-2 limen mehu
1/3 puska korianteria
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 tuore, vihreä chili

TEE NÄIN:

1. aloita keittämällä vesi kvinoaa varten. Sekoita kvinoasuurimot kiehuvaan veteen ja siirrä sivuun imeytymään. Voit halutessasi maustaa kvinoan keitinveden esim. luomukasvisliemijauheella.
2. pese ja kuori parsa. Mausta parsa suolalla, pippurilla ja paista voissa pannulla.
3. sillä välin kun parsa kypsyy pannulla, kuori ja leikkaa avokado pieniksi paloiksi, silppua korianteri ja chili.
4. pyöräytä (sulatetut, jos käytät pakasterapuja) katkaravut pannulla parsojen joukossa nopeasti.
5. nosta parsat jäähtymään, sekoita kvinoaa lusikalla jotta vesi imeytyy tasaisesti.
6. sekoita kastike: oliiviöljy, limen mehu ja vihreä chili.
7. pilko jäähtynyt parsa pieniksi suupaloiksi. Nosta kvinoa tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon kaikki vihreät. Lisää lopuksi chili-limekastike. Sekoita ja mausta tarvittaessa lisää esim. limen mehulla.
8. nauti.

Salaatin voi toki tehdä myös kuumana ruokana, jätä silloin jäähdytyssessiot väliin.

Kirja saatu arvostelukappaleena


5 Comments

 1. Oi tää vaikuttaa superhyvältä! Oon havainnut, että itse asiassa olen aika rapuhirmu, nimittäin mikäli vaan rapuvaihtoehto on ravintolassa saatavilla, niin mielellään otan aina sen. Tavalliset katkaravut on jees, mutta jättiravut…oi kyllä!! Lisäksi vielä limeä ja vihreää chiliä, niin kuulostaa ihan herkulta mun makuun 🙂
  (psst: otsikossa on pieni typo…)

  • annemi

   Kiitos Terhi kun huomasit! Olen tainnut oikilukiessa hypätä otsikon yli 😉

   Jättiravut ovat kyllä hyviä, viime kesänä grillasimme niitä useaan otteeseen 🙂

 2. Minna Vuo-Cho

  Herkullisen kuuloinen yhdistelmä. Olenkin taas unohtanut kvinoan pitkäksi aikaa, pitäisi otta uudelleen ruokalistalle…

  • annemi

   Minna, minullakin oli unohtunut kvinoa pitkäksi aikaa mutta nyt sitä on taas syöty senkin edestä 🙂

 3. […] gluteenittomat tuotteet eivät ole kovin tuttuja minulle. Teen kyllä jonkin verran ruokia esim. Superviljat- kirjasta, jota hehkuttelin jokin aika sitten, mutta muuten en juurikaan käytä gluteenittomia tuotteita, […]

Kommentointi on suljettu.