Skip to content

Raikkaat kanatacot

Tykkää

Onpas tämä viikko mennyt vauhdilla! vappuaatto- ja vappupäivä olivat varmasti viikon yhdet kohokohdat monelle, itselle ainakin. Mm. Vappupäivänä saimme apukokin kanssa talon täyteen ystäviä brunssille, jolla pöytä notkui herkkuja. Voi sitä syömisen määrää. Tuntuu myös että mitä enemmän vapaata, sitä enemmän syön, päivät kietoutuvat ihanien herkkujen ympärille ja minulla on ollut todella paljon hyvää energiaa kotikeittiössä, mitä kaikkea olenkaan ehtinyt kokkaamaan! Nautin suunnattomasti tästä tämän hetken fiiliksestä blogissa ja keittiössä.

Näiden juhlapyhien jälkeen minulla ovat päivät menneet iloisesti sekaisin, mikä maa ja mikä valuutta? ilmeisesti tänään on sunnuntai. Nämä neljän päivän työviikot viime aikoina ovat kyllä olleet arjen piristys ja olemme ehtineet puuhailemaan kaikenlaista kivaa pyhien ympärillä. Eilen olimme ystävien luona grillaamassa ja söin to-del-la herkullisia lihavartaita, jossa oli hirvenlihaa. Haaveilen kyseisistä vartaista vieläkin..

Huomenna alkaa taas uusi viikko ja uudet kujeet, mutta sitä ennen haluaisin jakaa teille eilisen ihanan raikkaan ja kevyen lounaamme. Tämä on oiva pikalounas eikä jätä syöjälle ähkyä oloa (ellei nyt sitten innostu mättämään näitä tacoja liikaa).

IMG_5437

Löysin inspiraation näihin jostain seuraamastani amerikkalaisesta ruokablogista. Suosittelen muuten tsekkaamaan mm. Love and Lemons– blogin, Running with Tweezers-blogin ja Sprouted Kitchen – blogin.

Raikkaat kanatacot

1 pkt sydänsalaattia tai romainesalaattia
1 pkt kanan rintafileetä tai kanasuikaleita
1 pkt kirsikkatomaatteja
muutama ruokalusikallinen jalapenoja
1/4 tuore ananas
1/3 pkt tuoretta korianteria
1/2 avokado
öljyä paistamiseen
mausteet: piripiri-kastike,
sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, valkopippuri, suola
ranskankermaa tarjoiluun

Aloita maustamalla kana. Jos olet ostanut fileitä, leikkaa ne pieniksi suikaleiksi. Laita kanat ilmatiiviiseen pussiin, lisää marinadin ainekset, sulje pussi ja ravistele. Anna kanojen maustua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistelet kasvikset.

Silppua kirsikkatomaatit ja ananas. Sekoita. Silppua korianteri ja jalapenot, sekoita ne tomaattien ja ananaksen kanssa sekaisin. Mausta suolalla.

Irroita salaatin lehdet toisistaan, pese sekä kuivaa ne.

Paista kanat kypsiksi pannulla öljyssä.

Kun kanat ovat kypsät, nostele ne ensin salaatinlehdille, lisää päälle tomaatti-ananassalsaa, koristele lautanen avokadosiivuilla ja tarjoile ranskankerman kanssa välittömästi.

Tacojen täytteitä voi vaihdella rajattomasti; täytä ne tofulla, jauhelihalla, katkaravuilla, kasviksilla..

Piripiri-kastike saatu testiin Poppamieheltä


2 Comments

  1. Vitsit miten herkullisen näköisiä!

    • annemi

      Eikös? värikästä ruokaa on kiva syödä 🙂

Kommentointi on suljettu.