Skip to content

Mansikkainen tuorepuuro

Tykkää

Myönnän, olen välillä hieman hidas seuraamaan trendejä. Muotiasioissa olen auttamattomasti aina jäljessä ja nyt myös ruokamaailman trendeissä.

Tuorepuuroja on olleet blogit, Instagram ja internet pullollaan jo pidempään. Olen jo vuosia seurannut erästä amerikkalaista blogia, jossa on herkuteltu tuorepuuroilla jo ainakin vuodesta 2009. Nyt tuorepuuro on keikkunut suomalaisissakin blogeissa jo jonkin aikaa. Olen jo pitkään haaveksinut tuorepuuron tekemisestä, olenhan talvisin puuron suurkuluttaja. Nyt kesän kynnyksellä lämmin aamiaispuuro ei kauheasti houkuttele, joten tänään sain vihdoin otettua itseäni niskasta kiinni ja tein minulle ja apukokille tuorepuuroa aamiaiseksi. Useissa tuorepuuroresepteissä puuron annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli, mutta minä otin pikaversion Nalle ruispuuropaketin kyljestä. Jostainhan pitää aloittaa, eikös? tuorepuuroihin voi laittaa mitä mieleen pälkähtää ja olen huomannut että variaatioita on maailmassa hurja määrä. Minusta oli kiva aloittaa perusasioista ennen vauhdikkaampiin versioihin siirtymistä.

Uskon, että tästä tulee vakituinen vieras myös arkiaamiaispöytään etenkin kesäaikaan, kun marjat ovat tuoreita ja ihanasti hyödynnettävissä näissä puuroissa.

Nalle-puuro on minulle tuttu ja rakas puuromerkki jo lapsuudesta. Mummoni tekee vieläkin maailman parasta kaurapuuroa Nalle-hiutaleista. En osaa muita puurohiutaleita kotiin ostaa, enkä myöskään osaa tehdä yhtä hyvää puuroa kuin mummo.

IMG_5455

Mansikkainen tuorepuuro

1 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl maitorahkaa
1,5 dl Nalle ruishiutaleita
2 dl marjoja, esim. mansikoita soseutettuna
1/3 dl ruskeaa sokeria tai muuta makeutusainetta
2/3 juoksevaa hunajaa

Soseuta marjat. Sekoita muut ainekset keskenään, lisää marjasose ja sekoita hyvin. Anna levätä jääkaapissa joko yön yli tai n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristele ja nauti.

Maukasta äitienpäivää!


Yksi Kommentti

Kommentointi on suljettu.