Skip to content

Avokadoleivät

Tykkää

Olin kutsunut rakkaan äitini puolisonsa kanssa meille syömään äitienpäivänä. Minusta on ihanaa hemmotella äitiä ja tehdä hänelle ruokaa, hänhän on ruokkinut minut jo vuosia ja nyt on takaisinmaksun aika. Äiti ansaitsee päästä (myös muulloin kuin vain äitienpäivänä) valmiiseen pöytään nautiskelemaan ilman huolenhäivää tiskeistä tai siivoamisesta ruoan jälkeen.

Pohdin ja pohdin mitä teemaa lounas noudattelisi (minulla on jokin pakkomielle teemaruokailuihin!). Italia oli alkuperäinen suosikkini, mutta äiti oli juuri palannut edellispäivänä Italiasta enkä halunnut syöttää hänelle enää enempää pastaa, joten hetkellisesti hairahduttuani intialaisen ruoan maailmaan hyppäsin Meksikoon. Taas saa kiittää Pinterestiä, se on inspiraatiota, reseptejä ja ideoita pullollaan. Blogin löytää sieltä muuten nimellä Annemi83.

Tässä postauksessa esittelen yhden alkupaloista, joka hurjan simppeli ja ihana. Jatkan meksikolaista teemaa myöhemmin tällä viikolla, luvassa mm. klassikko nimeltään katkarapucocktai, kanatacot ja paistetut banaanit. Mmmmm!

avokadoleivät

AVOKADOLEIVÄT

Alkupala neljälle

Vaaleahkoa leipää
Oliiviöljyä
2 avokadoa
hieman limemehua
1/2 yksikyntinen valkosipuli silputtuna
mustapippuria ja suolaa

TEE NÄIN:

1. leikkaa leipäpalat ja paahda niitä pannulla oliiviöljyssä.
2. kuori ja muussaa avokadot, lisää silputtu valkosipuli, suola, limen mehu ja mausta mustapippurilla.
3. levitä reilulla kädellä avokadotahnaa leivälle.
4. tarjoile


2 Comments

  1. Minna Vuo-Cho

    Avokado on ihanaa! Varsinkin leivän päällä. Minulla tosin alkaa avokadokausi vähän jo hiljentymään, mutta aika iso kasa niitä on tullut syötyäkin tässä alkuvuodesta

  2. […] juuri, että olin kokonaan unohtanut postata puolet äitienpäivälounaasta! johan nyt, bloggaajalla on selkeästi liian kiire ja niin hurjasti asiaa täällä että vanhemmat […]

Kommentointi on suljettu.