Skip to content

Kanatacot

Tykkää

Jatketaan äitienpäivän meksikolaisella teemalla ja hypätään pääruokaan. Halusin ehdottomasti tehdä tacoja, voisin nykyään syödä niitä joka päivä (onneksi perjantaina on pöytävaraus Patronaan!). Olen äidille jo tehnyt nyhtöpossua, joten päädyin täytteessä kanaan tällä kertaa. Kanojen resepti on vähän sinnepäin tehty, mutta sain hieman ideoita mm. Katukeittiö-kirjan nyhtökanasta. Nyhtökana onkin oiva keksintö, se tuo kivaa vaihtelua possulle ja vaikka en kanaruokien suurin ystävä olekaan, tämä oli makuuni oikein sopiva tapa valmistaa ja syödä kanaa.

Mutta tarvitaan tacoon täytteeksi muutakin kuin kanaa. Koska varhaiskaalibuumi on nyt täällä puolella ruutua kuumimmillaan, päätyi kanan lisäksi tacoon meksikolaisittain maustettua kaalisalaattia sekä peruslisukkeet eli korianteri, lime ja no, ei ehkä kovin meksikolaista mutta loraus srirachaakin.

Varhaiskaalista en vaan saa tarpeekseni, se on niin taivaallisen hyvää. Lisäksi pidän kaikenlaisista happamista ja kipakoista mauista, joten tämä kaalisalaatti oli omien makunystyröideni mukaan kesän kuumin hittilisuke. Kokeile itse ja tulet luultavasti samaan lopputulokseen.

Laiskan kokin helpotukseksi lähimmistä ruokakaupoista löytyy Nuevo Progreson pehmeitä tortillakuoria, joita käytin tässäkin annoksessa.

IMG_5491

Kanatacot

Nyhtökana

3-4 kanankoipea (voit poistaa nahan jos haluat)
1,5 – 2 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä + luomukasvisliemijauhetta
5 rosepippuria
5 viherpippuria
2-3 rkl piripiri-kastiketta tai muuta chilikastiketta
1 rkl chilijauhetta
2 rkl valkoviinietikkaa

Lisää uunipataan nesteet, tomaattimurska, mausteet ja kanankoivet. Peitä koivet nesteellä / tomaattimurskalla. Paista kanoja uunissa ensin nyhtöpossun tapaan 180 asteessa 40 minuuttia ja peitä sen jälkeen pata kannella / foliolla ja anna hautua 100 asteessa. Itse annoin kanojen hautua jopa 4 tuntia, mutta vähemmälläkin pärjää.

Nosta kanat pois padasta ja irroita liha luista (tämän pitäisi onnistua helposti koska liha on niin pehmeää että se tippuu luun ympäriltä pois) ja nyhdä liha.

Sekoita nyhdettyyn kanaan padassa olevaa kastiketta ja tarjoa tacojen lisukkeena.

Meksikolainen varhaiskaalisalaatti

1/2 varhaiskaali mandoliinilla suikaloituna
2 limen mehu
4 retiisiä
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta korianteria

Suikaloi kaali. Pilko retiisit ohuiksi siivuiksi.

Sekoita kastike: lime, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita kaalin ja retiisin kanssa.

Lisää silputtu korianteri

Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Tämä maistuu myös erinomaiselta seuraavana päivänä.

Muut lisukkeet

ranskankermaa
tuoretta korianteria
limejä
chilikastiketta

Tarjoile pehmeät tacokuoret kaalisalaatin, nyhtökanan, korianterin ja esimerkiksi ranskankerman kanssa. Voit myös tujauttaa sekaan chilikastiketta.


4 Comments

 1. Merituuli Hemilä

  Just mietin nyhtökanan tekoa ja täältä löysin viitoituksia. Kiitos!

 2. Kiitos reseptistä, tähän kanaan voisi mun pinna riittääkin, kun hieman ”vähempi” valmistusaika riittää. Meillä on niin pieni keittiö, että mä kuolisin, jos joutuisin pitään uunia tunti tolkulla päällä niin kuin possun kanssa. 😀 (vaikka onkin melko pienellä, kinkun paisto tuskaa joka vuosi. :p)

  • annemi

   Ole hyvä Jonna 🙂 kana hoituu kyllä aika nopealla aikataululla, suosittelen kokeilemaan sitäkin. Kivaa vaihtelua possulle 🙂

 3. Minna Vuo-Cho

  Jaahas, kaipa tuo nyhtökanakin tulee kokeilla jossain välissä…

Kommentointi on suljettu.