Skip to content

Ihana, herkullinen Sandro

Tykkää

Eilen oli huikean kaunis kesäpäivä, ehkä jopa tämän vuoden ensimmäinen sellainen. Vietimme päivän ja illan Helsingissä nauttien Ravintolapäivän tarjoomuksista, Arabian katufestivaalien ohjelmasta sekä illalla söimme (vihdoin ja viimein!) ravintola Sandrossa.

Ravintolapäivä oli jälleen massiivinen tapahtuma ja kiertelimme apukokin sekä isäni ja hänen vaimonsa kanssa Mahdollisuus Lapselle ry:n ja Henri Alenin hodaripaikan jälkeen (ai että mitkä hodarit!!) Karhupuiston, Esplanadin puiston sekä Ruttopuiston läpi. Parhaimmat tarjoilut oli mielestäni Karhu- ja Ruttopuistoissa, Esplanadi oli aivan liian täynnä jotta siellä olisi ehtinyt edes näkemään kaiken mitä oli tarjolla. Maistelimme Som Tamia Karhupuistossa, kuppikakkuja ja inkiväärishotteja Espalla, korealaisia hampurilaisia sekä hurrrrjan herkullista grillilihaa ja grillattuja banaaneja Ruttopuistossa.

Ravintolapäivähulinan jälkeen kävimme nauttimassa Arabian katufestivaalien letkeästä tunnelmasta. Musiikki soi, kirppistangot notkuivat vaatteita ja tavaraa, oli sirkusesityksiä, katutaidetta, lapsille tekemistä ja vaikka mitä. Pyörähdimme myös Arabian huviloiden pihakirppiksella lopuksi.

Kaiken tämän kävelyn päätteeksi istahdimme hetkeksi Siltasen terassille keräämään voimia ja siirryimme sieltä ravintola Sandroon Kolmannelle linjalle.

Olen jo pitkään halunnut käydä Sandrossa syömässä mutta nyt vasta selvisin tuohon ihanaan ravintolaan. Olimme sopineet jälleennäkemisillallisen ystävien kanssa ja viihdyimmekin Sandrossa pitkään. Vatsalihakset hellinä oli ihana lopettaa lauantai-ilta hyvässä seurassa. Ystävät ja uudet tuttavuudet ovat elämän eliksiiriä.

Ilta alkoi kivasti Sandron cocktaileilla, joita testailimmekin innokkaasti koko illan. Bloody maryssä oli kivasti potkua vaikka se hävisikin ulkonäöllisesti muille drinkeille.

IMG_5500IMG_5503IMG_5507IMG_5521

Kippis vaan! kyllä näillä kelpasi vilvoitella kuuman päivän päätteeksi. Sandrossa oli myös aika lämmin sisäilma, jos jotain miinusta paikasta täytyy keksiä.

Ja se ruoka.. olin jo saapuessamme bongannut muutaman annoksen ja olin niin innosta kupsahtamassa että olen onnellinen että ruoka vastasi 110% odotuksiani.

Suurin osa pöytäseurueesta tilasi salaatit, joiden hinta aluksi hieman mietitytti (20-25 euroa) mutta tässä tapauksessa hinta-laatu- ja kokosuhde olivat kohdillaan. Oma jumbo shrimp salaattini oli todella täyttävä ja maukas.

Kaikkiin salaatteihin tulee pääproteiinin lisäksi vihreä salaatti mix, leipää, oliiveja, tabboulehia, hummusta, minttukastiketta, harissa pestoa.. vaikka sun mitä! kaikkien eri salaatit näyttivät ja kuulemma maistuivat herkullisilta.

Rakastuin myös palavasti tarjoiluastioihin, mitkä upeat värit! harkitsin jo vakavasti leikilläni että sujauttaisin yhden lautasen laukkuun (vitsivitsi) mutta ne olivat aika kookkaita. Heh.

IMG_5513IMG_5512

Itse otin nestemäisen jälkiruoan mutta vierustoverin baklava-annos hedelmillä oli todella vaikuttava ja sain onnekseni maistaa palasen. Miten hyvää!

Myös tarjoilijamme Lorenzö ansaitsee erityismaininnan erittäin hyvästä ja huumorintajuisesta palvelusta.

Koska kolikoilla on aika kaksi puolta, mainitsen tässä myös ne pienenpienet miinukset mitä ravintolasta keksin. Musiikki oli hieman liian kovalla ruokapöytäkeskusteluja ajatellen (mutta muutama cocktail korjasi asiaa ja kaikki korottivat luonnostaan ääntään, hihi) ja ravintolassa oli todella kuuma.

Suosittelen Sandroa kaikille todella lämpimästi enkä malta odottaa että pääsen sinne uudelleen syömään!

Sandro, Kolmas Linja 17, 00530 Helsinki


7 Comments

 1. Vaikken mikään astiahamstraaja olekaan, niin on kyllä kieltämättä aikas ihanat lautaset!! 🙂

  • annemi

   Terhi, nämä ihanat lautaset saavat kaikki harkitsemaan astiahamstrausta 😀

 2. Siiri Salomaa

  Minäkin olen yrittänyt Sandron brunssille jo useampaan otteeseen, mutta aina se vaan on täyteen buukattu. 😛

 3. Pilkettä

  Minäkin olen yrittänyt Sandron brunssille jo useampaan otteeseen, mutta aina se vaan on täyteen buukattu. 😛

 4. Ihanat lautaset tosiaankin tuolla Sandrossa ja namin näköinen salaatti,vaikka huh,kamalan tyyris….
  ja harmittaa että tuo ravintolapäivä ei ole koskaan silloin kun itse olen Helsingissä….

  • annemi

   Jael, Sandro oli kyllä ihana kokemus 🙂 harmillista että et ole osunut koskaan Ravintolapäivän aikaan Helsinkiin!

 5. Tiskivuoren emäntä

  Olipas kiva nähdä ihan livenä! 🙂

Kommentointi on suljettu.