Skip to content

Raakasuklaakurssi

1

Postaus toteutettu yhteistyössä Helsingin Kulinaarisen Instituutin kanssa

Pääsin tällä viikolla osallistumaan Karita Tykän ja Helsingin Kulinaarisen Instituutin raakasuklaakurssille. Olin bongannut kurssin Facebookista ja ilmoittaudun innolla mukaan, tämä on juuri sitä oman mukavuusalueen ulkopuolella liikuskelua, enhän ole koskaan raakasuklaata kotioloissa valmistanut. Syön kyllä raakasuklaata erittäin mielelläni ja jokin aika sitten ihastuin kovasti mm. Lovechock-raakasuklaapatukoihin, joita täällä blogissakin esiteltiin.

Itse tekeminen on aina hauskaa ja minusta on kiva kokeilla uusia juttuja. Tämän viikon maanantaina kokoonnuimme pienellä ryhmällä Helsingin Kulinaarisen Instituutin tiloihin Uudenmaankadulle ja sukelsimme raakasuklaan saloihin. Karita oli niin innostunut aiheestaan, että saimme todellisen tietopläjäyksen raakasuklaasta, sen alkuperästä ja vähän kaikesta siihen liittyvästä. Oli mukavaa kuunnella asiastaan innostunutta ihmistä, siitä tempautuu itsekin mukaan aiheeseen.

Kurssi oli maanantaisin pidettävä kaikille avoin kurssi, jonka kesto oli n. 3 tuntia. Me lipsahdimme hippusen yliajalle ja olisinkin ehkä toivonut että tämäkin kurssi olisi lauantaisin pidettävä kuuden tunnin kurssi, asiaa ja tekemistä olisi varmasti riittänyt kokonaisellekin päivälle.

Iloksemme saimme kurssilta tietojen ja taitojen lisäksi Karitan kirjan Raakaa ja makeaa, joka vaikutti todella lupaavalta. Olipa kiva saada kesää vasten uusi keittokirja tutkiskeluun. Ensiselailulla kirjassa on hurjasti juuri kesään sopivia reseptejä.

IMG_5533IMG_5532IMG_5534

Teimme kynät sauhuten muistiinpanoja, Karita antoi hyviä käytännön vinkkejä ja myös erään ”älä kokeile tätä kotona-vinkin” kun suklaata temperoitiin.

IMG_5535IMG_5552

Kurssilaiset pääsivät hieman avustamaan Karitaa kurssilla, mutta sen enempää emme suklaan tekoon osallistuneet. Uskoisin, että jos kurssi olisi pidempi pääsisivät osallistujatkin tekemään enemmän, mikä on aina ollut paras osuus (syömisen lisäksi!) kaikilla Helsingin Kulinaarisen Instituutin kursseilla. Toisaalta, oli myös mielenkiintoista seurata rauhassa ja ajan kanssa kun asiansa osaava henkilö teki raakasuklaata, siitäkin oppii valtavasti.

IMG_5565IMG_5566

Itsellä jo sormet syyhyävät että pääsisin tekemään itsekin raakasuklaata. Projekti joutuu odottelemaan loman jälkeiseen aikaan, mutta heti kun blogi palaa lomareissulta kesäkuun alussa otan tämän projektikseni. Karita mainitsi kurssilla että hänellä on myös verkkokauppa SuperLemon.fi, josta voi raakasuklaan valmistukseen tarvittavia raaka-aineita ja välineitä tilata. Kävin heti kurssia seuraavana päivänä tsekkaamassa verkkokaupan ja innostuin valtavasti, kohta minäkin teen itse suklaata! sivustolta löytyy myös Karitan blogi, jossa on hänen reseptejään.

Niin ja mitä me saimmekaan eilen syödäksemme kurssin lopussa…

IMG_5579IMG_5587IMG_5590

Maistelimme kerrosuklaata, jonka sisällä oli kahvipapu, tummaa raakasuklaata taatelitäytteellä, tummaa raakasuklaata kahvipavulla, raakasuklaalevyjä pähkinöillä, raakasuklaakonvehteja appelsiinitäytteellä.. ai että miten hyvää! sydämenmuotoinen kerrosuklaa kahvipavulla oli ehdoton suosikkini, en tiedä milloin makuhermoni olisivat olleet niin onnellisia kuin maanantaina sellaista syödessäni.

Kiitos Karitalle mielenkiintoisesta kurssista!

Kurssin minulle sponsoroi Helsingin Kulinaarinen Instituutti

sponssi_musta_pieni


3 Comments

 1. Minna Vuo-Cho

  Oi nam… ja tuota kirjaakin olen katsellut vähän sillä silmällä…

 2. Harmi ettette päässeet enemmmän hands on suklaan tekoon.
  Raakasuklaata olen tehnyt monen monta kertaa,sitä on kiva aina tehdä ja vaihdella makuja.Huvin vuoksi katsoin blogistani milloin olen siitä ekan kerran postannut ja se oli 5 vuotta sitten,kun taisi olla hyvinkin uusi juttu;blogini oli alussa aika raakapainotteinen.
  Ihanalta näyttävät nuo suklaat:)

  • annemi

   Jael, sanopa muuta! en malta odottaa että ehdin kotona tekemään itse suklaata 🙂

Kommentointi on suljettu.