Skip to content

Chilinen tofuburger

Tykkää

Kävin viime viikolla Bryggerissä tutustumassa Jalotofun uuteen tofutuotteeseen miedosti chiliseen Jalotofu paistopalaan. Saimme aurinkoisena päivänä syödäksemme herkulliset tofuburgerit ja maistelimme tofua ihan sellaisenaankin. Lämpö helli raajoja ja mieltä virkisti mahtavat blogitutut, uudet ja vanhat sekä Sugar PR:n väki. Näistä tapaamisista saa aina iloa ja voimaa, on kiva tavata ihmisiä jotka touhuavat samojen asioiden parissa, joko harrastuksenaan tai ammatikseen.

Tykkäsin burgerista kovastikin, tosin tofun mieto chilisyys hieman katosi soossien ja lisukkeiden sekaan, mutta tähän burgeriin voi jokainen laittaa chiliä sitten maun mukaan lisää. Pelkkää tofua maisteltaessa tuli chilisyys hienosti esiin, joten miksei näitä annospaloja voisi paistella ihan sellaisenaankin pannulla ja pistää poskeen.

Apukokkini on onneksi ennakkoluuloton ja jo aikaa sitten kasvisburgereihin koukutettu, että tofupihvi burgerin välissä ei häntä hätkäytä. Sain tästä annoksesta positiivista palautetta häneltä, joten näitä chilisiä tofuja tullaan varmasti jatkossakin näkemään meidän ruokapöydässämme. Meillä on myös jo pitkään syöty kotona tehdyt burgerit (sitä Bic Macia lukuunottamatta!) ruisleivällä, jos et ole siis vielä ruisburegereihin haksahtanut, kokeilepa tätä!

IMG_5743

CHILINEN TOFUBURGER

2 hengelle

4 palaa ruisleipää
2 Jalotofu miedosti chilinen paistopalaa (1 paistopala on 100gr)
muutama salaatinlehti
tuoretta tomaattia, avokadoa, punasipulia, suolakurkkua, fetaa.. vain mielikuvitus on täytteissä rajana

Ruohosipuli-sinappisoosi

3 dl turkkilaista jogurttia
1 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
1 tl Dijon hunajasinappia (tai muuta vahvaa sinappia ja hunajaa)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
rouhaisu suolaa ja mustapippuria

TEE NÄIN:

1. aloita tekemällä ensin ruohosipuli-sinappikastike.
2. sekoita kaikki ainekset keskenään, sekoita ja maista. Mausta tarvittaessa lisää, esim. sinapin määrää voi hyvin lisätä jos siltä tuntuu.
3. anna soosin maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistelet burgereita.
4. paahda ruisleivät (valinnainen, itse tykkään eniten paahdetusta ruisleivästä).
5. valmistele täytteet.
6. pese ja revi salaatti, siivuta tomaatit ja avokado sekä suolakurkku ja punasipuli.
7. paista tofu paistinpannulla (tai grillissä!) ensin hieman korkeammalla lämmöllä öljyssä ja kun tofussa on kaunis pinta, voit laskea lämpöä. Paista n. viitisen minuuttia.
8. kasaa burgeri.
9. aloita lisäämällä muutama ruokalusikallinen (tykkään itse kun burgerissa on paljon soosia) ruohosipuli-sinappisoosia ruisleivänpuolikkaalle. Lisää päälle salaatti, sipuli, tofu ja loput täytteet. Kansi päälle ja kohti suuta!
10. voit syödä burgerin joko käsin tai sivistyneesti haarukalla ja veitsellä.

Jos haluat lisää potkua burgeriin, kuten apukokkini, lisää väliin tujaus srirachaa. Toimii.

Jalotofu paistopalat on saatu blogin kautta testiin Sugar PR:n tilaisuudesta