Skip to content

Karitsan kare, vihreä yrttikastike ja varhaiskaalisalaatti

Tykkää

Postaus toteutettu yhteistyössä Familian kanssa

Tervetuloa takaisin juhannushulinoista! moni on varmasti vasta palailemassa kotia kohti juhannuksenvietosta. Me saavuimme eilen takaisin kotiin saaresta, jossa vietimme (vähän sateisen) mutta todella ihanan ja mieleenpainuvan juhannuksen. En ole mikään suuri eräihminen, mutta teltassa oli hauska nukkua ja istua juhannusyönä nuotion ääressä, syömisestä puhumattakaan! ruokaa rakastava ryhmämme oli tietenkin valmistautunut erinomaisesti juhannuksen ruokahuoltoon, oli itsetehtyjä dallaspullia, quichea, focacciaa, grillimakkaraa, pastasalaattia.. ja löytyipä yhdestä laukusta jopa kokonainen vesimeloni, hunajameloni ja ananas!

Minun piti laittaa tämä alla oleva resepti blogiin jo ennen juhannusta, mutta en ehtinyt, joten harmaasta ja koleasta säästä huolimatta laittakaa grilli tulille tai uuni lämpenemään, nyt tulee herkullinen resepti sunnuntain ruokapöytään!

Kaikista postaamistani kasvisruoista huolimatta olen suuri liharuokien ystävä. Hyvä, laadukas liha maistuu aina mutta valmistan esim. suuresti rakastamiani sisäfilepihvejä todella harvoin kotona. Kesällä tulee toki grillailtua enemmän lihaa, mutta muina aikoina kotikeittiössämme on kasvisruokien lisäksi makkara, pekoni- ja jauheliharuokia, nyhtöpossua unohtamatta!

Sain Familialta paketin lihoja maisteltavaksi ja testattavaksi. Yksi paketti oli karitsan karetta. Samana päivänä kun sain paketin, ilmoitin apukokille että nyt herkutellaan, olihan tiistai ja kaikkea!

Ja niinhän me herkuteltiin…

IMAG1490

KARITSAN KARE

1 kg karitsan karetta
1 dl oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl merisuolaa (kokonaisena)

TEE NÄIN:

1. putsaa liha jos tarvetta eli poista kalvot ja ylimääräinen rasva.
2. tee marinadi lihalle. Murskaa morttelissa merisuola ja yksikyntinen valkosipuli. Työstä kunnes niistä tulee tahnaa. Kostuta liha oliiviöljyllä ja hiero lihan pintaan valkosipulisuolaa. Anna marinoitua niin pitkään kuin mahdollista, itse pikamarinoin lihaa n. puolen tunnin ajan.
3. nosta liha huoneenlämpoöön n. puoli tuntia ennen paistamista.
4. kuumenna paistinpannu ja paista lihaan kaunis pinta. Siirrä liha uunivuokaan ja paista 250 asteessa n. 10-15 minuuttia. Paistomittarin tulisi näyttää 55-58 astetta jotta liha on puolikypsää.
5. anna levätä folion alla vielä 5-10 minuuttia.

Yrttikastike

1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukku tuoretta persiljaa
1/2 dl- oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
hieman sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. laita ainekset blenderiin ja tai surraa ne tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä jos tarvetta. Maista ja mausta maun mukaan.

Varhaiskaalilisuke

1/2 varhaiskaali
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
hieman sitruunamehua

TEE NÄIN:

1. silppua varhaiskaali ja mausta se oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Viimeistele sitruunamehulla. Sekoita hyvin.
2. kokoa annos. Levitä ensin lautaselle varhaiskaalisalaattia, seuraavaksi karitsan kareet ja viimeiseksi yrttikastike.

Bonusvinkki: ripottele annoksen päälle hyvää italialaista parmesania lastuina (kiitos äiti tuliaisista!)

sponssi_musta_pieni

Karitsan kare saatu Familialta