Skip to content

Chiakuorrutetut mansikat

Tykkää

Postaus toteutettu yhteistyössä Cocovin kanssa

Olen ollut Superviljat-kirjan saatuani todella kiinnostunut chiasiemenistä. Kirjassa on monta chiareseptiä, jotka olen korvamerkinnyt tulevaisuuden kokkailuja varten. Olen myös ihaillut instagramissa monen käyttäjän aamiaisjugurttikippoja joita koristivat chiasiemenet.

En siis ainoastaan kiinnostunut chiasiemenistä koska ne ovat mielestäni kauniita ruoassa, ehei, vaan koska ne ovat myös superterveellisiä (ja tykkään kauheasti erilaisista siemenistä!).

Chiansiemenet sisältävät runsaasti kasviöljyjä, parikymmentä prosenttia proteiinia eivätkä yhtään kolesterolia. Siemenissä on myös A- ja B-vitamiineja, kuituja, antioksidantteja mm. kalsiumia, sinkkiä ja rautaa.

Eniten itseäni kuitenkin ihastutti siemenien sisältämän öljyn suuri Omega 3-pitoisuus, siemenissä on enemmän Omega 3:a kuin kalassa! toki syön mielelläni myös kalaa, mutta koska sitä ei tule kuitenkaan päivittäin (tai harmi kyllä edes viikoittain) syötyä, ovat chiasiemenet helppo tapa saada tätäkin tärkeää öljyä.

Olen siis lisäillyt chiasiemeniä ensimmäisestä Cocovi-tilauksestani alkaen jogurttiin, salaattiin, lettujen väliin ja nyt keksin kieritellä suklaalla päällystetyt mansikat siemenissä. Hy-vää.

IMG_5858

Chiakuorrutetut mansikat

Tuoreita, kotimaisia mansikoita
Suklaata (esim. tummaa suklaata, raakasuklaata, valkoista suklaata..)
chiasiemeniä (ainakin muutama ruokalusikallinen, itse dippasin suoraan lasipurkkiin jossa pidän chiasiemeniäni)

Siisti ja pese mansikat.

Sulata suklaa vesihauteessa eli ota pieni kattila ja lisää sen pohjalle vettä. Nosta kattilan päälle kulho joka kestää kuumuutta. Varmista ettei kattilassa oleva vesi osu kulhon pohjaan. Kiehauta vesi kattilassa kulhon ollessa kattilan päällä. Lisää kulhoon suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Ota mansikka ja tuikkaa siihen esim. pieni haarukka tai hammastikku.

Kieritä mansikkaa suklaassa, n. 2/3 mansikan pinta-alasta peittyy suklaaseen.

Dippaa sen jälkeen suklainen mansikka chiasiemeniin, kieritä jos tarve ja nosta esille.

Nauti!

Näyttävä, herkullinen ja terveellinen jälkiruoka, välipala, mikä lie on todella nopeasti valmis.

Chiasiemenet olen tilannut Cocovilta


Yksi Kommentti

  1. […] 2-3 dl turkkilaista jogurttia kourallinen tuoreita mustikoita kourallinen quinoa puffseja muutama ruokalusikallinen kookoslastuja ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa ruokalusikallinen chiasiemeniä […]

Kommentointi on suljettu.