Skip to content

Värien loistoa – ihana salaatti

Tykkää

Nyt kuumimmilla kesähelteillä maistuvat salaatit, melkein missä muodossa tahansa. Sen lisäksi että kuumalla ei aina jaksa syödä lämmintä ruokaa, ovat salaatit myös parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta.

Kreikassa tuli toki syötyä salaattia joka päivä, sehän on selvä, mutta vielä kotonakin minulla kolotti salaattihammasta. Halusin tehdä ruokaisan salaatin, joka pitäisi myös nälkää. Kurkkasin jääkaappiin ja sieltä löytyneistä aineksista syntyi tämä värikäs ja herkullinen salaatti!

IMG_6077

Värikäs kesäsalaatti

4-5 porkkanaa
10 valkosipulinkynttä
1/2 cosmopolitan salaatti tai muuta vihreää lehtisalaattia
1/2 keltainen paprika
2 tomaattia
1/2 iso punasipuli
kourallinen parmesanjuustolastuja tai muuta juustoa
luomu yrttisuolaa, valkopippuria ja chilijauhetta sekä kuivattua rosmariinia
oliiviöljyä
*
2 dl bulguria
4 dl vettä
1 tkl kurkumaa

salaatinkastike
oliiviöljyä ja sitruunamehua, mustapippuria

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet.

Siirrä porkkanat ja valkosipulinkynnet kulhoon, lisää reilusti oliiviöljyä ja mausteet (luomu yrttisuolaa, valkopippuria ja chilijauhetta sekä kuivattua rosmariinia). Sekoita ja paista uunissa 250 asteessa n. 10 minuuttia, varo etteivät porkkanat ja sipulit pala.

Keitä bulgur. Kiehauta 4 dl vettä ja lisää bulgur kiehuvaan veteen. Mausta kurkumalla ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes bulgur on imenyt veden. Anna bulgurin jäähtyä.

Pese ja revi salaatti, pilko paprika, tomaatti ja sipuli, raasta parmesanjuusto.

Anna myös porkkanoiden ja valkosipuleiden jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Sekoita burlgur ja salaattiainekset keskenään. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla, rouhi päälle mustapippuria. Lisää porkkanat ja valkosipulit. Lisää kastiketta tarvittaessa. Lisää viimeiseksi juustolastut.