Skip to content

Avokadodippi

Tykkää

Tällä postauksella aloitan kolmen postauksen sarjan, jonka päätöspostauksessa kaikista kolmesta postauksesta on muodostunut kokonainen ateria. Idea lähti siitä, että tein kolmen raaka-aineen illallisen minulle ja apukokille muutama viikko sitten, mutta en halunnut ängetä kaikkea hyvää samaan postaukseen. Ehkä osaa teistä kiinnostaa myös vain osat yksi ja kolme, kaksi ja kolme tai vain yksi osa.

Otan mielelläni vastaan palautetta, oliko tämä teidän mielestänne hyvä tapa postata illallisresepti. On hauskaa kokeilla uutta, mutta jos idea ei toimi käytännössä, on siitä aina kiva kuulla. Itsellä kun tulee kaikenlaisia ideoita päähän, mutta se ei tarkoita että ne olisivat ain toteuttamiskelpoisia.

Aloitan postaussarjan omasta mielestäni koko annoksen parhaasta päästä eli avokadodipistä. Dippit yhdistää kivasti kaikki annokset komponentit yhteen ja hei, dipit nyt vaan on yleensä ihan parhaita.

avokadodippi

Vihreää herkkua, jota voisi lusikoida sellaisenaan kulhosta suuhun. Ei tähän mitään lisukkeita tarvita!

Tässä dipissä yhdistyvät neljä itselleni tärkeää ja usein käytössä olevaa raaka-ainetta: turkkilainen jogurtti, avokado, sitruunamehu ja valkosipuli. Kaikki parhaat jutut yhdessä siis. Olen jo muutaman vuoden ajan tehnyt suurimman osan dipeistä turkkilaiseen jogurttiin, se on myös ahkerassa käytössä aamiaisilla. Täytyypä kirjoittaa turkkilaisesta jogurtista ihan oma postauksensa.

Tämä dippi on todella monikäyttöinen, siihen voit dippailla kasviksia, sipsejä, lohkoperunoita,  levittää leivälle (tämä on ihanan paksua dippiä) tai miksei jopa salaatinkastikkeena.

Tämä oli siis sarjan osa 1/3, keskiviikkona jatketaan…

AVOKADODIPPI

0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 kpl avokadoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl silputtua valkosipulia
suolaa ja mustapippuria

TEE NÄIN:

1. sekoita sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tai monitoimilaitteessa turkkilainen jogurtti, paloiteltu avokado, sitruunamehu, silputtu valkosipuli.
2. surraa tasaiseksi kastikkeeksi.
3. mausta suolalla ja pippurilla.
4. maista ja lisää sitruunamehua, suolaa tai pippuria jos tarve.