Skip to content

Murskatut perunat & avokadodippi

Tykkää

Oioioi, nyt päästään postaussarjan toiseen osaan. Tästä olen erityisen innoissani, vaikka toissapäivänä intoilinkin siitä avokadodipistä ja julistin, ettei se mitään lisukkeita kaipaa. Nooo.. tässä se lisuke nyt kuitenkin olisi tarjolla.

Löysin alkuperäisen reseptin ulkomaisten blogien postauksessa mainitsemastani Oh She Glows– blogista. Kevensin alkuperäistä reseptiä tekemällä avokadodipin majoneesin sijaan turkkilaiseen jogurttiin ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Ja nämä perunat.. no, ne todella kuuluvat yhteen tuon maanantaina postaamani dipin kanssa.

Minulla on kyllä aika intohimoinen rakkausuhde myös perunoihin, vaikka välillä menee pitkiäkin kausia ettemme syö juurikaan perunoita, muttta sitten tauon jälkeen niitä saattaa syödä monella aterialla peräjälkeen. Kesällä ei taida sellaista ateriaa ollakaan, jolla en uusia perunoita söisi. Iso nokare voita ja hippunen tilliä, siinä lempparini. Kunnon, rapeista ranskalaisista on myös todella vaikea kieltäytyä. Uuniperunat ovat ihania, harmi vaan että apukokilla on jokin ihmeellinen vastustus niitä kohtaan.. siinäpä taas minulle projektia. Sain apukokin syömään kaalia ja jopa pitämään kaaliruoista, joten tuskinpa yhdet uuniperunatkaan aiheuttavat ongelmia (varo vaan apukokki!).

murskatut_perunat_ja_avokadodippi

Näiden perunoiden teossa vierähtää hetki, mutta esim. perunoiden kiehuessa pyöräytin tuon aiemmin mainitun dippikastikkeen ja kun perunat menivät uuniin rapeutumaan, ehdin valmistelemaan annoksen seuraavaa ja viimeistä osaa. Eli koko valmistusaika / odotusaika on kyllä hyötykäytössä. Jos ei huvita valmistella muita osia annoksesta, voi aina köllähtää hetkeksi sohvalle. Kukin tavallaan.

Yksi hauskimmista jutuista tässä perunaruoassa oli, että esillepanossa sai hullutella. Roiskaisu dippi sinne ja tänne, yrttejä sai viskellä miten sattuu ja huvitti. Reiluja rouhaisuja mustapippuria ja suolaa joka puolelle. Rentoa, ei pingottamista (ei meillä kyllä yleensäkään kauheasti pingoteta keittiössä..).

Perjantaina paljastuu koko annos!

MURSKATUT PERUNAT & AVOKADODIPPI

perunat

6 kpl perunoita
1 rkl valkosipulijauhetta
suolaa ja mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
0,5 dl tuoretta yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia

TEE NÄIN:

1. valikoi mahdollisimman samankokoisia perunoita ja laita ne keittymään.
2. keitä perunoita kunnes ne ovat kypsiä.
3. kun perunat ovat kypsiä, siirrä ne leivinpaperilla peitetylle uunipelille.
4. ota muki tai lasi ja paina perunoiden keskeltä niin että ne murskaantuvat.
5. lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä sekä rouhi reilusti kuivattua valkosipulia, suolaa ja mustapippuria.
6. paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kauniin ruskean värin.
7. nosta perunat uunista ja lisää niiden päälle avokadodippiä ja tuoreet, silputut yrtit.
8. voit lisätä halutessasi vielä suolaa ja mustapippuria.

avokadodippi

0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 kpl avokadoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl silputtua valkosipulia
suolaa ja mustapippuria

TEE NÄIN:

1. sekoita sauvasekoittimella korkeassa kulhossa tai monitoimilaitteessa turkkilainen jogurtti, paloiteltu avokado, sitruunamehu, silputtu valkosipuli.
2. surraa tasaiseksi kastikkeeksi.
3. mausta suolalla ja pippurilla.
4. maista ja lisää sitruunamehua, suolaa tai pippuria jos tarve.