Skip to content

Tonnikalaleivät

Tykkää

Jääkiekon mm-kisat ovat parhaillaan käynnissä ja niitä jännittäessä meneekin ilta jos toinen. Kuten monessa muussakin asiassa, ovat eväät tärkeä osa nautintoa. Nämä leipäset syntyivät hetken mielijohteesta, kun pohdin meille nopeaa välipalaa viime lauantain kisastudioon. Nämä leivät sopisivat hyvin myös piknikevääksi, koska ne voi hyvin kasata vasta piknikkohteessa. Pakkaat vain kaikki komponentit mukaan ja tarjoilet tuhdit ja yllättävänkin täyttävät leivät. Ulkoilmassa kaikki maistuu paremmalta.

tonnikalaleivät (1 of 3)

Apukokin karjuessa ja hytkyessä olohuoneessa, minä touhusin nämä nopeat leipäset valmiiksi keittiössä. Meinasi hieman veitsi täristä kädessä kun säikähdin apukokin ääniä olohuoneessa, oli muuten jännittävä peli!

En muuten juurikaan seuraa urheilua, vaikka minun varmaankin pitäisi kunnioittaa saksalaisia sukujuuriani ja seurata jalkapalloa kuten isäni ja vaarini tekevät, mutta en ole oikein koskaan ymmärtänyt kyseisen lajin päälle. Lauma miehiä juoksentelee pitkin nurmikkoa. Jääkiekossa sentään sattuu ja tapahtuu.

Onneksi leivät oli helppo tehdä, edellisessä postauksessa ollut basilikakastike pääsi kiertoon näissä leivissä. Nopea leivän paahto pannulla (tai paahtimessa, miten vaan tykkää) ja tonnikala, basilikakastike ja jogurtti sekaisin, kananmunat siivuiksi ja siinäpä se. Ehdin hyvin vielä ensimmäisen erän aikana jännittämään apukin rinnalle olohuoneen sohvalle.

Katsotaanko teillä mm-kisoja? mikä on sinun mielestäsi paras kisaeväs?

TONNIKALALEIVÄT

tonnikalatahna

1 kpl tonnikalaa öljyssä (purkki)
2 rkl basilikakastiketta
1,5 dl turkkilaista jogurttia
0,5 rkl sitruunamehua
luomuyrttisuolaa ja mustapippuria

muut raaka-aineet

2 kpl leipää (mikä tahansa leipä käy, esim. kauraleipä, paahtoleipä tms.)
2 kpl keitettyjä kananmunia
4 kpl salaatinlehtiä

basilikakastike

1 kpl ruukku tuoretta basilikaa (ruukku)
0,5 dl oliiviöljyä
1/2 kpl sitruunan mehu
suolaa

TEE NÄIN:

1. laita kananmunat keittymään.
2. sekoita tonnikala, jogurtti ja basilikakastike kulhossa. Mausta yrttisuolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla. Maista ja mausta lisää jos tarve.
3. valmista basilikakastike: lisää basilika, öljy, suola ja sitruunamehu blenderiin tai sauvasekoittimen monitoimiosaan. Surraa tasaiseksi ja maista. Lisää suolaa tai sitruunamehua lisää jos siltä tuntuu.
4. pese ja revi salaatinlehdet.
5. laita paistinpannu lämpenemään ja lisää pieni nokare voita tai öljyä.
6. nosta kahteen osaan leikatut leipäpalat pannulle. Paahda leipiä kunnes ne saavat kauniin värin ja muuttuvat rapeiksi.
7. säikäytä ja kuori kananmunat.
8. siivuta kananmunat.
9. aloita leipien kasaaminen.
10. nosta salaatinlehti leivälle, nosta päälle tonnikalatahnaa ja lopuksi siivutettu kananmuna.

Tarjoile välittömästi.