Skip to content

Sitruuna-basilikajäätelö aloittaa jäätelökesän

Tykkää

Voi Emma minkä teit!

sitruuna-basilikajäätelö (3 of 3)

Emman uusin kirja, Emman kakut, leivokset ja jäätelöt on visuaalisesti huikaisevan kaunis ja vaikka en todella ole mitään leipuri hiiva, innostuin kovasti kirjan jäätelöresepteistä, koska.. jäätelöhommat ovat minulle tuttuja. Kirjan innoittamana lähdinkin ensimmäisenä kokeilemaan sitruunajäätelön tekoa, jossa piti tietenkin päästä itsekin säätämään. Ensimmäinen säätö oli basilikan ujuttaminen jäätelömassaan kun sitä jäi jäätelöpuikkomuoteista yli. Toinen oli valtava säätö niiden samaisten tikkujen kanssa, kun sain katkottua kaikki puikot muotteihin. Apua! mitä tein väärin?!

Onneksi jäätelöä oli vielä erillisessä purkissa pakastimessa, sitä basilikalla varustettua. Kärsivällisyys tikkujen kanssa oli nimittäin mennyt ja jäätelöä oli saatava. Ei sillä, söimme toki ne katkenneetkin apukokin kanssa. Ei hyvää jäätelöä voi hukkaan heittää!

Sitruunan ollessa yksi lempiraaka-aineeni, ei varmaankaan tule yllätyksenä että rrrrrrakastuin tähän jäätelöön. Se on samalla tuhtia mutta ah, niin raikasta.

Vaihdoin tavallisen kerman reseptissä soijakermaan apukokin vuoksi, Alpron vispautuva soijakerma toimii kermavaahdon korvikkeena mukavasti. Niin ja se basilika lipsahti sinne jäätelöön. Mutta eikös sitruunan ja basilikan yhdsitelmä kuulostakin ihanalta? No, sitä se kyllä oli.

Kiitos Emma inspiraatiosta, tästä kesästä tulee jäätelökesä! aion myös ratkaista niiden jäätelömuottien mysteerin, taisi vika olla eniten käyttäjässä eikä tuotteessa.

Mitä ihania jäätelöreseptejä teillä on kesäksi?

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta

SITRUUNA-BASILIKAJÄÄTELÖ

1,5 dl sokeria
2 dl maitoa (myös esim. Eila laktoositon maito käy)
2 dl vispikermaa (rasvaa 38 %) (myös soijakerma, esim. Alpro käy)
1,5 tl sitruunan kuori raastettuna
2 kpl pienen luomusitruunan mehu
2-3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

TEE NÄIN:

1. sekoita kulhossa sokeri ja maito.
2. vatkaa kerma vaahdoksi.
3. raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
4. sekoita kermavaahto, kuoriraaste ja sitruunamehu sokeri-maitoseokseen.
5. silppua basilika ja sekoita seokseen.
6. sekoita hyvin.
7. jaa jäätelö joko muotteihin tai pakastimen kestävään, kannelliseen kulhoon.