Skip to content

Blogi matkustaa: ihana, erilainen Tallinna

Tykkää

Pääsimme apukokin kanssa matkaamaan Tallinnaan huhtikuussa, eli jo monta viikkoa sitten mutta en ole ehtinyt vielä tätä kirjoitusta blogiin asti laittamaan, kunnes nyt tuli sopiva hetki!

Lähdimme kyläilemään vähän aikaa sitten Tallinnaan muuttaneen isäni ja hänen vaimonsa luokse ja saimme nähdä hyvin erilaisen Tallinnan, mihin olemme tottuneet. Yleensä nopeat vierailut Tallinnassa ovat keskittyneet vahvasti vanhan kaupungin kulmille, mutta tällä kertaa seikkailimme Viimsin, Piritan ja Kalamajan kaupunginosissa.

Reissumme oli pikainen, mutta tulemme suuntaamaan Tallinnaan jatkossa useammin kuin aiemmin, onhan siellä maailman paras isä jonka luona käydä kylässä.

Ehdimme piipahtaa Viimsissä maalaismarkkinoilla, tutustua Kalamajassa sijaitsevaan Telliskivi-alueeseen ja pyöriä Piritan ruokakaupoissa. Emme käyneet tällä reissulla ollenkaan vanhassa kaupungissa ja saimmekin kaupungista ihan eri fiiliksiä kuin yleensä. Ihana paikka! ja mahtavaa kun meillä on nyt siellä paikallisoppaat, jotka innokkaina tutkivat uutta kotikaupunkiaan ja vievät meitä vierailijoita mielenkiintoisiin paikkoihin.

Tallinna (1 of 26)

Maustettuja kurkkuja!

Tallinna (2 of 26)Tallinna (4 of 26) Tallinna (6 of 26)

Bongaa kuvasta bloggaaja.. Tallinna (7 of 26)

Kotikaljaa
Tallinna (8 of 26)Tallinna (9 of 26)

Tuliaisia tulossa.. suussasulavaa lihaa!

Tallinna (10 of 26)

Maalaismarkkinoilla ihailimme ja ostimme kalaa, hunajaa. lihaa, yrttejä ja leipää. Ruokatuliaisia on helppo tuoda Tallinnasta kotiin kun matkasimme laivalla. Apukokki taisi ostaa myös pullollisen kotikaljaa.

Alla olevassa kuvassa näkee Tallinnan siluetin. Meillä oli kaunis päivä ulkoilulle.

Tallinna (12 of 26)

Maalaismarkkinoiltä ajelimme venäläiselle torille. Jaama Turg kyltti johdatteli meidät torille, jossa myytiin kalaa, kasviksia, lihaa, vaatteita, elektroniikkaa, kirpputoriaarteita, jopa hautakiviä.

Tallinna (1 of 1)Tallinna (14 of 26) Tallinna (15 of 26)Tallinna (1 of 1)-2

Tori on auki vuoden jokaisena päivänä.

Kävimme torikierroksen jälkeen pyörimässä ja lounaalla Kalamajan Telliskivi-alueella, johon ihastuin kovasti. Se ei varmaan kenellekään tule yllätyksenä? alue muistuttaa hyvin paljon Berliiniä. Löysin kotiin hauskan naulakon, jossa on ripustimina lusikka, haarukka ja veitsi sekä muutaman kulhon (niitä ei voi olla liikaa) sekä keittiöpyyhkeitä. Kurkkasimme paljon blogeissakin pyörineeseen F-Hoone ravintolaan, joka oli tupaten täynnä (kuten kuulemma aina) ja haaveilimme että seuraavalla reissulla sitten sinne.

Tallinna (17 of 26) Tallinna (18 of 26) Tallinna (24 of 26) Tallinna (23 of 26) Tallinna (22 of 26) Tallinna (21 of 26)

Lounaan söimme hauskasti nimetyssä Foody Allen– ravintolassa, jossa söin mielettömän herkullisen (jossa oli myös tuoretta ananasta! tätä kokeilinkin jo kotona..) aasialaisen keiton. Muut söivät leipäpainotteisesti ja kehuivat kilpaa annoksiaan.

Tallinna (25 of 26) Tallinna (26 of 26)
Tallinna (1 of 1)-4

Lounaan jälkeen kurkistimme Telliskiven alueella sijaitsevaan leipomoon,  josta voi käydä tilaamassa take away kakkuja. Tilaat kakun ja 45 minuutin päästä kakku odottaa noutoa. Todella näppärää! me suunnistimme kuitenkin takaisin kotia kohti ja haimme hillittömän kokoiset kakkupalat lähikaupasta, jossa neljän hengen (mutta syömistä olisi ollut kahdeksaölle) kakkupalat maksoivat yhteensä reilu 5 euroa. Otimme nokoset, joimme kahvit ja rentouduimme ennen iltaruokaa. Jaloissa tuntui päivän kävelykierros.

Aika hyvin ehdittiin kaikkea kivaa vuorokaudessa! Paljon jäi toki vielä näkemättä, joten täytyypä alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa matkaa.