Skip to content

Kuuma kesä, kylmät kahvit

Tykkää

Yhteistyössä A-lehdet & Paulig

jääkahvi (2 of 8) jääkahvi (4 of 8)

Ihan kohta on kesäkuu! aika hurjaa, kesäkuussa alkaa virallisesti kesä ja kesälomakin lähestyy vauhdilla. Vielä pitää pistää viimeiset työprojektit pakettiin ja sitten pääsen kesälaitumille. Kesälomalle on mietitty jo hieman ohjelmaa, ainakin paljon syömistä ja rentoutumista on luvassa. Mutta vielä, ennen kuin ajatukset karkaavat heinäkuuhun, on kesäkuussa luvassa kaikkea hauskaa.

Ja kun on paljon hauskaa ohjelmaa, tarvitsee välillä ehkä vähän enemmän kahvia, että saa viimeisetkin unihiekan rippeet silmistä. Tähän tarkoitukseen soveltuvat erinomaisesti nämä Pauligin yhteistyöprojektiin ideoidut kylmät kahvijuomat. Sanoisinko että ehkä jopa kesän viileimmät kahvit.

Molemmat juomaohjeista ovat helppoja toteuttaa ja toisessa pääsee tekemään itse jätskiä! voit toki myös oikaista, esim. suomalaisella luomujäätelömerkillä Jymyllä on valikoimissaan maukas kahvinmakuinen jäätelö. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea alusta asti itse, vaan on ihan ookoo oikaista.

Yllä olevissa kuvissa esiintyviä kahvinmakuisia jääpaloja olen miettinyt tekeväni jo jonkin aikaa ja lopullisen inspiraation sain viime viikonlopun vietnamilaisilla illallisilla, joissa jälkiruoan kanssa tarjottiin kylmää kahvia, joka oli jääpaloina maidossa. Mahtava idea ja niin raikas kesäjuoma.

Keittelin Pauligin pressopannulla kupillisen vahvaa Brazil-kahvia kahvijääpaloja varten ja siitä sai tehtyä juuri sopivasti yhden jääpalamuotillisen, eli 14 palaa, kahvijääpaloja. Annoin jääpalojen tekeytyä pakastimessa jokusen tunnin ja sujautin ne sitten jääkaappikylmään maitoon. Voit lisätä halutessasi jotain makeutusta juomaan, esim. hunajaa mutta itse pidin simppeleistä mauista sellaisenaan.
jääkahvi (6 of 8) jääkahvi (8 of 8)jääkahvi (5 of 8)

Koska jäätelö kuuluu omassa mielessäni vahvasti kesään ja olenkin jo julistanut jäätelökesän alkaneeksi jokunen viikko sitten, oli luonnollinen valinta tehdä toinen juoma jäätelön kanssa.

Pyöräytin Emman kirjasta tututlla, helpolla perusreseptillä kahvijäätelöä, lisäsin perusjäätelömassaan desin verran jäähdytettyä Brazilin vaaleapaahtoista kahvia ja annoin jäätelön olla pakastimessa yön yli. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen jäätelö ihan sellaisenaan!

Ilmeisesti tämä jäätelö-kahvikombo on italiassa suosittu jälkiruoka, sitä en tiennytkään etukäteen. Mutta mikäs sen italialaisempi yhdistelmä kuin jäätelö ja kahvi?

Annoksen virallinen nimi Italiassa on Affogato. Olisipa muuten ihanaa lähteä nautiskelemaan tätä kahviherkkua Italiaan…

AFFOGATO

kahvijäätelö

1 dl vahvaa kahvia jäähdytettynä
1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl vispikermaa

TEE NÄIN:

1. aloita valmistamalla jäätelö. Voit myös käyttää valmista jäätelöä ja muita makuja oman maun mukaan.
2. keitä vahva kahvi ja anna sen jäähtyä.
3. sekoita kulhossa sokeri ja maito.
4. vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja kahvi sokeri-maitoseokseen. Sekoita hyvin.
5. kaada jäätelöseos pakastimen kestävään, kannelliseen kulhoon.
6. kun jäätelö on valmis, keitä vahvaa kahvia.
7. annostele jäätelö laseihin ja kaada päälle kuuma kahvi.

KAHVIJÄÄPALAT

1 dl vahvaa kahvia jäähdytettynä
6 dl kylmää maitoa
hunajaa, ruskeaa sokeria tai muuta makeutusta maun mukaan

TEE NÄIN:

1. keitä desi vahvaa kahvia.
2. jäähdytä kahvi ja kaada se jääpalamuotteihin.
3. pakasta kahvia vähintään kolme tuntia.
4. kaada kylmää maitoa lasiin ja lisää maun mukaan kahvijääpaloja.
5. lisää halutessasi makeutusta, esim. hunajaa tai ruskeaa sokeria.