Skip to content

4 tähden illalliset: matka Vietnamiin

Tykkää

Sillä aikaa kun bloggaaja toipuu viikonlopun valokuvauskurssista, saatte nautiskella makumatkasta Vietnamiin! näistä illallisista on jo muutama viikko vierähtänyt, mutta sattumalta pääsin syömään hyvin samanlaisen setin eilen illalla ystävien luona kun kurvasin heille valmiiseen pöytään kurssin jälkeen.

Neljän tähden illalliset ovat edenneet jo kauteen neljä! aikamoista, tuskinpa kukaan meistä osallistujista olisi arvannut, kun aloitimme tämän, että jatkaisimme vielä innosta soikeina neljännelle kaudelle. Toivottavasti kaudet jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen, niin ihania nämä illalliset ovat.

Tällä kaudella arvottiin jälleen pari, itselläni kävi lottovoitto ja sain parikseni insinööriystävän, jonka kanssa olemme kokkailleet jo vuosia yhdessä. Uskon, että kun yhdistää insinöörin tarkkuuden ja kokkaustaidot sekä minun aikataulustaitoni ja kokeilunhalun keittiössä ei voi tulla kuin priimaa. Jonkin aikaa joudumme vielä odottelemaan vuoroamme, me kokkaamme vasta lokakuussa.

Parien lisäksi päätettiin ja arvottiin jokaisille illallisille maateema. Oli siinä pohtimista, mutta päädyimme lopulta tällaiseen maailmanympärimatkaan:

Meksiko- Vietnam- Ranska – Hawaiji -Tsekki

Meksiko-ilta meni jo huhtikuussa, sieltä en montaa kuvaa ehtinyt ottamaan kun illallisten juomatarjoilu oli sen verran tehokasta, että kamera unohtui kokonaan. Ruoka oli kuitenkin aivan ihanaa.

Vietnamissa vierailimme toukokuussa ja sieltä onkin enemmän kuvamateriaalia teillekin jaettavaksi. Illallisten toteutus oli muista poikkeava, saimme kasata omat alkukeitot sekä pääruoat. Vähän kuin vietnamilainen raclette! Tarjolla oli alkuun nuudeleita, yrttejä, ituja, seesaminsiemeniä, kasviksia, pikkelöityjä porkkanoita ja kastikkeita sekä jättikatkaravunpyrstöjä. Homma toimi siten, että ensin otettiin nuudeleita lautaselle, sitten päälle kaadettiin kuuma vesi ja odoteltiin hetki että nuudelit kypsyvät. Sitten lisättiin kulhoon maun mukaan kaikkea mitä mieli teki, maustettiin soppa erilaisilla kastikkeilla ja syötiin hyvällä ruokahalulla. Niin kiva tapa syödä!

 

4 tähden illalliset vietnam (2 of 11) 4 tähden illalliset vietnam (3 of 11)

Aivan ihanaa soppaa!

Pääruoaksi oli jonkin verran samoja elementtejä ja lisäksi kana – ja possuvartaita. Erityisesti kaffirlimellä maustetut kanavartaat jäivät mieleen. Mmm!

4 tähden illalliset vietnam (5 of 11)4 tähden illalliset vietnam (6 of 11)

Pöydässä oli myös itselle aiemmin tuntematonta pähkinä-kookostahnaa. Tosi vinkeä maku!

Olenko koskaan kertonut teille että rakastan retikkaa? olen tainnut periä rakkauden retikkaan isältäni, joka syö sitä mielellään. Hauska kasvis, mutta sellainen joka tuppaa unohtumaan kauppakassista liian usein.

4 tähden illalliset vietnam (8 of 11)

Jälkiruoasta ei ole kuvaa, koska söimme sen kellarissa, se kuului ohjelmanumeroon!

Voin kuitenkin kertoa teille ihanasta kookosvanukkaasta ja hedelmäsalaatista jota saimme (passionhedelmää!) ja jälkiruokaan kuului myös vietnamilainen kahvi – tosin tämä kahvi oli terästettyä. Vanukkaan ohje oli löytynyt Maku-lehden Vietnam-numerosta. Suosittelen!

Onko helpompaa ja edullisempaa tapaa matkustaa maailman ympäri kuin nämä illalliset? ei varmaankaan. Tosin, kyllä nämä aika akuuttia matkakuumettakin nostavat kun saamme syödäksemme eri maiden herkkuja ja matkaat mielessäsi jo kaikkiin näihin kohteisiin syömään lisää.

Seuraaviin illallisiin onkin nyt hetki aikaa, matkustamme kesätauon jälkeen Ranskaan..