Skip to content

Kirsikka-minttuvesi

Tykkää

On ehkä hieman ennenaikaista antaa vinkkejä kesähelteille, mutta uskon että viimeistään heinäkuussa kun karkaan kesälomalle ne helteet saapuvat Suomeen. Niin kävi viime vuonnakin! jos olemme oikein onnekkaita, tulevat helteet jo tulevana viikonloppuna Suomeen, sopivasti Taste of Helsinkiin ja ensi viikolla olevaa juhannusta silmällä pitäen.
kirsikka-minttuvesi (2 of 2)

Mutta, minusta on silti ihan hyvä varautua niihin helteisiin jo etukäteen, ja jos ne eivät saavu ajallaan, voit laittaa silti kesähepeneet päälle, istahtaa kotisohvalle ja siemailla tätä hellejuomaa, mielikuvitus vie jo pitkälle!

Suosittelen siis tekemään näitä ihania jääpaloja heti  tai viimeistään kun säätiedotus näyttää että hellelukemat saapuvat ja saat nauttia auringon paahtaessa ihanasta, vilvoittavasta ja maukkaasta vedestä.

Makuveden tekeminen on helppoa! nappaat muutaman kirsikan, joista leikkaat palasia. Nypit minttupuskasta lehtiä ja lisää molempia yhdessä ja erikseen jääpalamuottiin. Vesi päälle ja pakastimeen. Kirsikka on myös siitä ihana, että se tuo veteen kauniin punaisen sävyn.

Ja jos kirsikka ja minttu ei maistu, voit tuunata jääpaloja maun mukaan millä tahansa hedelmällä ja yrtillä jonka voisit kuvitella sopivan veden mausteeksi.

kirsikka-minttuvesi (1 of 2)