Skip to content

Taste of Helsinki 2015

Tykkää

Taste of Helsinki 2015 (1 of 24)Mielestäni sommelier Samuil Angelovin kuva tiivistää hyvin omatkin fiilikset kun Taste of Helsinki 2015 saapui vihdoin kaupunkiin ja avasi ovet nälkäisille. Kuvan nappasin Taste of Helsingin avajaistilaisuudesta, johon ilokseni sain kutsun.

Olen, laskujeni mukaan, ollut herkuttelemassa nyt kolme kertaa Taste of Helsingissä, rakkaus tätä tapahtumaa kohtaan syntyi ensimmäisellä kerralla vuonna 2013. Ilokseni pääsin tänä vuonna myös osaksi etukäteispöhinää Taste of Helsinki pressin ja safarin mukana. Tosifanin unelmien täyttymys oli päästä syömään kolme kertaa parin kuukauden aikana Taste of Helsinki- herkkuja ja Ragun maailman parasta jälkiruokaa.

Tänä vuonna Taste of Helsingissä näin jälleen liudan ruokaa rakastavia bloggaajia ja otin mukaani festareille myös apukokin sekä ystäviämme. Alla kuvia kaikkien annoksista.

Taste of Helsinki 2015 (2 of 24)

Yllä oleva tartar-annos löytyy punavuorelaisen ravintola Brödin tiskiltä. Tuhti annoskoko!

Taste of Helsinki 2015 (4 of 24)

Ravintola Sinnessä kävin hörppäämässä kylmän kurkku-minttukeiton, joka nousi itselleni yhdeksi festareiden parhaista annoksista. Niin raikasta, hyvää ja maukasta. Suosittelen kylmästi (ehhehheh) maistamaan kyseistä soppaa.
Taste of Helsinki 2015 (5 of 24) Taste of Helsinki 2015 (6 of 24)

Kävin kurkistelemassa myös Berthan tiskillä, en ole tässä tamperelaisessa ravintolassa koskaan käynyt. Menu oli yksinkertainen, minua houkutteli pääruoka eli nauta, tilli ja kukkakaali. Kaikki ihania raaka-aineita. Annos löytyy alla olevasta kuvasta.

Taste of Helsinki 2015 (7 of 24)

 

Sää oli varmasti yksi festivaalipäivän puhutuimmista aiheista. Voin raportoida että aurinko paistoi, tuuli oli aika voimakas, mutta jos pysyttelit auringossa niin tarkeni hyvin. Toivotaan yhtä hyvää säätä loppuviikonlopullekin.

Taste of Helsinki 2015 (8 of 24)

Kurkku-minttukeiton kanssa ykkössijasta (jälkkäriä ei nyt lasketa näihin kahinoihin mukaan) yksi suosikkiannoksistani oli Brödin sipulia kuudella tapaa – annos joka nousi seurueemme yhdeksi suosikkiannokseksi. Sipulin ystävälle tämä maistui, vaikka annoksen jälkeen jälkimaku suussa oli aika tymäkkä. Suosittelen lämpimästi, Brödissä oli myös todella vauhdikas ja viihdyttävä meininki!

Taste of Helsinki 2015 (9 of 24)

Hoshitossa olinkin käynyt jo safarilla, mutta kävin kurkkimassa mitä Ginger & Gingerin lisäksi oli tarjolla. Ystävä tilasi avokado tempuran ja minä Kouji-Härkää Rei-Soba wasabikastikkeella. Tempura olisi kaivannut kaverikseen jonkin raikkaan ja hapokkaan dipin, mutta härkäannos oli oikein onnistunut. Ihana wasabi!

Taste of Helsinki 2015 (10 of 24)

Yllä Ginger & Ginger ja alla olevassa kuvassa avokadotempura.

Taste of Helsinki 2015 (12 of 24)

Ribsejäkin maisteltiin seurueessamme, ne löytyvät ravintola Emosta. Rypsipossun ribsit ja chipotle-kastike maistuivat apukokille.

Taste of Helsinki 2015 (13 of 24)

Matti Jämsén kokkasi jo avaijaistapahtumassa toast skagenin ja koska siitä ei jäänyt monelle maisteltavaa, oli se käytävä maistamassa erikseen. Matti Jämsénin pop upin skagen oli maukas ja kuulin myös paljon kehuja friteeratusta ja katajanmarjoilla maustetusta kanankoivesta.

Taste of Helsinki 2015 (14 of 24)

Ravintola Pastorin Casa Ceviche taisi viedä koko porukan pisteet kotiin. Tätä pääsin itse maistamaan jo safarilla, mutta tilasin eilen uuden annoksen muistin virkistämiseksi ja olihan se todella hyvää. Annoksessa on tuoretta lohta, katkarapuja ja guacamolea.

Taste of Helsinki 2015 (17 of 24)

Kaskiksen tuhti possunkylkiannos keräsi myös paljon kehuja, tämä oli ensikosketukseni Kaskiksen ruokiin ja kiva sneak peek, koska olemme suuntaamassa apukokin kanssa Turkuun herkuttelemaan lokakuussa.

Taste of Helsinki 2015 (18 of 24)

Myös cocktailbaari Liberty & Death oli festareilla ja mielestä he ovat oikein oiva lisuke festivaaleille. L&D drinkkejä on tullut juotua ja baarissa viihdyttyä pitkään ja hartaasti. Tällä kertaa festivaaleilla tarjoiltiin ainakin kesän parasta juomaa Aperol Spritziä ja Hendrick’sin kurkkuginiä. Mmmm!

Taste of Helsinki 2015 (20 of 24)Taste of Helsinki 2015 (23 of 24)

Ihastuin erityisesti tuohon suurennuslasiin ja pullotelineeseen.

Taste of Helsinki 2015 (24 of 24)

Illan kruunasi Ragu, kuten jo postauksen alussa hehkuttelinkin. Raguun oli myös aikamoiset jonot! en kyllä ihmettele, Ragulla oli niin hyvä kokonaisuus (olin jo aiemmin safarilla maistellut mm. ylikypsää karitsanniskaa). Nyt jonotimme kiltisti sitä maailman parasta jälkiruokaa. Suosittelen myös kaikille teille sitkeää jonottamista, se kannattaa.

Taste of Helsinki 2015 (21 of 24)

TADAA! siinä se nyt on:

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä.

Täydellistä.

Taste of Helsinki 2015 (22 of 24)

Herahtiko vesi kielelle? vielä ehtii herkuttelemaan moneen kattaukseen. Taste of Helsinki on Kansalaistorilla sunnuntaihin 14.6. saakka, tänään ja lauantaina järjestetään lounas- sekä illalliskattaukset, sunnuntaina lounaskattaus. Festareilla on myös paljon oheisohjelmaa, mm. voit bongata iki-ihanan Eleonora von Smöörin Taste of Helsinki-lavalta leipomasta.

Aivan mahtavaa kun Taste of Helsinki on jälleen käynnissä, tämä on ehdottomasti itselleni yksi vuoden kohokohdista ja perinne, jonka toivon jatkuvan monia vuosia.

Onko joku siellä ruudun takana käynyt jo herkuttelemassa tämän vuoden festivaaleilla? mikä oli sinun lempiannoksesi?

Herkullista viikonloppua kaikille!

*

Pääsylipun tapahtumaan sponsoroi Taste of Helsinki