Skip to content

Avokadotoast

Tykkää

Ihanaa maanantaita! Viikonloppu hurahti aikamoisella vauhdilla ohi, mitenkäs teillä? itse vietin suurimman osan viikonlopusta Kööpenhaminassa vauvakutsuviikonloppua vietellen. Lensimme ystävien kanssa yllättämään ystävämme A:n, joka saa vauvan heinäkuussa. Olipa meillä ihanaa! kirjoittelen enemmän viikonlopustamme, jaan pari ravintolavinkkiä ja vinkkaan ihanasta Air B’nB-asunnosta teille. Mutta aloitetaan uusi viikko reseptillä..

Kuten moni varmasti tietääkin, olen suuri avokadon ystävä. Blogissa onkin vilahdellut avokadoherkkuja, mm. avokadodippi ja olen hehkuttanut täällä myös The Cockin avokadotoastia. Huomasin myös tällä viikolla, kun kävin aamiaisella ravintola Michelissä, että sieltäkin saa avokadotoastia.

avokadotoast (2 of 3)

Päätin, että kyllä sitä pitää kotonakin saada! olen kyllä levitellyt avokadoa useamminkin viikonloppuaamuisin leivälle, mutta tuunailin tänne blogiinkin yhden version. Toivottavasti maistuu teillekin. Tätäkin herkkua voi tuunailla aivan oman mielensä mukaan, vaihtaa fetan vuohenjuustoon ja mintun persiljaan tai basilikaan.

Mielestäni feta ja avokado sopivat juuri passelisti yhteen – vähän kuin prinssi saisi prinsessansa. Morsiusneitoina toimivat mintunlehdet, laadukas oliiviöljy sekä sitruunamehu.

AVOKADOTOAST

1 kpl kypsä avokado
2 kpl vaaleaa leipää paahdettuna
1 dl laadukasta fetaa
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
0,5 rkl sitruunamehua
4 kpl mintunlehtiä

yrttisuolaa ja mustapippuria

TEE NÄIN:

1. aloita puolittamalla ja kuorimalla avokadot. Siirrä avokadojen sisus kulhoon.
2. muussaa avokadopuolikkaat haarukalla kulhossa ja mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla.
3. paahda leivät.
4. levitä paahtuneille leiville avokadoa, sitten murenna päälle fetaa, lorauta päälle oliiviöljyä, sitruunamehua sekä mustapippuria.
5. koristele mintunlehdillä.
6. tarjoile.