Skip to content

Juhannus saaressa

Tykkää

Ihanaa sunnuntaita! onko kukaan vielä ehtinyt palaamaan ruudun äärelle juhannuksen jälkeen?

Me palasimme tänään kotiin juhannuksen vietosta. Vietimme kaksi päivää telttaillen Espoon Suvisaaristossa, Gåsgrundetissa, kuten viimekin vuonna. Viime vuonna reissu jäi yhteen yöhön sään takia, tänä vuonna varustauduttiin kunnolla ja saimmekin nauttia vähän kaikenlaisesta säästä, myös siitä paljon puhutusta auringosta. Nyt poskia kiristää ja nenä punoittaa kesän merkkeinä.

Juhannus (6 of 6)
Saareen pääsee Espoon eri satamista, me hyppäsimme kyytiin Kivenlahdesta. Reittimatka yhteysveneellä, joka seilaa mantereen ja eri saarien väliä, maksaa 5 euroa / suunta / aikuinen. Matka Kivenlahdesta meidän saareemme kesti n. 1,5 tuntia ja matkalla saa ihastella upeita maisemia sekä bongailla aikamoisia huviloita.

Saarella on grillikatoksia, (ulko)vessoja, nuotiopaikkoja, hiekkarantaa, sauna ja laituri jonne yhteysvene saapuu sekä muutama venepaikka omalla veneellä tuleville. Lämmin suositus, jos hakusessa on mukava telttailupaikka saaristossa.

Majoittauduimme samaan paikkaan kuin viime vuonna ja lähdimme valloittamaan leiripaikkaamme jo juhannusaaton ensimmäisellä veneellä. Pystytimme leirin, sytytimme nuotion ja odottelimme että seurueemme toinen erä saapuisi paikalle. Meitä oli leirissä kymmenen aikuista ja viisi lasta, aikamoinen seurue siis.

Juhannus (5 of 6)

Ruoasta ei tällä(kään) reissulla tingitty vaikka saaressa oltiinkin ja nuotion varassa. Suunnittelimme hyvissä ajoin ruoat ja jokainen perhe oli vuorollaan kokkausvuorossa. Juhannusaattona syötiin lounaaksi ihanaa maissikeittoa ja marinoitua kanaa sekä chorizo-juustosämpylöitä, joimme pannukahvit ja söimme porkkanakakkua.  Itse valmistelin aatonaattona juhannusaattoillaksi nyhtöpossua sekä kimchislaw’ta, jonka bongasin Pumpkin Jam-blogista. Loistava kombo! lisäksi oli pitaleipiä, marinoitua kurkkua ja valkosipulista jogurttikastiketta. Juhannus_Anne (1 of 2)Juhannus_Anne (2 of 2)

Juhannus (3 of 6)

Seuraavana päivänä syötiin maailman parasta kaurapuuroa, jota syötiin saarella jo viime vuonna. En tiedä mitä taikoja H. puurolle tekee, mutta tuo aamulla nuotiolla syöty kaurapuuro on todella hyvää.

Juhannus_hunajatikku (1 of 1)

Aamiaisen jälkeen sää oli sateinen, joten istuskelimme nuotiolla, söimme herkullisia tortilloja ja jutustelimme. Joku kävi ottamassa torkut, lapset leikkivät teltassa sateelta piilossa.  Kun sade lakkasi, lähdimme tutkimaan saarta ja yhtäkkiä sumu hälveni ja aurinko alkoi paistaa. Siitä alkoi riemukas, aurinkoinen juhannuspäivän ilta merta katsellen, lasten kanssa tanssien, nauraen ja merta ihaillen. Illalla, auringon lämmön kadotessa yön tieltä, siirryimme nuotion ääreen syömään hodareita, jotka maistuivat lämpimän illan touhujen jälkeen kaikille.

Juhannuspäivän iltana nukkumaan mennessä mielen valtasi rauha ja onni, miten upea juhannus meillä taas olikaan.

Juhannus (2 of 6)

Maisemakuvat: apukokki